Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Výber satelitného prijímača

Chcel by som vás poprosiť na základe vašich skúseností, aby ste mi pomohli s výberom satelitného prijímača. Doposiaľ som používal modul v TV čo mi aj vyhovuje, ale moja TV nespolupracuje s novým modulom Smit Skylink ready.
Ide mi hlavne o:
- kvalitný obraz
- nie Linux
- 1 uni čítačka a 1 CI slot alebo 2x CI slot
- možnosť pripojenia k internetu (prípadne vstavané WiFi)
- potešili by aj aplikácie YouTube, Netflix, HBO...
- samozrejme vyladený softvér

Ďakujem

TV Sony Bravia XR-55A90J, CAM TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink karta

Matrix44
Registrace: 11/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Výber satelitného prijímača

Tvoje poziadavky splna Opticum AX 4K-BOX HD61 Combo s 2xCl slotom a 1xCA. Ma velmi dobry obraz a linuxu sa neboj...Predajca Ti ho doda nastaveny. Ostatne finesy sa casom naucis.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Ďakujem za tip. Nejde o to že by som sa obával Linuxu, ale na Linuxe mi vadí to ovládanie. Od prijímača by som chcel aby to bol viac satelit ako PC. A doma mám aj dve deti, takže preto radšej klasický satelitný prijímač.

Matrix44

@Matrix44

Ake ovladanie? Vyssie uvedeny box Tvojimi slovami, je viac "satelit ako PC" ak chces...

bohus31

ked das DO

do ruky Tvojim detom, ani nebudu vediet ci ovladaju linux alebo nelinux.

bohus31

Přesně tak, já jsem si pořídil taky Linux a je daleko stabilnější než moje dřívější boxy. Toho bych se nebál.
Dětem napíšeš čísla jejich programů a jenom budou přepínat.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

Smit Skylink ready.

Mam zkusenost, velmi bohatou, NENI READY.

Wata
Registrace: 4/2006

Matrix

pozri na Alzu, kúp 3÷4 moduly, vyskúšaj v TV ktorý pôjde a zvyšné 3 vráť.
To bude lacnejšie riešenie a plne funkčné ak ti TV vyhovovala doteraz

Dagy2
Registrace: 11/2010

Moderní satelit by měl mít nejméně 2 tunery, neomezený počet kanálů, 4K, HEVC a Gb kartu. YouTube je sice fajn, ale umí to dneska každá telka i s Google Assistantem, tak na co to pouštět přes satelit-box. To samé Netflix atd. A do moderní televize a Androidem si dáš moře dalších aplikací.
Jestli někdo v rodině dělá italštinu nebo francouzštinu, vyplatí se box s tunerem S2X, chytneš na to spoustu Frantíků a Italů, Supertennis jede taky v MIS.

MMorous
Registrace: 10/2019

Alebo tento qviart LUNIX 4K. :8)

fsat
Registrace: 2/2006

@Dagy2

@Dagy2 - ešte skúsim to čo si písal a teda vyskúšať moduly TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink a Mascom Skylink Irdeto CI+ a uvidím.
Čo sa týka satelitného prijímača, tak som uvažoval nad nejakým Amikom bez Linuxu. Na to máte aký názor? Hlavne čo sa týka kvality obrazu.

Matrix44

všetko čo má ALI procesor kvalita obrazu nič moc, ale ak si nevidel nič lepšie tak budeš nadšený. čím väčšia TV tým horší obraz na menšej to nezbadáš. :)))
keby som poškuloval po nelinuxe tak by som si asi kúpil nejaké ABC, má zatial asi najlepšiu podporu pre cz/sk trh.
to je môj názor ... prajem šťastnú volbu. R^

maradona
Registrace: 8/2018

@Matrix44

Amiko 8260+ combo pouzivam v spalni ku 42" TV Samsumg. Kvalita obrazu zavisi od toho. aky mas v nom natiahnuty firmware. Pouzivam kvoli "studijnym ucelom" na tomto STB fw 2.3.65 emu a obraz je DOBRY. Avsak v porovnani s STB Opticum AX 4K BOX HD61 na ktorom je obraz s TV 65" Philips 4K UHD velmi dobry, ma AMIKO obraz iba dobry...

bohus31

Na ilustraciu ako vyzera velmi dobry obraz, som nafilmoval s kamerkou v ruke tv stanicu WOW!4K prijimanu s STB Opticum:
https://www.youtube.com/watch?v=UpdOAAhWr18
Ak mas zaujem Matrix44, mozem Ti na ilustraciu natocit kamerou obraz prijimany Amiko prijimacom...

bohus31

@bohus31

samochvála smrdí , no ale 2 týždne tu rozdávaš rozum.

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Brumo

Veď vieš, že on má všetko podľa toho, že v akej téme sme, veď sa uč od neho, ako sa kamerou natáča obraz :))) :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

ved nechajte bohuša bohušom .... kto sa hrá nerobí zle... :)))
aspon seká dobrotu . R^

maradona

@maradona

Zastavam nazor, ze radsej 1x vidiet ako 100x pisat ked to moze pomoct...

bohus31

@Matrix44

Technisat už není Technisat, Mascom není Mascom, všechno je to Smit. ;)

RAFI007
Registrace: 1/2006

@maradona

no prave ten AB Cryplbox nebrat

kristian1
Registrace: 7/2016

@kristian1

nebudem nikoho presviedčať ani sa hádať. ja len tolko že tie ABC 4XX,5XX,6XX aj 7XX idú do teraz ako satelit bez problémov. stále ich majitelom preladujem či skylink,digi alebo freesat. tý čo mali amika tak im nejako záhadne odišli doslova pár dní po záruke do večných lovíšť ... a nepomohol vraj ani servis a tým pár čo pomohol tak vraj za pár dní už opäť nešli. jeden čas ich asi 12-ks odpálilo ..... pripadalo mi to ako keby sa tie amika dohodli. :))) poradil som im nech to reklamujú ak to majú v záruke u predajcu a najlepšie bolo na tom že im všetkým skončila záruka 1 až 2 mesiace pred tým. mne takto už dávno tiež odpálilo alien-8900 tesne po záruke. kamarát ich mal 4-ks a takmer všetky naraz. ešte je to stále na tých amikach že pri prehratí softu s usb treba prehrať aj looader a ked zistíš že ten novší soft je na prd a chceš tak dať starší tak bez PC ho tam nedostaneš ,lebo mu nesedí loader ? :laughing: netvrdím že ABC sú najlepšie a netvrdím že amika sú najhoršie. ale realita v mojom okolí je ako píšem. takže ja ked už počujem amiko tak mi otvára rybičku vo vrecku . :)))

maradona

@maradona

Amiko 8260+ mam viac ako 6rokov funkcne a menil som na nom kvoli studijnym ucelom rozne FW mcas, emu, by dekolte, a.i. a problem ziadny nebol a nieje. S fw 2.3.65 emu slape v poho CAM DIGI SK s kartou, tak isto ako Skylink CAM irdeto SMIT s ICE kartou. V UNI slape v klidku s fw 2.3.65 emu karta RTVS /irdeto/ aj CT karta /cryptoworks/. S poslednym fw od by dekolte slape v poho Tandberg. Po natiahnuti fw 2.4.44 mcas funguje v UNI ICE CT karta v mode irdeto 0624. S Amikom 8260+ som spokojny...

bohus31

@bohus31

tak ti gratulujem.... R^

maradona

@maradona

a co si představuješ pod pojmem Amiko ? Je to obchodní značka pod kterou jsou výrobky od různých čínských výrobců. Pokud tedy o nečem píšeš, musíš uvést konkrétní model. Některé modely jsou extrémně spolehlivé, jiné byly (nevhodné slovo). Pokud víš a znáš, tak je to bez problémů. ;)

RAFI007
Registrace: 1/2006

@RAFI007

osobne som vlastnil amiko alien-8900 a nejaký triplex ,ale ten som dlho nemal. ten vraj ešte ide. ale frčí tak týžden do roka. tie amika čo sa im posrali ako som písal boli len obyčajné od 40 do 70 euro nelinux ,rôzne modely DVBS2 a nejaké Combo tiež viac modelov. takmer všetky bežali nonstop ako druhé bazmeky v domácnosti. hlavné majú od F1 cez F3,F4-Turbo, VU+, Solo2 všetko samozrejme linux, tie idú do teraz bez problémov. len tie amika začalo jeden po druhom odpalovať, asi kápli všetci na vadné modely. ako som už písal ako keby sa dohodli. je mi to jedno či je to amiko ,alebo DM len majitelom nešlo do hlavy že tesne po záruke. :))) predajca im poradil samozrejme nový bazmek ,ale už nie amiko. niektorý si kúpili radšej opäť VU,F4-Turbo a im podobné,nejaké Zero4K,DM-525 hlavne kvôli archívu a sem tam ABC-550,650,652,75x COMBO tuším že a zatial všetky idú vraj bez problémov. jeden ABC sa posral niečo s čítačkou v záruke tak sa poslal do AB-Comu a ani nie za 3-dni bol späť. nezatracujem amiko ani neobhajujem ABC. chceli ušetriť ,tak ušetrili, ale to je ich problém ,mne je to šum a fuk. ABC-450-ky som nedávno preladoval na skylink zaujímavé že ešte fungujú. to boli tuším že prvé modely od ABC. ked mi niekto donesie aj amiko naladiť alebo nastaviť nemám problém, spravím čo potrebuje a ide tatata. :laughing: ale odporúčam nech si to dajú nastaviť všetko predajcovi a nech reklamujú potom tam. R^

maradona

@maradona

ty ses ale pohadkar, ten tvuj AB-C je taky vyrabenej v Cine, navic od Cinanka napichnutej. prej za tri dny byl zpatky ze servisu opravenej-to jo dneska to tam za ty tri dny ani nedojede. a Amika umrely tyden po smrti, tak jo, asi osklivy sen ... ..
ja kdyz slysim AB Cryptobox tak to je opravdu ztrata casu a penez-osobni zkusenost.
ale neberu ti tvoje tendencni sny

kristian1
Registrace: 7/2016
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra