Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Powerline adapter pro Smart televizi

Rád bych poprosil o zkušenosti a doporučení s PoWerLine adaptery pro přenos Internetu po el. rozvodu 220V od modemu k televizi.
- Internet-UPC 50
- Vzdálenost-v rámci jednoho bytu, kde je wifi signál přes nosnou zeď a 3 příčky neprůchozí
- Účel - přehrávání filmů po síti z PC, YouTube, Netflix, případně O2TV a jiné IPTV

Děkuji za jakékoliv reakce.

MMorous
Registrace: 10/2019
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Powerline adapter pro Smart televizi

Ahoj, pokud máš možnost, tak si zajdi do počítačové prodejny co oni nabízejí za sortiment. Já jsem kdysi k O2-TV dostal adaptéry Zyxel, fungují po několika letech spolehlivě. Chtěl jsem si dokoupit další, ale právě v prodejně nabízejí jiné a to TP-Link. Takže smůla.
Nakonec jsem to vyřešil, že jsem si koupil TP-LINK Deco E4 (MESH systém) a WI-FI funguje po celém baráku.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

Pouzival som TP-LINK TL-PA4010. Pozem potvrdit, ze funguje. Ale riesil by som to kablom.

milanke
Registrace: 8/2016

Ak to chces riesit cez wifi tak:
Wifi extender + microsoft wireless display adapter

A je to
Registrace: 4/2019

Zlatý LAN kábel!!!
Všetky zariadenia (okrem mobilov, tabletov a 1ks notebooku) mám doma prepojené cez LAN kábel a nadovšetko spokojnosť! Jedná sa o všetky stb, mediálne boxy,zopár TV, taktiež PC a všetky IP kamery. ;) ;) ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

já to teď montoval kámošovi a byl problém,pokud je v síti proudová ochrana,tak se to nechtělo spojit...

jansmrz
Registrace: 3/2015

Jednoznačne Devolo.

VUZero4K,UCLAN4KPRO,Google4KStick,HomaticsBoxQ,motor30W-75E,MagioGO premium

Nalimm
Registrace: 1/2006

Mám stejnou zkušenost jako jansmrz. Ještě to jakžtakž chodilo na stejné smyčce, ale při HD filmu s vyšším datovým tokem to padalo. Takže jsem provrtal zdi a natáhnul kabel. Zařízení tp-link.

torny
Registrace: 3/2018

Ruce pryč od nějakých mašinek do zásuvky a nějakých opakovačů. Chvíli to všechno funguje a pak z ničeho nic konec. Vyhozené peníze. Dírka ve zdi, utp kabel až na místo a v případě slabého pokrytí wifi další domácí AP. Opakovač už z principu nemůže dosahovat rychlostí, jako klasická wifi. Ty hlouposti do zásuvky dokáže zarušit spotřebič na stejné fázi a v paneláku je to naprosto nepoužitelné - zvlášť, když sousedé dostanou podobný nápad.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@Diaboltp

Mám doma Zyxel asi čtyři roky a zatím mi stačí,i když občas vypadne,tak stačí vytáhnout ze zásuvky a znovu vrátit.Je to na jedné fázi s počítačema i routrem.

jjery
Registrace: 12/2012

Powerline-zhovadilá technológia

Silové elektrické rozvody neboli vymyslené na prenos dát. K tomu vynikajúco slúži ethernetový kábel UTP. (spoľahlivosť, stabilita, bezpečnosť.) Veľa mužov je asi pod papučou, lebo keď navrhnem vŕtanie hneď pozerajú s hrôzou na manželku. Elektrické vedenie je už zarušené rôznymi spínanými zdrojmi. Aby sa tam pretlačil signál musí mať vysoké kmitočty a tým sa stáva z elektrických rozvodov účinná anténa. Spať meter od takto nabudených káblov by som nechcel. Používajte veci k účelu pre ktorý boli vyrobené.

Richard21
Registrace: 9/2009

@Richard21

Kvůli takovým názorům,tak budu vrtat přes 45cm zeď.Mně to vyhovuje a hlavu na vedení nemám :))) .Mobil a wifi kvůli vlnám určitě taky nepoužíváš.

jjery

@jjery

Dobrá príklepová vŕtačka z dostatočne dlhým SDS vrtákom to hravo zvládne! ;)
Nevidím v tom problém!
Napr. Ja som doma vŕtal cez 60cm hrubú stenu (dokonca 2x!) a svet sa s toho nezrútil.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

Myslim ze sa pytal na powerline a nie ci je kabel lepsi tak ked powerline mozem odporucit MikroTik PL7411-2nD mame ich uz cca 20ks nasadenych bez najmensieho problemu.

hohoho
Registrace: 12/2007

@mmiriboy

Já si nechám uříznout za pár korun Roxovou tyč a stačí na to normální akku vrtačka.

MMorous

Presne tak, dotaz bol na powerlink.Ja fungujem tiež na TP Link 4010+dokúpené ďalšie adaptéry. Funguje to bez problému už 5 rokov. Keďže mám viacpodlažný dom,neviem, ako by som vŕtal smerom hore, cez plafón? :))

ptr
Registrace: 9/2006

@mmiriboy

Jistě a v chodbě kvůli kabelu rozkopu dlažbu. :))

jjery

@Nalimm
To Devolo to posílá dál telky kabelem, nebo poo WIFI?
-- Děkuji všem za reakce, potřeboval jsem pro souseda, ať se svobodně rozhodne, jestli 2 dirky 8mm nebo aparát za 2 tisíce s nejistým výsledkem

MMorous

Na tohle raději zapomeň. Totální nesmysl, který zahnojí celé rozhlasové pásmo, nebrat, bojkotovat, rozšlapat...

dxdish
Registrace: 3/2020

@dxdish

tyhle kecy nebrat, bojkotovat, rozslapat. furt lepsi nez nejaky wifikundace :)))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@jjery

Pokiaľ viem, kábel sa dá uložiť aj do steny, alebo aj steny zo stropom máš obložené kachličkami? :laughing: :laughing: :laughing:
Ja si myslím, že všetko sa dá, len treba chcieť!
Pokiaľ človek nemusí použiť powerline adaptéry, wi-fi opakovače atp, tak nech sa toho stráni čo najviac. Apropo! Zbožňujem takých týpkov, ktorí si myslia, že všetky zariadenia poriešia bezdrôtovo a bude to fungovať na 100% a na večné veky. Rv Rv Rv

mmiriboy

@mmiriboy

Protože je to starý barák,tak i stěny bych musel vysekávat,protože bych musel tahat husí krky.Takže Powerline je pro mně ideální řešení bez bourání.Apropo Powerline a wifi pro toto jsou jak stvořené.Co člověk to jiný názor i jiná potřeba. R^

jjery

@bublajs

Evidentně o tom hodně víš... Ostatně jako většina zdejších odborníků.

dxdish
Registrace: 3/2020

žádný problém,fungují spolehlivě

Používám dva druhy König a TP Link na různých místech a již ca 5 let spokojenost,vyřešil jsem tím kamery na zahradě ,protože wifi tam padala.Nový dům a rozvody,běží mi to přes proudový chránič.(venkovní okruh elektriky),tak bych se toho nebál.

VU+ Ultimo 4K

papagiorgi
Registrace: 12/2004

@MMorous
Používam tento typ Powerline Wi-Fi Extender Devolo dLAN® 550 WiFi.Je na kabel aj wifi.

Nalimm

Presne asi 550+

Nalimm
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57

Zpět Zpět na předchozí stránku