Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Nahrávanie programov v správnom čase

Na dvoch TV staniciach sledujem dva seriály a to väčšinou v dobe pre mňa nevhodnom. Tak si ich nahrávam, niekedy keď idú dokonca synchrónne tak nahrávam aj na druhom prijímači. V tom nie je problém. No narazil som na problém, údaje o začiatku a konci vysielania, zverejnené v EPG, v https://tvprogram.sme.sk/?ref=tit,
ale aj na https://mojtvprogram.sk/#page_TvProgramTimeLine nezodpovedajú vždy skutočnosti, stalo sa, že záznam za chytil posledných 25 %, hoci boli naprogramované podľa EPG a pod. Stáva sa to v dvoch prípadoch z desiatich. V tejto súvislosti som si spomenul na dobu asi pred 20 rokmi, možno i viac, že niektoré filmy či seriály programových časopisoch mali aj mnohomiestné kódové číslo. To kódové číslo sa zadávalo do záznamníka a podľa neho sa spúšťal záznam. Bolo to ešte v dobe VHS, a je možné, že to bolo nahrávanie pozemného, ešte analógového TV vysielania. Vie mi niekto z pamätníkov dať vysvetlenie a či to funguje pri nahrávaní satelitného digitálneho vysielania ?

TechniSat DigiCorder HD S2X Plus, TechniSat TechniSat SIR, AB CryptoBox 600, AB CryptoBox 652 HD Combo, AB CryptoBox 752 HD

antonius
Registrace: 12/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

Nahrávanie programov v správnom čase (# 58)

Taky programuju s EPG. Ale dávám tomu vždy pro jistotu +30 min.
To kódové číslo bejvávalo dobrý, ale už neexistuje.

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

Nahrávanie programov v správnom čase

Zaoberáme sa spracovávaním a poskytovaním tv programov a Vami popísaný problém je najpravdepodobnejšie spôsobený tým, že vysielateľ sám nedodržiava čas, ktorý si v programových plánov stanovil. Nie je to problém iba neskorého začiatku. Existujú aj vysielania, kde tv relácia začne skôr, ako bola naplánovaná. Kód VPS existuje, vysiela ho napríklad Česká televízia a aj niektoré nemecké tv stanice. Museli by ste ale presne poznať, v ktorom vysielaní sa VPS vysiela. Niečo podobné, ako nájdete na teletexte ČT na stránke 658. Pravdou je aj to, že niektorý vysielateľ dodržuje svoj plánovaný začiatok vysielania (presnosť max. 5 minút) a niektorý vysielateľ to takmer nedodržiava (presnosť aj 25 minút). Ak by ste si nahrávali priame prenosy zo športu, ak sa Vám zasa môže stať, že neuvidíte penalty (na konci futbalu) alebo trestné strieľania (na konci hokeja).

Panasonic TX-P42G30E, HD Box FS-9105 Plus, motorček, Skylink SK, DVB-T SK, DVB-T CZ.

uri
Registrace: 12/2006

RE: Nahrávanie programov v správnom čase

Ja davam rezervu zhruba 10 minut pred a 15 minut po ukonceni programu.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

@antonius

číselný kód v časopisech,o kterém se bavíš se jmenoval
Show view a bylo to pouze "urychlenější" programování.Bývával i čárkový kód u programů,se kterým si naprogramoval ještě rychleji cca za sekundu.Ale musel si mít na dálkovém ovladači scanner.To měl můj PANASONIC NV-HD 100....
Další věc je funkce VPS. Mívala to např. Česká televize a v rekordéru jsem to měl zaplé.Ikdyž měl pořad zpoždění 5min.vždy se rekordér spustil v okamžiku ,kdy pořad začal.To byla funkce VPS...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

jamess to popisal dobre, takeho vysielatela ktory nedodrzuje vlastny plan treba ignorovat.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@jamess96

Tak tak.Též si pamatuji na muj S-VHS Panasonic za dnes neskutečných 30000kč. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Pokiaľ máte enigmu, tak v menu si nastavíte rozdiel času oproti EPG. Ja mam osobne 2 min. na začiatku a 15 min na konci.
Čiže keď nastavujem nahrávanie cez EPG tak satelit mi automaticky pridá 2 min. na začiatok a 15 min. na koniec.

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio
Registrace: 1/2006

@hobo

A dnes by ludia chceli kvalitny satelitny stb za 100KČ najradsej.

Kasr
Registrace: 8/2008

já mám nastaveno plno let 10 min. před a 30 min. po

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

Ještě bývaly videorekordéry, které uměly vystřihávat reklamu. No jo, bývalo a potom, že jdeme k lepšímu. Spíš k horšímu.
Jistě se vám také stalo, že projíždíte programy, kde co dávají a jako na potvoru jde skoro všude reklama. Ta dnešní doba.

sateliťák
Registrace: 2/2006

Aj ja tak robím, ako napísala väčšina z vás, dávam rezervu 20 min pred a po. Nahrávam do USB kľúča. Ale tie "rezervy" mi zasa pridávajú robotu naviac, že tu "rezervu", hlavne na začiatku musím prejsť cez zrýchlene preskočenie aby som sa dostal k začiatku seriálu, tak ako preskakujem reklamy(24 x). No aj tak to trvá niekedy 7 až 9 minút. Tie seriály bežia na WAU HD a Prima KRIMI . Boli dni, že na Prima KRIMI šiel o hodinu skôr ako na EPG. Ale sú aj stanice, že nahrávanie si môžem naprogramovať na celý týždeň. Niekedy sa mi zdá, Záverom - keby v dnešnej dobe sme mali len také problémy, ďakujem za rady

TechniSat DigiCorder HD S2X Plus, TechniSat TechniSat SIR, AB CryptoBox 600, AB CryptoBox 652 HD Combo, AB CryptoBox 752 HD

antonius

Konkrétně u Primy jsem na jejich stránkách ověřoval čas vysílání dle programu, když EPG mělo odchylku půl hodiny. Vysílání probíhalo dle zveřejněného programu, chyba byla v EPG. DVB-T2. Stav trval několik dní.

torny
Registrace: 3/2018

@LucaBrazza

presne tak R^ R^ R^

Dzordzo
Registrace: 8/2007

@antonius

Volal sa video programing system (VPS), ale ani ten nefungoval na 100%

Dzordzo
Registrace: 8/2007

@antonius

to přetáčení je např u linuxových přijímačů úplně super.
Na tlačítkách 7 4 1 je vzad a 9 6 3 vpřed.
7,9- 30s
4,6- 1min
1,3- 5 min
a navíc to jde libovolně nastavit.

lubos32
Registrace: 2/2010

@lubos32

jojo, já tom mám
7,9- 10 min
4,6- 1 min
1,3- 30 s

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

Nahravanie z TV JOJ a z TV JOJ PLUS

Ja som sa už naučil, že Jojka sú pekné (nevhodné slovo), v noci vysielajú ako chcú. Ked si nastavujem nahrávanie z JoJky a Joj PLUS v noci, tak pre istotu si nastavím o pol hodinu skorej a koniec filmu o hodinu neskôr. Ešte že mám v satelite 500 GB hardisk, tak je kde nahrávať ...

StarePC
Registrace: 2/2013

Já s tím na SONY a českých programech nemám problém. Časovač se nastavuje v menu, jak to funguje jsem nebádal. Na starým VPS se to nastavilo do pohotovostního stavu a čekalo to na pomocný signál před začátkem filmu.

MMorous
Registrace: 10/2019

Perfect recording

Nazdar Antonius. Tak si sa dozvedel čo si nechcel - máš si kúpiť linux a nastaviť 5min dopredu a 30min dozadu.
toto samozrejme vedia aj iné prijímače nie len Enigmy...

VPS/PDC bol systém, ktorý v analógovom svete posielal prostredníctvom teletextu signál o začiatku a konci daného programu a spustil ti nahrávanie aj keď program meškal o celý deň.
takýto systém existuje aj v digitálnom vysielaní a funguje presne rovnako ako VPS/PDC volá sa "perfect recording" alebo "accurate recording".
V EPG si nastavíš v menu seriálového nahrávania názov seriálu raz a navždy a pokaždé keď sa EPG stiahne sa vytvoria automaticky časovače s daným názvom programu. Nemusíš sa už o nič starať. Pokiaľ vieš, že sa seriál vysiela cez deň a repríza v noci, alebo sa opakuje niekoľkokrát za týždeň, aby si nemal 10x nahrané to isté, vyberieš si čas alebo dni v ktorých chceš aby sa nahrávka spustila.
Potiaľ to funguje nahrávanie podľa EPG. Ak chceš použiť perfect recording, zaškrtneš aby sa použil a nahrávalo sa len reálne ak program beží.
Fajn, ALE. Ale znamená, že ktorá komerčná stanica má záujem aby keď napíšu 20:15 v EPG ale reálne začína programo 20:30 po 15-minútovom bloku reklám aby si vynechal reklamy??? Žiadna. A tak perfect recording funguje na verejnoprávnych nemecky hovoriacich staniciach ale nie na komerčných a už vôbec nie v ČR/SR.
Zostáva ti teda v časovači obecne nastaviť -5min +45min ktoré sa pripočítajú automaticky k vytvorenému časovaču podľa EPG.
:-/

Dagy2
Registrace: 11/2010

Jednoducho napisane clovek vymyslel system ktory by fungoval, keby ho nedod..al nejaky manager. Rv

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

lubos32, fpsfps, Dagy2

lubos32, fpsfps: Vďaka za poučenie i radu, no každý uvádzate iné hodnoty, komu veriť ? Pôjde to aj AB Cryptoboxoch 600,652.752 ?
Dagy2: Aj ja Ťa srdečne pozdravujem a že si si na mňa spomenul, považujem za poklonu. Aké mám prijímače (spolu so zaťom) mám uvedené v podpise, rád by som aj linux, ale z dôchodku veľa nezvýši. Tak si to budem musieť zorganizovať, ako dôchodca na to mám (akurát čas). Ale keď v dielni je najlepšie ....

antonius

@liquere

A teď mi pane, prosím, vysvětlete, co jste tím Managerem myslel, abychom se v tom tady vyznali a vy neplácal nesmysly. Děkuji.

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi

@jousi

skus zapnut mozog .

liquere

@liquere

Špatná odpověď !

Jousi

Pridám aj ja jednu svoju nedávnu skúsenosť z JOJ PLUS. Film mal pôvodne začať o 23:10, pre istotu som si to overoval aj na ich webe. Nastavil som začiatok nahrávania na 22:50, že to musí bohato stačiť. Ale kulový, ráno som zistil že chýba začiatok, cca 10 minút!!!, čiže začali o skoro pol hodinu skôr hovadá. Neskutočný HNOJ táto tkz. televízi, a to majú tú drzosť ešte zvyšovať poplatky za každého abonenta. A ďalšia vec ktorá ma u nich vytáča, bývajú tie ustrihnuté konce filmov, neskutočná prasačina.

thud
Registrace: 8/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra