Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Konfigurační soubory - oscam (softcam)

Zdravím všechny. Potřeboval bych od Vás poradit, jak se dostat ke konfiguračním souborům. Mám VU+ solo 4K a každou chvíli mi tuhne a spouští se opět obraz a je to vždy tak pod 10-ti vteřinách. Chtěl jsem prohlédnout konfigurační soubory a já tam nikde žádné nemám. Zkoušel jsem se dostat do oscamu, ale neznám port, na kterém je, pokud to tedy mám nahozené. Hledal jsem to celý víkend na fórech a bez úspěchu. Na webové rozhraní se dostanu s portem, který mám nastavený na receiveru, ale to je tak vše. Nemám možnost se dostat ke konfiguračním souborům. Prohlédl jsem celou strukturu a nikde nic. Jediný cfg soubor mám pod usr/keys a to je gbox.cfg, případně v ETC/cccam.cfg ... žádný oscam.dvbapi, žádný config. V etc/tuxbox je dresář config, ale prázdný. Už jsem nabootoval i opětovně image OpenATV 6,4 a výsledek stejný (asi 2x). Chtěl jsem si nastavit i sdílenou kartu, ale nemám jak a nemám kde. Přes Cccam mi obraz stále po těch 10-ti vteřinách mrzne a na kartu jedu pouze přes gbox, což jede plynule. Když odeberu v pluginách cccam a opětovně nainstaluju, stále žádné konfigurační soubory nevzniknou. Můžete mi, prosím, poradit, co s tím? :(

Imrich74
Registrace: 1/2021
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Konfigurační soubory - oscam (softcam)

Mas Oscam spusteny ?

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

...no najjednoduchšie spusti openwebif /zadaj do prehliadača IP adresu boxu/ a dole v ľavo hladaj OSCam webrozhranie klikni na to a máš to, samozrejme musíš mať oscam spustený a hlavne nainštalovaný v boxe ;)

Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.

Patko
Registrace: 1/2007

@Imrich74

zadne konfiguracni soubor samy nevzniknou, je potreba je nahrat do etc/tuxbox

matchboxx
Registrace: 9/2012

No podle všeho tam oscam spuštěný není. Jel jsem pouze s cccamem přes spuštěný softcam a teď si uvědomuji, že oscam tam opravdu nemusí být. Až když jsem napsal ten dotaz, tak mi to začíná dotékat, že o tam opravdu není. Omlouvám se a večer to zkusím pořešit. Samozřejmě je to pak o něčem jiném. Pokud spuštění cccamu nespouští oscam, tak to bude asi ten problém. Ještě se ozvu... nebijte mě... su tele ( s největší pravděpodobností) :)))

Imrich74

@matchboxx

A seženu je případně kde? Už jsem je i hledal :-) Skutečně... všudy jsou hromady výpisů z nich, ale konkrétní jsem opravdu nenašel a že jsem je fakt hledal....

Imrich74

Imrich

...menu-pluginy-zelené tl.-softcams a tam si pohladaj ;)

Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.

Patko
Registrace: 1/2007

@Imrich74

pokud tam mas VTI tak oscam butler, pokud neco jineho tak nejaky oscam feed a stahnout oscam

matchboxx
Registrace: 9/2012

@Imrich74

daj si spravny ignore pre cccam a nebude ti kazdych 10 sekund padat

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

Tak vyřešeno :)
Nainstaloval jsem oscam a až pak se rozběhl oscam webif a hlavně musel být aktivní (zapnutý - díky za poznámku, divil jsem se, že se pořád nemůžu připojit). Jinak já si oscam stále pletl s cccamem, který mi jel dříve a teď týden se mi začal sekat. Až teprve po nainstalování oscamu se objevily všechny konfigurační soubory a já se k nim dostal přes webové rozhraní a nebo klasickou editací souborů. Vše jsem dle potřeby nastavil a hurá... jede to přes oscam stable a konečně se nic netrhá. Děkuji za nakopnutí... R^

Imrich74

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra