Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Přenos AV po internetu

Neznáte někdo jednoduché a levné zařízení, které ze signálu HDMI udělá IP, proběhne to internetem a na konci z toho zase vypadne HDMI? Taková internetová prodlužovačka HDMI na několik kilometrů.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50
Odpověď v diskusním vlákně

@omar3

Upresni,co a kde chces pozerat
Si niekde,nahodis IP a vypadne ti HDMI :8)

A je to
Registrace: 4/2019

@omar3

Z Trvavy cez Prešov do Bratislavy?

Kasr
Registrace: 8/2008

Přenos AV po internetu

Jedině přes streamování - nejlevnější. HDMI extendery sice existují, ale jen s využitím vlastního protokolu (WiFi spojení) nebo využití UTP/STP kabelu asi do max.150-200m. Možná je i něco profi, ovšem cena je vysoká.

Warpik
Registrace: 9/2016

@Kasr

Normálně, signál HDMI z výstupu ze STB v ČR a někde jinde HDMI strčím do televize.
V krajním případě by to mohlo být i ze scartu, ale ten je jenom SD.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

RE: Přenos AV po internetu

Co má být primárním účelem? Příjem českých programů v zahraničí?! Pokud máš k té televizi dotažený internet, pořiď si IPTV/OTT některého poskytovatele. Patrně to bude vyžadovat i českou IP adresu, ale i to se dá vyřešit..

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy
Registrace: 2/2012

Primárním účelem je dostat na vzdálené místo signál, který žádný IPTV poskytovatel neposkytuje. Ten signál budu vyrábět já.

omar3

pirátsky signál ?

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Ne kamery a DVD.

omar3

@omar3

tady si vyber https://www.tbsdtv.com/products/hd-video-encoder.html

matchboxx
Registrace: 9/2012

Zajímavé výrobky. Jakkoli tam nejsou ceny, tak si dovedu představit, kolik to může stát. Zas tak profesionální zařízení nepotřebuji. Je to pro soukromé použití a ještě jen dočasně. Moje představa je něco jako optický převodník z UTP na optiku a zpět, akorát po IP.

omar3

Kdyz to je pres internet, tak je asi zasadni komprese, protoze IP HDMI extendery budou asi pouzivat dost vysoky datovy toky.
Levny by bylo USB HDMI video capture (kolem $10 na aliexpress), tam zapojit HDMI zdroj, jestli jich je vic, tak v OBS z toho udelat multiviewer, a jako vystup pouzit ffmpeg, idealne encoding hardwarove na nvidia karte (na MPEG4 staci i nejaka levna). Vystupni UDP/RTP pres internet pak dostat pomoci EoIP tunelu pres VPN na routerech. Treba nejaky Mikrotiky. UDP stream na prijimaci strane pak prijimat treba na Raspberry Pi s HDMI vystupem. Ono by asi slo mit i na zdroji Raspberry, jestli by slo o 1 stream a nemusi to byt super full HD HEVC.

drhans
Registrace: 12/2009

@omar3

Mám video encoder TBS 2603 za cca.4 000Kč.Přenos přes protokoly http a rtmp,HDMI je samozřejmost,přenos jak v H.264,tak H.265.Dělá přesně to,co je požadováno.V kombinaci s výkonným PC,coby serverem.Do nedávna byl i soft Sop Plus Streamer,který zadarmo umožňoval stream po netu.Dnes o neplaceném nevím.

jerzy
Registrace: 7/2008

Nějak nerozumím tomu, proč se musí brát signál z hdmi a na konci trasy zase konvertovat na HDMI. Když mám linuxový přijímač, tak z něj konkrétní signál jde streamovat na jiný počítač / přijímač. Takže na straně "vysílače" bych koupil nejlevnější sat přijímač, který existuje. Nejspíš dnes už bude mít i vstup HDMI signálu. A na straně příjmu už by to bylo klasické IPTV, které by mohla umět i ta televize. Nebo druhý přijímač. Ale přiznávám, že jsem něco takového ještě neměl důvod zkoušet. Věřím, že k této koncepci se už tady někdo vyjádří s opravdu praktickými zkušenostmi.

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006

Jako Hugocz si myslím, že je řešení zadání pomocí HDMI-IP-HDMI z principu mylné. Na vstupu (u kamer apod.) je potřeba nějaký komp. V principu to může být třeba linuxový přijímač, ale může to být i něco pod windows, prostě něco co má sw pro streamování (a dálkové řízení třeba pro přepínaní kamer), a na druhé straně další komp, který umí přijímat stream. Taky to může být nějaký jednoúčelový komp s linuxem. Stejně něco musí "přepínat" mezi kamerami, či DVD. Konkrétní provedení už je spíše otázka po znalostech, které máš (linux/windows/arduino...)

Antonín
Registrace: 8/2005

Jsem Linuxem nepolíben, ale mohlo by to být řešení. Zkusím se poptat po známých.

omar3

@Hugocz

Doporučíš nějaký nejlevnější použitelný linuxový přijímač?
Když už, tak aby uměl i MIS.

omar3

Nechápu ,proč do toho pořád taháte všichni linux.Ještě jednou si přečtěte co jsem už psal.Vlastním laciný encoder(jsou i profi za 130 000Kč),do kterého lze přes HDMI připojit nejen kameru(já připojuju kameru Canon),ale třeba i set-top box DVB T2 nebo i sat. přijímač.Encoder má přidělenou pevnou IP adresu 192.168.1.217(port je libovolně nastavitelný),přes kterou lze do dom.sítě streamovat cokoliv.Aby byla možnost streamu i do internetu,je potřeba program(ve Win 10 nejlépe).Právě zmiňovaný program Sop Plus Streamer umožňoval zadarmo streamovat cokoliv na druhý konec zeměkoule - příjemce vše sledoval přes Sop Plus Player.Kdo má zájem,určitě si koupí jakýkoliv placený program,který umí totéž.Můj laciný encoder umí streamovat až do 1080p(to je max.),přičemž bitrate je nastavitelný,a to až do max.výšky 12 000 kbps.Nelogické je tudíž jen to "poslední " HDMI.

jerzy

@jerzy

To poslední HDMI není nutné.
Předpokládám, že by to mělo jít sledovat také přímo na TV z IP adresy.

omar3

V dnešní době je problém s cenzurou na netu.Proto zmizel Sop Cast(server v Číně).Na TV přímo by to šlo jen na smart TV. A to při použití např.TWITCH platformy a streamovacího software Streamlabs z PC.Pak po zadání stránek Twitche do adresního řádku prohlížeče,přihlášení se a při spuštěném streamování by byl stream v provozu.Pořád je ale potřebné PC,takže pak by možná mohlo přijít na řadu opravdu i to poslední HDMI - propojit PC přes HDMI s jakoukoliv TV(i hloupou).Ale je to krkolomné řešení, grafická karta PC by musela mít HDMI výstup a otázkou je i délka HDMI kabelu.

jerzy

Proč do toho taháme linux? Cituji:" Aby byla možnost streamu i do internetu,je potřeba program(ve Win 10 nejlépe)." Tak proto. Encoder + PC s Win = jeden linuxový satelitní přijímač.

Jinak konkrétní typ přijímače nedoporučím. Znovu opakuji, že jsem streamování prakticky nikdy nezkoušel. Já mám VU+Duo2 a VU+Ultimo4K a tam HDMI vstup je. Ale rozhodně to nejsou nejlevnější přijímače. Zkus dotaz v e-shopech, který levný satelit umí přehrávat i externí signál z HDMI.

Hugocz

Zadání je tajemné. Tím se těžko hledá nejlepší řešení. Co to celé má dosáhnout? Stream nějaké stanice přijímané v ČR někde na druhém konci světa? Tak tohle se dělá snadno pomocí každého linuxového přijímače (aniž by bylo kór potřeba cokoliv nastavovat a znát linux) a na přijímací straně s kompem s obyčejným browserem. Provozuji mnoho let. Nebo je cílem sledovat bezpečnostní kamery někde jinde v světě? Tak to se dělá nejlépe instalací IP kamer. Je cílem ještě něco jiného? Třeba se to pak nejlépe dělá zase nějak jinak.
Obecně lze říci, že HDMI není moc rozumný první bod/rozhraní pro sdílení čehokoliv. Proč HDMI? Je HDMI úplně nutné do toho tahat? Ani to jsem ze zadání úplně nepochopil.

Antonín
Registrace: 8/2005

Zadání je asi úmyslně tajemné. Zřejmě nechce vyzradit, co chystá. Já bych to viděl na signál z nějaké trochu kvalitnější kamery, která má HDMI výstup. IP kamery neoplývají kvalitou obrazu. Ale moc jsem jich neviděl.

Hugocz

Řešíte vyřešené, TBS to má zmáknuto docela dobře a nejlevnější enkodér stoji u nás kolem 6500,- Kc s DPH a splní vše co je potřeba :-)

matchboxx
Registrace: 9/2012

@matchboxx

R^ R^ R^

jerzy

6,5 litru je dost na přechodnou záležitost a jednoúčelové zařízení. Spíše mne zaujaly ty linuxové přijímače, které mají i další využití. Třeba takový Octagon SF8008. Ten by šel? Když by mi ho prodejce nakonfiguroval.

omar3
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra