![]() |
|
Tv a soundbaryMá někdo zkušenost se soundbarem připojeným k televizi buď analogově přes Jack 3.5 mm nebo digitálně přes metalický s-pidf?? Je tam poznat rozdíl ?? Dík za zkušenosti |
krejzaZ
Registrace: 8/2014 Příspěvků: 95 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
RE: Tv a soundbarySB jedině optika nebo ARC, jinak nemá cenu kupovat SB. |
aafroman
Registrace: 6/2014 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
RE: Tv a soundbaryNa tv mám optický s-pidf a SB má metalický tak budu muset koupit převodník |
krejzaZ
Registrace: 8/2014 Příspěvků: 95 |
![]() |
|
@krejzaZ píše:...přes Jack 3.5 mm...To chceš pripojiť SB cez sluchátkový výstup tv? Hlúposť! ![]() ![]() ![]() A ver že rozdiel medzi analóg prepojením a digital audio prepojením je a pre fajnšmekrov aj dosť počuteľný. ![]() Najlepšie buď optický digital audio výstup (prípadne koaxial audio výstup). Ak zariadenie nemá takýto vstup (napr.staršie audio zosilovače), treba použiť D/A prevodník. Ja osobne nie som zástancom SB, radšej využívam klasický audio zosilovač s kvalitnými reprobeňami. Tie plastové chrastítka na SB majú častokrát mizerný zvuk. Hlavne tie lacnejšie! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: Tv a soundbaryU šitbaru poznáš prt. :)))VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
@krejzaZSoundbar by se měl propojovat přes HDMI ( ARC) aby se dal používat ovladač od TV pro řízení hlasitosti soundbaru.A obecně - jakýkoliv soundbar bude vždy lepší než to co je v TV.( vyjma nějakých speciál TV s vestavěným SB) Ale pořád SB nenahradí kvalitní dvoupásmové regálové repro. Měl jsem SB SONY a byl s ním "spokojený" , pak jsem vyměnil za repro Audiomonitor Bronze 100 a zesilovač CANTON ( HDMI ARC) a zvuk je jako v kině i bez subbasu. Hluboké měkké basy, výborná srozumitelnost.. |
lubos32
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 483 |
![]() |
|
@krejzaZAk chces naozaj kvalitny zvuk, tak soundbar nekupuj. To su vyhodene peniaze...No, ak nechces moc investovat do kupy AV rec, tak kup aspon trojpasmove repro osadene v dreve a pripoj k telke namiesto vstavanych TV chrastitok...Doma som si vyriesil velmi dobry zvuk optickym kablom z telky do AV rec Onkyo. Repro 2+1, trojpasmove stereo Pioneer + subwofer osadene v dreve masiv. Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@mmiriboyA jaký D/A převodník doporučuješ pro TV Samsung? Mám s tím docela problém! |
Mirko.
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 461 |
![]() |
|
@Mirko.Toto som poriešil kúpou D/A prevodníka cez Aliexpres. Samozrejme nakupoval som ten najlacnejší, ale takú "strednú cenovú triedu", má prepínanie koaxial, optika, regulácia hlasitosti a DO. Slúži mi na prepojenie TV Samsung a analog zosilovača Kenwood.VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@meduzkaaj sedemdesiatnik pozná rozdiel.je to ako kedysi, keď sa škrkátko pripojilo k reprobedni. SB má optiku,koax, USB, 3.5mm aux, a ku každému vstupu mám niečo pripojené. optika sat,coax tv, usb mp3 kľúč, 3.5mm internetové rádio, ... a ostatní diskutujúci - reči o nulovej kvalite sú detinské |
mpatri
Registrace: 2/2019 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
@Mirko.U SB platíš zbytečně za interní elektroniku, stará věž a 2 bedny z bazaru za pár šupů, který si dáš kam chceš, Ti udělají v bytě krásný stereo a prostor, to Ti SB neudělá- @bohus31 Proč do Onkya neppoužiješ HDMI/ARC ? - @Mirko Samsung nemá audiovýstup, kolega to řešil taky převodníkem, ale do starý věže. Vyjde to levněji a hraje to líp než SB |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
MMorous....a můžeš napsat typ toho převodníku, jeden mám, ale není funkční... |
Mirko.
![]() |
|
@meduzkaTo treba potom navstivit otorinolaryngologicku ambulanciu.UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 262 |
![]() |
|
@Mirko.Ten převodník zkoušel přes HDMI/ARC. Zkusím to |
MMorous
![]() |
|
AliexpresPředem díky |
Mirko.
![]() |
|
RE: Tv a soundbarySoundbar na poslech televizních zpráv stačí. Ale na filmy a hudbu bude trochu pokulhávat oproti receiveru s bednama ve dřevě. Jak tady někteří již napsali.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@Mirko.Ty převodníky z HDMI se dělají na 2.0 i 5.1. Kolega zvolil 2.0 a hodil to na starou stereo věž, volal mi, že to fachčí a večer jestli si vzpomene mi pošle ten typ. |
MMorous
![]() |
|
RE: Tv a soundbaryTen převodník Ti hodím do PM |
MMorous
![]() |
|
tenhle prý nehraje tak špatněhttps://www.idnes.cz/technet/audio-foto-video/test-soundbaru-sennheiser-ambeo-s-dolby-atmox-a-dts-x.A190809_155228_audio-foto-video_nyv |
marnav
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 120 |
![]() |
|
@marnavTak si ho kúp, keď sa ti páči, je to tvoja vec a tvoje prachy.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
Jednou za čas.........vždy udělám radikálnější obměnu...... v podledním 1/4 roce jsem vyhodil/prodal/přesunul do jinéo pokoje/garáže všechnu elektroniku mimo reprobeden. Koupil jsem místo snad šesti krámů pouhé DVA přístroje... Síťový zesilovač Yamaha (kterým díky Tidal HiFi nahradím i CD přehrávač) a OLED telku, která má tak parádní zvuk (i basovou složku), že mimo poslechu hudby k ní vůbec zesilovač nezapínám.... Nějaké další krámy, kabely, ovladače? Díky, obejdu se.Nestavím si pomník z elektroniky/auta/mobilu, žiju.... |
michalnew
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
@krejzaZVyužil som rozmiestnenie nábytku; v strede stôl s pod ním a na ňom umiestnenou elektronikou, nad ním na otočnej konzole zavesený TV SONY; repro v TV nastavené - montáž na stene, z každej strany komody 130x90 cm (V/Š) a skrine 220x60 cm (V/Š)... nábytok je od steny 5 cm, čo umožňuje zvuku vychádzať spoza neho... Zvuk má výborné podanie, hlavne pri sledovaní filmov... Ako ďalšiu možnosť používam ONKYO 5.1 cez HDMI z DM a aby som si mal z čoho vybrať, tak aj optický výstup z TV cez obyčajný D/A prevodník FiiO D03K Taishan do analógového zosilňovača SONY s repro AQ Kentaur 655, to hlavne pri sledovaní a počúvaní muziky z hudobných kanálov... Žiadny soundbar mi klasiku nenahradí...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
to krejzaZKup si Sonátu 1 Technisat, máš přijímač se dvěma sloty a soundbar v jednom celku, ovládaný jedním ovládačem, zvuk je lepší než z televize, svými rozměry ale konkurovat domácímu kinu nemůže.Cena je vysoká.Doporučuji hrát Sportku a pak utrácet. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
RE: Tv a soundbaryMěl jsem soundbar Yamaha, nebylo to špatný, ale chyběly mi zadní zvuky. Pořídil jsem si klasický receiver 7.1 a je to úplně něco jiného. Soundbar ten prostorový zvuk prostě neudělá.Dreambox 920
|
fcjohn
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 130 |
![]() |
|
RE: Tv a soundbaryPadlo tady několik výrazů, jako bedny z masivu, nejlépe třípásmové...A kde je chcete vzít? Dřevo se používalo tak v 70, max v 80 letech, ty bedny, pokud hrajou /dobrý repass/, tak jsou docela drahé, protože to už prodávají jako "vintage". K tomu už je třeba mít trochu znalostí, tak jednoduché to není. A k tomu třípásmu, raději dobré dvoupásmo, než zmatlané třípásmo "za každou cenu", častokrát hraje líp...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: Tv a soundbary@ManetoZ DM do Onkya přes HDMI - to je na sat. rádia aby neběžela zbytečně televize? Já jedu ze Sony přes HDMI/ARC přímo do Onkya a samo se to automaticky při filmech přepíná na DD 5.1 nebo na 2.1 při reklamách podle signálu, takže se s tím nemusím zabývat. |
MMorous
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |