Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Čo na prehrávanie filmov?

Zdravím, na úvod upozorňujem že som v tejto téme neni moc zbehlý, Používam síce archívy sk a cz ale nejako to (nie stále) seká. Pozerám konkrétne cez stream cinema comunity. Prihlásenie som dostal ako pozornosť už dávnejšie. Pozerám cez Qviart CO. Chcem sa spýtať na rovinu: Akú službu používať, alebo čo použiť aby mi spolahlivo prehrávalo film či seriál? Kra.sk, warez.cz .... atď? Koho by ste doporučili? Internet mám iba na bežné používanie (do 30/3 Mbit v sieti LTE), či začať najskôr vyššou radou programu u internetu? Pri skušobnej dobe netflixu či hbo go mi nič nesekalo. Opakujem, nie som v tomto zbehlý, preto používam detinské otázky. Vďaka

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Čo na prehrávanie filmov?

vidíš čo je legálne funguje :)))

peto197601
Registrace: 3/2019

@Tami

Už pomaly 3 roky si platím Netflix, najvyššiu možnosť na viac pripojení v UHD, ťahám to do bytu cez optiku, po byte WiFi a za nejakých 11 Eur mesačne mi nič neseká... Či to miniem na jedlo, pitie, alebo kultúrne vyžitie je na mne... Od určitej doby musí každý prísť na to, že do hrobu si to "$" nezoberie... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

cez Qviart CO ani žiadne zázraky človek čakať nemôže, že jo. :)))

Steiner
Registrace: 9/2012

Kúp si Android TV box a budeš sa čudovať, čo všetko budeš môcť pozerať a mal by ti stačiť aj 30 Mb internet.

masto
Registrace: 9/2006

v krátkosti

Internet máš slabý. Čo stačí na služby Netflix, Youtube atď. nestačí na SC (ak chceš kvalitné streamy). A možno by aj stačilo keby si to ISP nejako nezariadil. Treba preskúmať kde to po ceste drhne. Ďalej Kodi je lepšie prevádzkovať na nejakom výkonnom Android TV boxe.

Richard21
Registrace: 9/2009

@Tami

Mi přijde stále nejspolehlivější přehrávání offline, tedy nahrat z TV nebo stáhnout. A to mam net 100mbit

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@Tami

Sám píšeš, že ve zkušební době (zdarma) se ti HBO, ani Netflix nesekaly. Pokud nemáš problém si platit oficiálně tyto služby tak nevím, v čem je problém? Malý výběr filmů, nebo něco jiného? Při využívání služeb, které nejsou košer nemůžeš očekávat, že nefungují, když mnohdy je není ani kde reklamovat. Já si delší dobu platím Netflix (asijské filmy) i HBO (novinky) a možná časem i Disney+ (podle ceny atd.) a zatím spokojenost. To co není nikde legálně k mání se dá získat i jinak (a teď opravdu nemluvím o filmech, které jsou k dispozici někde online, XY je každý rok dávají v TV, nebo se běžně dají koupit na DVD/BD).

Internet o2 (ADSL 20Mb/s) + O2 TV Stříbrná, parabola 80cm, monoblok 19.2E a 23.5E + Single LNB (28.2E-42E), DiSEqC S2/1PCNopt-W1 (P.162-IW Option).

salfa72
Registrace: 7/2011

Ak môžeš, zruš LTE inernet a choď na kábel alebo optiku. Ja som tak urobil a bolo po sekaní. Napríklad Telekom púšťa internet po obyčajnej telefónnej linke, ktorú má natiahnutú na Slovensku skoro každý.

Karner
Registrace: 3/2010

30 mbit/s bohate stačí. Operetní rádcovia ti samozrejme budú tlačiť gigabit, ale ten v živote nevyužiješ... Netflix alebo HBOgo sú stavané na 30 až 50 mbps rýchlosť. Lineár ti chodí na nejakých 8-10 mbps, nelineár (online služby) chodia do 10 mbps. Keď som meral 4K v DVB-T2 ten bol maximálne na 17 mbps. Rýchlosť pripojenia nie je tá najdoležitejšia, zásadný je výkon edge serverov.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

@ všetci

Ďakujem za tipy, rady a možné riešenia. R^

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

Pokud nejsou peníze problém a řešíš jen, jak to udělat, tak doporučuji koupit nějaký NAS (10-12 tisíc včetně disků). Já mám např. NAS od Synology, na dva disky, který podporuje přehrávání 4K filmů. Jde používat buď jejich aplikaci DS Video nebo Plex. DS Video můžeš navíc přehrávat kdekoliv ve světě přes internet v mobilu/tabletu/android boxu. Plex umí ještě víc, ale verze pro internet je už placená. Zdarma funguje jen verze pro LAN (doma). Tyto aplikace podporují např. televize Samsung (Tizen) nebo LG (WebOS).

Můžeš tam mít své nejoblíbenější pořady. Já tam mám hlavně staré černobílé filmy a seriály, které se už dnes nikde nevysílají, ale mám je oblíbené. Na NAS se dá často i nahrávat z televize. Samozřejmě na nich lze provozovat webové stránky, emaily, sdílení dat v domácnosti, cloud a zálohování a spousta dalších věcí.

Internetové filmotéky dnes už nejsou drahé. Stojí to do 200,- Kč za měsíc. Shlédneš filmy a seriály, které tě zajímají a za měsíc nebo za dva zrušíš předplatné a můžeš si předplatit něco jiného. Není to vůbec špatné. Jen musíš zjistit, jestli tvůj Android box tyto filmotéky podporuje. Případně, jestli nebudeš omezen třeba jen na HD (nepodporuje FullHD nebo 4K). HBO, Netflix a Google bývají většinou výrobců TV podporované. Ale méně známé filmotéky být podporované mimo Android nemusí.

OrHoro
Registrace: 4/2010

@Tami

Ja som mal podobný problém, nakoniec som to vyriešil ako píše JanM. Stiahnem a pozerám offline.

m62
Registrace: 7/2007

@m62

No ja toto používám především z duvodu šíře nabídky. Prostě jsem nenašel legální ani ilegální streamovací server s dostatečně širokou nabídkou. Jinak mi Youtube ve Full HD jede bez problému a 4K nepotřebuju

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

ja mam lte a ted sem zacal pouzivat v tv tcl s androidem netflix a hbo a zadne zasekabani, zadne toceni kolecka. akurat pak uz doma nejde nic jineho delat pres net kdyz se divam.
to u nelegalnich sluzeb by bez pocitace neslo se spoustou vyskakovacich oken, prerusovanim a zaseky.

alien777
Registrace: 8/2020

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra