![]() |
|
nejdou programy skylinkProsím o radu.Vyndal jsem z tv LG kartu irdeto,skylink,abych si opsal číslo karty pro zaplacení poplatku.Po vložení karty zpět přestaly fungovat programy,jdou jen volné,čt24 a pod.Když dám kartu do satelitu,normálně vše jede.Televizi jsem restartoval tovární nastevení,furt nic.Co s tím?Dík. |
sitar
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
RE: nejdou programy skylink..strcil si ju spravnym smerom?![]() |
Tryskac11
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 387 |
![]() |
|
RE: nejdou programy skylinkto vypadá, že jsi ji tam prásknul obráceně...![]() ![]() Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 743 |
![]() |
|
@sitarMoc jsi toho rozbít nemohl a možností tolik není. Buď jsi kartu vsunul do modulu obráceně, nebo jsi ji tzv. nedomáčknul. Pokud jsi měl vyjmutý i modul, tak jsi ho také možná "nedomáčknul. Poslední co ti zbývá je očistit čip na kartě, já osobně doporučuji obyčejnou měkkou školní gumu. Tak hodně štěstí a ozvi se, jak jsi pořídil.![]() |
jiriks
Registrace: 12/2018 Příspěvků: 130 |
![]() |
|
@drobečeknejde,zkoušel jsem ju tam ze všech stran![]() |
sitar
![]() |
|
@sitarAsi bych zkusil tento laický postup :- za chodu bych vyndat modul (je jedno zda s vloženou kartou nebo bez ní) - počkat pár vteřin - vrátit modul zpět a čekat na hlášku lelevizoru - měl by vypsat na obrazovku hlášení “CI modul vložen” nebo obdobu - pokud se ta hláška objeví, TV modul vidí a spolupracuje s ním - další hláška by měla následovat od vložené karty - pokud se objeví “Vložte kartu”, pak tam karta není nebo je vložena obráceně - vložit nebo obrátit kartu - TV ji potvrdí a jede to - pokud to chodilo před vyjmutím modulu, neviděl bych zásadní problém Možné chyby : - modul není správně vložen (při zasouvání je u konce cítit jemný odpor kontaktů), s citem domáknout). - špatně vložená karta Pomohlo ? |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
@mediator12Vyndal jsem modul,tv píše:žádný modul.Vložím modul,tv píše zjištěn modul,vložte smart kartu.Vložím kartu,tv píše:chyba smart karty E06-4. |
sitar
![]() |
|
@sitarE06-4Chyba karty. Překontrolujte správné vložení dekódovací karty Skylink do satelitního přijímače/modulu. Karta se vkládá čipem dozadu a nahoru, nebo čipem dozadu a dolů. Pokud ani takto nedojde k nápravě, může jít o závadu dekódovací karty. Před odesláním karty k reklamaci ale ještě doporučujeme otestovat tuto kartu v jiném satelitním přijímači (nejlépe v některé prodejně satelitní techniky). |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 126 |
![]() |
|
RE: nejdou programy skylinkZavolat na skylink a nechat na čt1 a poslat přes zákaznickou zónu nebo přes telefon poslat zápisy na kartu, nechat asi 60 minut na jednotce aby všechny zápisy na kartě se zapsaly |
jirkapekař
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 143 |
![]() |
|
@jirkapekařzkusím tam zavolat,ale moc tomu nedávám,v satelitu karta ok![]() |
sitar
![]() |
|
RE: nejdou programy skylinkvyber modul....restartuj aj TV vlož modul s kartou...zapni tv..AB CryptoBox HD 752...4x
|
jsivak
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 521 |
![]() |
|
RE: nejdou programy skylinkVygumovat, vyčistiť čip, podlepit kartu, vložiť do vypnuteho tv. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 223 |
![]() |
|
@sitarPokud to napíše chyba karty, pak nemá cenu nikam volat a posílat autorizační zápisy, modul cítí, že je něco vloženo, ale špatně.Zase úplně laicky. Jak máš zasunutý modul v TV, karta se do něj vsouvá vždy čipem směrem do TV. A pak máš už jen dvě možnosti : 1. Karta čipem směrem “na záda televize” 2. Karta čipem směrem “od televize (ke stěně). A jak jsem psal, čip je vždy směrem ke konektoru modulu, nikdy směrem ke vstupní štěrbině modulu. Vyndej kartu, zasuň čipem směrem ke konektoru modulu a zároveň “na záda” TV, počkej na hlášku televize. Pokud “Chyba karty”, je s největší pravděpodobností obráceně. Obrať kartu (samozřejmě stále čipem ke konektoru modulu, ale čipem “ke stěně”. Pokud i v tomto případě je hláška “chyba karty”, zkus opatrně přegumovat gumou kontakty čipu a zkus vše znova. Úspěch je indikován hláškou “Synchonizace karty” Následuje autorizace, pokud mezitím došlo k její deaktivaci. Nejrychlejí dosáhneš zaslání autorizačního zápisu přes skylink.cz - Nehrají vám některé programy - zaslání autorizačního zápisu, kde doplníš pouze číslo karty. Podle mých zkušeností je to otázka minuty. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
RE: nejdou programy skylinkPodobnou věc jsem jednou řešil taky u LG.. karta v modulu nešla, dala se jiná karta a ta chodila..A ta "nefunkční" v sat. přijímači fungovala normálně. Dal jsem aktualizaci FW TV a pak už to chodilo. |
lubos32
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 483 |
![]() |
|
RE: nejdou programy skylinkSkús si požičať od nejakého dobrého suseda alebo kamaráta jeho kartu aj s CAM. Najskôr tam strč tú jeho kartu s jeho modulom, aby si zistil, či nie je problém v tvojej TV. Ak to bude hrať, skús strčiť jeho kartu do svojho modulu, potom tvoju kartu do jeho modulu. Možno zistíš, že nie je problém v karte, ale CAM, aj keď ho TV zistí, nevie "prečítať" kartu. Drží palce.![]() Opensat 9700 HDPVR+
|
krtík
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 544 |
![]() |
|
@mediator12zkoušel jsem všechno,stále nic,píše chyba karty a pak na černé obrazovce zakodováno.Gumu nemám,na skylinku píšou odstávka systému,ale zápisy že odeslali,tak nevím.Jak podlepit kartu?Ještě zkusím pujčit od kamaráda kartu.Ach jo..... |
sitar
![]() |
|
@sitarNejspíš Lubo321 má pravou radu,taky jsem měl podobné potíže,až aktualizace TV pomohla,dokonce jsem ji musel stáhnout z interu na flesh,nemám u ní internet |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
RE: nejdou programy skylinkPokud se karta z modulu vytahovala za chodu tv, sem tam se stane, že se odpraví modul. Mají to v oblibě hlavně fialové Smit-y. Pokud máš možnost modul s kartou vyzkoušet jinde - třeba v sat přijímači, udělej to. Už jsem ale viděl několik modulů se stejnou hláškou a bohužel byly K.O. Poslední možností, co zkusit, je přepnutí třeba na kanál Sport 1, vlézt do menu CA interface na telce a zkusit update firmware modulu. Bacha - u LG se sem tam objeví nesmyslná hláška při update - něco jako že neodpovídá, ale update probíhá. Nevytahovat, dokud to za cca 10 minut samo nerestartuje. Jinak jistá smrt pro modul.koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 437 |
![]() |
|
@sitarpodlepit kartu - určitě pomůže.Vem si kousek tenkého papíru a dvakrát,max. 3x přelož a vytvoř z něj "kostičku" cca 15/15mm Tento čtvereček nalep na kartě pod čip (pozlacený kouse kovu) (nejlépe průhlednou izolepou) . Pak vlož do CAM.... ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
@jamess96Podlepil jsem kartu a jedeeeeee![]() |
sitar
![]() |
|
@sitar![]() ![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
RE: nejdou programy skylinkraz som mal taki problem z modulom že nevidel kartu vadne boli v module kontakty.Boli zatlačene do vnutra a netlačili na kartu .Modul musel isť novy. |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 778 |
![]() |
|
RE: nejdou programy skylinkMechapam pre ci doticny nekupi za 60-70 eura nejaky prijimac ako Cryptobox 700 HD abo 800 UHD a mal by svaty pokoj...Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235
|
Miko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 523 |
![]() |
|
lg+skylinkDobrý den, máme tuto LG OLED55CX týden. CI modul Mascom koupený nový. A starší Skylink kartu. Vše nalazeno, a programy jedou.... při určitém přepínání mezi programy se najednou objeví hláška: neplatná služba, nebo připojte kabel satelitu... programy přestanou hrát...dokonce i nekódované ČT24...ovladačem vypnu tv, a poté opět programy naskočí, je to dost nepříjemné..poradtě co by mohlo pomoct. Díky |
Pestidj
Registrace: 3/2021 Příspěvků: 1 |
![]() |
|
@MikoDalsi zbytocny kram do bytu? |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
![]() |