![]() |
|
Mimo téma - připojení k internetuPoraďte prosím. Mám v úmyslu změnit poskytovatele internetu. Současný stav je takový:připojení: internetové, sdílené sdílení linky: 8 Rychlost UPLOAD/DOWNLOAD: 20480kbps/20480kbps Použitá přenosová technologie: nanostation m5 FUB-objem přenesených dat: neomezený Uvažuji o jiném dodavateli s větší rychlosti připojení kolem 50Mb. Mám satelit, ale občas se mrknu na programy přes IPTV, což v tomto případě se mi seká. Doporučujete sdílené, nebo vyhrazené připojení. Okolí Slavkov u Brna Jaké máte zkušenosti s O2? Děkuji za reakce |
fergi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 368 |
![]() |
|
RE: Mimo téma - připojení k internetuZákladní věc: udej bydliště a prověř si dostupná internetová připojení v Tvojí lokalitě. Projdi si nabídky, zeptej se na přepážkách O2TV,Vodafone, UPC atd, nebo to najdeš na internetu i s lokalizací Tvojí adresy, jaké jsou tam možnosti atd. V Některých domech ve městě není přípojka z prostého důvodu, že když se tahaly kabely, dům ještě nestál. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
RE: Mimo téma - připojení k internetuAgregace je u všech ISP, někde menší, jinde větší, 1:1 bude zase hrozně drahé. Zkus si domluvit 60ghz spoj, to je defacto optika vzduchem, stabilita-Cube60G od Microtik doporučuju. |
aafroman
Registrace: 6/2014 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
RE: Mimo téma - připojení k internetupokud mas doma drat na telefon, zkus web zrychlujemecesko.cz , nemusis nic nikde nijak vrtat, pripojka neni zavisla na pocasi, napojis modem a jedes. o nejaky agregaci nic nevim. platim 50, linka neumi vic 42. a vzdy tech 40 namerim a kdyz pustim torent kterej ma dost seedu, tak to presne tak chcije celou dobu. v listopadu melo eri akci za cenu 50 si dostal 100 i s verejnou IP. 50 mam za 500 a wifinari v okoli nic takovyho neumej a to jich tu je 5 pr.deli ve vsech pasmech.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
@bublajsJazyk hodný inteligenta. A nejsi zde jediný. Ach ty anonymní sociální a jiné diskuzní sítě. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: Mimo téma - připojení k internetuAhoj,díky za rady a ať se daří. |
fergi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 368 |
![]() |
|
RE: Mimo téma - připojení k internetupodívej se na adresu https://zrychlujemecesko.cz/ a uvidíš kolik na tvojí adrese je možná rychlost.Já jsem na 5gvevzduchu.cz a vcelku jsem spokojený. Mám 100Mg, za 1/2 roku 2 výpadky. Někdy to spadne i na 30Mg ale jinak O.K. Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 978 |
![]() |
|
RE: Mimo téma - připojení k internetuUž by bylo potřeba, aby se většina republiky zakabelovala optikou a ty poblblý wifiny vypnuly. Nebo se nechaly jen na samoty, kam se to opravdu nevyplatí.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: Mimo téma - připojení k internetuOptiku až do bytu provozuje jedna nejmenovaná ostravská společnost za docela slušné peníze. Mají na rok akční sazbu, ale i pozom za normální se chovají slušně a zvyšují, zatím každé 2 roky, datový tok za nezvýšenou platbu. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
RE: Mimo téma - připojení k internetuPokud se ptáš na O2 tak na jejich stránkách máš možnost změřit připojení.Já mám O2 a jsem spokojený a jsem taky z Vyškovska.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 068 |
![]() |
|
RE: Mimo téma - připojení k internetuešte by som upozornil na jednu vec - či poskytovateľ pri zvýšení počtu zákazníkov pridá "vysielače". SWAN sk to (napr. v trenčíne) robí. |
mpatri
Registrace: 2/2019 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
RE: Mimo téma - připojení k internetuJen tak mimochodem: jde o symetrické připojení, byť s jakousi agregací. Tenhle málo vídaný (jen vlastní zkušenost, nic všeobecného, aby se zase někdo netočil na jednom slově...) produkt člověk ocení, když potřebuje poslat přes (třeba) 20/2 někomu velký rar archív co možná nejdřív... |
rogue
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 342 |
![]() |
|
@omar3az urednici na stavebnich a ostatnich uradech ktery maj co do cineni s vykopama zacnou pracovat pro lidi, tak bude optika vsude. treba tady u nas je majitel nejvetsich wifinaru na radnici a stavebni dela problemy i cetinu, kterej chtel polozit 200 metru optiky v chodniku kde probihala rekonstrukce za evropsky dotace. cetin nepolozil nic, ale behem rekonstrukce cirou nahodickou prekopli cetinu kabel![]() Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@bublajsTo je Česko.Když ale wifinář kope do země, tak už není čistokrevný wifinář. Postupem času se třeba dočkáte i té optiky. Ty náklady ale lezou do milionů a ne každý to dokáže ukočírovat. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
@omar3pred 7 lety se tu kopalo VN do chodniku. nicpred 5 kompletni rekonstrukce plynu (uplne novy potrubi vedle stavajicicho). nic letos budou dodelavat revitalizace ulice ktera vede skrz celou ctvrt. chranicky ? ZERO ale za tu dobu tu mame 4 novy hnizdecka lasky wininaru a zadny volny tlf linky (nevhodné slovo)akov MAXIMUS Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@bublajsto je trh .ole, silnější bere, to máš přece rád, ne?![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
![]() |
|
@lance??? na vine jsou regulace a byrokrati. to je tvoje parketa![]() kdyby to mel v rukach trh, tak si davno muzu vybirat Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Mimo téma - připojení k internetuzásadní omyl. funkční trh ti zajistí jedině funkční regulace, to co tam u vás máš je trh bez funkční regulace = tj. byrokrati nefungují jak by měli, proto silnější bere všechno (silnější místně, politicky... prosadí si, zařídí si, koupí si... co potřebuje - vyšachuje konkurenci) zruš uřady a regulaci a uvidíš komu nakonec budeš dělat pucfleka v jeho "firmě", ovšem ty si myslíš, že nepotřebuješ žádné regulace a povolení a že každý si všude může kopat do země kde chce a co chce... jako správnej anarchista, takže debata je naprosto zbytečná...![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
![]() |
|
RE: Mimo téma - připojení k internetuukazkovej priklad nefunkcni logiky levicovych myslitelu. neco co neni zpusobuje vlastni neexistenci. bravo !!!zadna regulace nezajisti funkcni trh. to co se tady deje je prave dusledkem regulace a nefunkcniho systemu zalozenyho na myslitelich tvyho kalibru Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
![]() |