Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

nejdou programy skylink

Prosím o radu.Vyndal jsem z tv LG kartu irdeto,skylink,abych si opsal číslo karty pro zaplacení poplatku.Po vložení karty zpět přestaly fungovat programy,jdou jen volné,čt24 a pod.Když dám kartu do satelitu,normálně vše jede.Televizi jsem restartoval tovární nastevení,furt nic.Co s tím?Dík.

sitar
Registrace: 5/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: nejdou programy skylink

..strcil si ju spravnym smerom? :laughing:

Tryskac11
Registrace: 5/2009

to vypadá, že jsi ji tam prásknul obráceně... ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

@sitar

Moc jsi toho rozbít nemohl a možností tolik není. Buď jsi kartu vsunul do modulu obráceně, nebo jsi ji tzv. nedomáčknul. Pokud jsi měl vyjmutý i modul, tak jsi ho také možná "nedomáčknul. Poslední co ti zbývá je očistit čip na kartě, já osobně doporučuji obyčejnou měkkou školní gumu. Tak hodně štěstí a ozvi se, jak jsi pořídil. :)

jiriks
Registrace: 12/2018

@drobeček

nejde,zkoušel jsem ju tam ze všech stran :(

sitar

@sitar

Asi bych zkusil tento laický postup :
- za chodu bych vyndat modul (je jedno zda s vloženou kartou nebo bez ní)
- počkat pár vteřin
- vrátit modul zpět a čekat na hlášku lelevizoru
- měl by vypsat na obrazovku hlášení “CI modul vložen” nebo obdobu
- pokud se ta hláška objeví, TV modul vidí a spolupracuje s ním
- další hláška by měla následovat od vložené karty
- pokud se objeví “Vložte kartu”, pak tam karta není nebo je vložena obráceně
- vložit nebo obrátit kartu
- TV ji potvrdí a jede to
- pokud to chodilo před vyjmutím modulu, neviděl bych zásadní problém

Možné chyby :
- modul není správně vložen (při zasouvání je u konce cítit jemný odpor kontaktů), s citem domáknout).
- špatně vložená karta

Pomohlo ?

mediator12
Registrace: 12/2015

@mediator12

Vyndal jsem modul,tv píše:žádný modul.Vložím modul,tv píše zjištěn modul,vložte smart kartu.Vložím kartu,tv píše:chyba smart karty E06-4.

sitar

@sitar

E06-4
Chyba karty. Překontrolujte správné vložení dekódovací karty Skylink do satelitního přijímače/modulu. Karta se vkládá čipem dozadu a nahoru, nebo čipem dozadu a dolů. Pokud ani takto nedojde k nápravě, může jít o závadu dekódovací karty. Před odesláním karty k reklamaci ale ještě doporučujeme otestovat tuto kartu v jiném satelitním přijímači (nejlépe v některé prodejně satelitní techniky).

jjery
Registrace: 12/2012

Zavolat na skylink a nechat na čt1 a poslat přes zákaznickou zónu nebo přes telefon poslat zápisy na kartu, nechat asi 60 minut na jednotce aby všechny zápisy na kartě se zapsaly

jirkapekař
Registrace: 8/2013

@jirkapekař

zkusím tam zavolat,ale moc tomu nedávám,v satelitu karta ok :O

sitar

vyber modul....restartuj aj TV vlož modul s kartou...zapni tv..

AB CryptoBox HD 752...4x

jsivak
Registrace: 3/2006

Vygumovat, vyčistiť čip, podlepit kartu, vložiť do vypnuteho tv.

satan

@sitar

Pokud to napíše chyba karty, pak nemá cenu nikam volat a posílat autorizační zápisy, modul cítí, že je něco vloženo, ale špatně.

Zase úplně laicky.
Jak máš zasunutý modul v TV, karta se do něj vsouvá vždy čipem směrem do TV.
A pak máš už jen dvě možnosti :
1. Karta čipem směrem “na záda televize”
2. Karta čipem směrem “od televize (ke stěně).

A jak jsem psal, čip je vždy směrem ke konektoru modulu, nikdy směrem ke vstupní štěrbině modulu.

Vyndej kartu, zasuň čipem směrem ke konektoru modulu a zároveň “na záda” TV, počkej na hlášku televize.
Pokud “Chyba karty”, je s největší pravděpodobností obráceně.
Obrať kartu (samozřejmě stále čipem ke konektoru modulu, ale čipem “ke stěně”.

Pokud i v tomto případě je hláška “chyba karty”, zkus opatrně přegumovat gumou kontakty čipu a zkus vše znova.
Úspěch je indikován hláškou “Synchonizace karty”
Následuje autorizace, pokud mezitím došlo k její deaktivaci.
Nejrychlejí dosáhneš zaslání autorizačního zápisu přes skylink.cz - Nehrají vám některé programy - zaslání autorizačního zápisu, kde doplníš pouze číslo karty.
Podle mých zkušeností je to otázka minuty.

mediator12
Registrace: 12/2015

Podobnou věc jsem jednou řešil taky u LG.. karta v modulu nešla, dala se jiná karta a ta chodila..A ta "nefunkční" v sat. přijímači fungovala normálně. Dal jsem aktualizaci FW TV a pak už to chodilo.

lubos32
Registrace: 2/2010

Skús si požičať od nejakého dobrého suseda alebo kamaráta jeho kartu aj s CAM. Najskôr tam strč tú jeho kartu s jeho modulom, aby si zistil, či nie je problém v tvojej TV. Ak to bude hrať, skús strčiť jeho kartu do svojho modulu, potom tvoju kartu do jeho modulu. Možno zistíš, že nie je problém v karte, ale CAM, aj keď ho TV zistí, nevie "prečítať" kartu. Drží palce. R^

Opensat 9700 HDPVR+

krtík
Registrace: 7/2012

@mediator12

zkoušel jsem všechno,stále nic,píše chyba karty a pak na černé obrazovce zakodováno.Gumu nemám,na skylinku píšou odstávka systému,ale zápisy že odeslali,tak nevím.Jak podlepit kartu?Ještě zkusím pujčit od kamaráda kartu.Ach jo.....

sitar

@sitar

Nejspíš Lubo321 má pravou radu,taky jsem měl podobné potíže,až aktualizace TV pomohla,dokonce jsem ji musel stáhnout z interu na flesh,nemám u ní internet

korkoran
Registrace: 10/2006

Pokud se karta z modulu vytahovala za chodu tv, sem tam se stane, že se odpraví modul. Mají to v oblibě hlavně fialové Smit-y. Pokud máš možnost modul s kartou vyzkoušet jinde - třeba v sat přijímači, udělej to. Už jsem ale viděl několik modulů se stejnou hláškou a bohužel byly K.O. Poslední možností, co zkusit, je přepnutí třeba na kanál Sport 1, vlézt do menu CA interface na telce a zkusit update firmware modulu. Bacha - u LG se sem tam objeví nesmyslná hláška při update - něco jako že neodpovídá, ale update probíhá. Nevytahovat, dokud to za cca 10 minut samo nerestartuje. Jinak jistá smrt pro modul.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@sitar

podlepit kartu - určitě pomůže.
Vem si kousek tenkého papíru a dvakrát,max. 3x přelož a vytvoř z něj "kostičku" cca 15/15mm Tento čtvereček nalep na kartě pod čip (pozlacený kouse kovu) (nejlépe průhlednou izolepou) . Pak vlož do CAM.... ;)

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@jamess96

Podlepil jsem kartu a jedeeeeee :)) Všem díky za rady

sitar

@sitar

R^ R^ jsem rád R^ R^

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

raz som mal taki problem z modulom že nevidel kartu vadne boli v module kontakty.Boli zatlačene do vnutra a netlačili na kartu .Modul musel isť novy.

jopo166
Registrace: 1/2009

Mechapam pre ci doticny nekupi za 60-70 eura nejaky prijimac ako Cryptobox 700 HD abo 800 UHD a mal by svaty pokoj...

Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235

Miko

lg+skylink

Dobrý den, máme tuto LG OLED55CX týden. CI modul Mascom koupený nový. A starší Skylink kartu. Vše nalazeno, a programy jedou.... při určitém přepínání mezi programy se najednou objeví hláška: neplatná služba, nebo připojte kabel satelitu... programy přestanou hrát...dokonce i nekódované ČT24...ovladačem vypnu tv, a poté opět programy naskočí, je to dost nepříjemné..poradtě co by mohlo pomoct. Díky

Pestidj
Registrace: 3/2021

@Miko

Dalsi zbytocny kram do bytu?

romanss
Registrace: 7/2018

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra