Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Metropolitná opera bez paraboly Rigoletto

Dnešný nočný stream zadarmo...

https://metoperafree.brightcove-services.com/?videoId=6222595955001 ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Metropolitná opera bez paraboly Rigoletto

Fajn, a zdá se že v koukatelné kvalitě. Tahle moderní verze mě ale už při přenosu nezaujala. Horší byla už jen francouzská Pucciniho Bohéma, s raketou a kosmonauty na opuštěné planetě.

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Kvalita prenosu bola na celkom slušnej úrovni, to je pravda... No, tiež mám radšej klasiku a podobné remake ma až tak neberie... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

Mám to nahrané z origo přenosu. Schovávám i takovéhle kousky přestože mě moc neberou.

konas

RE: Metropolitná opera bez paraboly Rigoletto

Jak u těchto oper snímají zvuk? Na sobě žádný mic nemají a na podlaze taky žádný nejsou vidět . Od stropu taky nic není.
A rucháče z větší vzdálenosti by takto čistý zvuk nedaly.
Zvláštní je , že i když chodí a otáčí se tak zvuk je pořád stejné kvality i úrovně.
Cosi jsem slyšel o parabolických mikrofonech s laserovým naváděním, ale v reálu jsem nic takového neviděl.

lubos32
Registrace: 2/2010

@lubos32

Máš pravdu, to by mě také zajímalo. Tady to asi o mikroportech moc nebude. Hlasy operních zpěváků jsou silné takže nějaká jiná technologie by asi byla namístě.

konas

Zvuk pro přenos v MET

Tady poprosím admina o shovívavost, protože opisovat celý článek tu nelze.
https://operaplus.cz/mikrofony-v-metropolitni-opere-potaji-samozrejme/

konas

@konas

díky za odkaz - zajímavé..
v diskuzi tam někdo píše, že se to upravuje postprodukčně.. ale MET jsou většinou přímý přenos...
To technický zákulisí zvuku by mě fakt zajímalo.

lubos32
Registrace: 2/2010

@lubos32

Zvukově zajímavá by byla méně známá Rossiniho opera Cesta do Remeše, kde musí být tuším 32 špičkových sólistů, takže se moc nehraje. Rossini ale jak známo trochu švindloval a používal v nových operách předehru z těch starých a méně úspěšných. Např. z Cesty do Remeše použil hudbu do známější Hrabě Ory, a jeho majstrštyk je předehra z opery Alžběta královna Anglická, kterou použil 2x a napodruhé do svého velehitu Lazebník Sevillský. Pro zajímavost Ti posílám do PM seznam Rossiniho předeher. U několika je uvedeno minimálně jedno použití.

konas

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra