![]() |
|
Defektní motor Stab HH100Chlapi nemá tu někdo doma ladem ležet nějaký starší už nepoužívaný motor Stab HH 100 ?Chtěl jsem si u toho svého opravit vůli na trubce uchycení antény a po rozdělání následně vyzkoušet chod motoru v závislosti na té po čase vytažené pružině co má na svědomí zminěnou vůli a jelikož je už od výrobce ta deska bezpečná za chodu jen když je na ní ten horní kryt druhé půlky pouzdra motoru tak se bohužel nevědomky opřela deska o kostru ze strany spoje a bylo vymalováno ,jen se z toho zakouřilo a já tušil že je konečná což se nakonec potvrdilo. Proto bych moc uvítal než se v tom štárat a bádat bez jasného výsledku nějakou jinou /fungující/desku z tohoto motoru .Děkuji za pochopení a vstřícnost. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
![]() |
|
RE: Defektní motor Stab HH100A není lepší koupit nový, než vychytávat mouchy na starým? A taky bych si tady podal inzerát, to funguje líp, jak diskuze.![]() DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 100 |
![]() |
|
RE: Defektní motor Stab HH100Hm no budeš se divit ale ta diskuse je rychlejší a bezprostřednější než ten inzerát v sekci bazaru o které jsem taky nejprve přemýšlel ,možná ale nebude od věci a na škodu to tam dát to přiznávám nic se s tím nepokazí.Podívej je corona jako důchodce času více jak dost na bastlení tak proč na druhou stranu zatěžovat životní prostředí na recyklačním dvoře říkám si a navíc jsou tyto motory jinak velice robustní a po mechanické stránce díky kovovým převodům z pohledu životnosti dost spolehlivé ,tedy když pominu tu vůli na pružině což ale považuji za jediný nedostatek. No uvidí se zda se tu někdo přihlásí že naděje umírá poslední. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
RE: Defektní motor Stab HH100@DVB ahoj, jsem taky v důchodu a občas něco bastlím. Ale motor na sat kdy se mě kvedlala fajfka jsem vyhodil. Nebylo to na imbusu ale na převodu. Tam je možnost nastavení převodu koleček. Pastorek hřídelka. Ale když přitáhneš šroub, tak na konečných hranicích W E se může zadrhnout. To bych nedělal. Koupil jsem nový motor i pro kámoše, tak že dva kusy z Německa a jede dva rokyhttps://www.amazon.de/-/en/PremiumX-Antenna-1-3-PXM-Compatible-1-2-Receivers/dp/B00IV8CMOA Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Defektní motor Stab HH100PopisMotor PremiumX DiSEqC 1.3 PXM-SLED s ocelovým převodem a LED displejem Motor PremiumX Sat Motor DiSEqC 1.2 usnadňuje přepnutí satelitní antény na různé satelity až do velikosti zrcadla 140 cm. Ovládá se pomocí přijímače s Diseqc 1.2 nebo 1.3 bez další elektřiny. Model PXM-SLED má také LED displej, který ukazuje, na který satelit satelitní anténa směřuje, a má 100 satelitních pozic. Ocelové ozubené kolo a stabilní konstrukce motoru zajišťují delší životnost a stabilitu. Napájení zajišťuje přijímač, který přenáší energii přes koaxiální vedení a dodává tak energii motoru. Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Defektní motor Stab HH100Máš tu sekci Bazar.....tohle je úplně zbytečné nové téma.![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Defektní motor Stab HH100No v žádném případě si nemyslím že toto vlákno co jsem tu dnes založil sem nepatří byt jsem můj požadavek dal rovněž do sekce bazaru.Podívej bavíme se tu o této problematice či poruchovosti sat motorů generelně dal jsem ho sem do sekce /techniky/ a není od věci zde rozebrat příčiny či zkušenosti s těmito motory které mohou být pro případně nové potenciální kupce těchto motorů posoudit a motor si vybrat dle své potřeby apod. takže sy myslím že je tato diskuse docela přínosná. Navíc co vím je zde v sekci /diskuse/ spousta vláken zabýchajících se touto tématikou a nikoho nenutím aby toto vlákno četl či se k němu musel vyjadřovat. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
RE: Defektní motor Stab HH100Nejaký nepotrebný STAB sa mi povaluje v kotolni, problem je poslať ti ho do ČR.GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RE: Defektní motor Stab HH100Dnes na Marketplace seženeš levně motor.Já nedávno koupil i s anténou Al105 za 500,- a samotné motory jsou i za 300.-Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 068 |
![]() |
|
RE: Defektní motor Stab HH100Asi tak já používám v současné době jinak 4 motory z toho 3xSG2100 a ted i 1x Stab HH100 co jsem nedávno dostal za symbolickou cenu od jednoho kolegy z čech který se na můj předchozí inzerát tady v bazaru nabídnul že mu také leží doma ladem a už se tím nezabývá a má kabelovku.No a já jeden z těch 2 motorů zkouším /testuji/a používám na balkonu a jsem s ním spokojen až na tu vůli.U toho druhého motoru který jsem rovněž dal do chodu po vyresetování také a měl ho jako rezervu pro případ že mi může po pár letech třeba jeden z nich klekne. Bohužel jsem po rozdělání toho jednoho motoru Stab abych pořešil tu vůli se nechtě dotkl ze strany spoje desky o kostru a po zakouření se z ní je ted nefunkční,proto by mi stačila jen aspon da deska abych dal opět motor do chodu to je celé.Psal jsem dokonce výrobci do Italie ale ten už zřejmě výrobu Stab motorů ukončil a není ani příliš sdílný a vstřícný.Nejde mi o prachy ale spíše o zábavu,baví mě opravoval co se opravit dá to je celé.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
@DVBvůle je daná šnekovým soukolím, které bez vůle nemůže pracovat. Tato vůle je vymezena pružinami v motoru.Nevyrábí se min. 10 let |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 013 |
![]() |
|
RE: Defektní motor Stab HH100Děkuji za upozornění ano to vím že je ta vůle dána už od výroby a nějaká tam být musí tomu rozumím ale když to zůstává stát ta anténa na jedné či druhé straně te vůle už tak časem trochu větší, tak to má na svědomí ta unavená pružina kterou ostatně připustil i sám výrobce v Italii především u StabHH100 ,ano nevěděl jsem pouze že se tyto modely motrorů tohoto výrobce již delší dobu nevyrábí to až postupem času z různých článků či neaktuálních nabídek eshopů.Nicméně vůle resp. ta pružina aby se nemusela sundávat a následně nově napružovat a odmašlovat celý čtecí systém zespod motoru se dá pořešit přitáhnutím /stáhnutím/jednoho konce pružiny aby to více pružilo a plnilo funkci tak jak má a zůstalo to vždy na doraz. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
RE: Defektní motor Stab HH100no , servisák nie si , ale výmenár . každý má nejakého koníčka .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
RE: Defektní motor Stab HH100no,nevím co jsi tím chtěl říct, ano nejsem servisák to máš pravdu ale na druhou stranu příliš rozdílu mezi ním a mnou bastlířem moc nevidím ,ty myslíš že na servisu by se nějakou opravou dnes zabývali ??? To ani náhodou mění se celé díly a za velké prachy viz servisy TV tam ti taky už dneska neopraví sebelepší a sebeznalejší opravář max. zdroj ne tak základní desku kterou rovnou objedná a vymění ale neopraví a takových LCD TV jsem už opravil mnoho ha ha![]() DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
![]() |