Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

DVB-T1 set top boxy

Našel jsem inzerát kde shání DVB-T1 boxy.Po dotazu k čemu jsou mu staré boxy někteří odpovídali k jakému využití se to ještě hodí.No nejvíce mě zaujala tato odpověď.Některé se dají předělat na dvbt2. Někde stačí aktualizace sw, někde stačí upravit stávající sw a někde stačí upravit modul pro anténu.Tak to by mě docela zajímalo než vyhodím ty dvoutuneráky co mám.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVB-T1 set top boxy

Kecají. Starý téčkový se však dají využít pro kabelové společnosti, které stále vysílají původní formát. Počítám, že víc, jak milion domácností má stále možnost používat formát DVB-T.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Možná nějaké recordery s T1, u některých to jde výměnou upravené vstupní části a SW. Vlastní tuner a dekoder by taky mohl jít výměnou. Největší problém je v podpoře h265/HEVC, který původní procesor jen s h264 nedokáže. Takže jedině kabelovky co jedou v h264 (třeba UPC/Vodafone).

Warpik
Registrace: 9/2016

Dcera má UPC/Vodafone, tak jsem ji dal 10 let starý stb s mpg2 a jede. Myslím si, že kabelovky nejedou h.264. To by značně omezili dostupnost.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Na slovensku jedou v pozemaku ty volne programy v dvb-t

42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //

marceles
Registrace: 9/2006

Ony se ty settop boxy taky můžou prodávat do zemí "třetího světa". Tam vykupují z Evropy a Ameriky vyřazené vysílače za hubičku. Možná některé velká města budou mít DVB-T2. Ale venkovské oblasti v Africe a Asii mohou jet na DVB-T ještě řadu let.

Dnes jsou i státy, které ještě nemají oficiálně ani internet. Např. tuším Nigerie byla připojená teprve nedávno a to tam žije 300M obyvatel. Stejně tak ojetiny aut. U nás od roku 2030 nebude možné prodávat auta se spalovacími motory a v Africe je budou kupovat jako diví. Věřím, že i taková Indie pojede na ropu ještě hodně dlouho.

V Indii se rewcyklují naše vyhozené tlačítkové telefony, nebo staré počítače. Indové jsou na to machři. A používají se tam

OrHoro
Registrace: 4/2010

Je to docela možné,protože tam píšou,že se i vykupují 1kg 60kč.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

@OrHoro

Afrika je už dávno převedena na DVB-T2.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Na co T1 set top box?

Poláci ještě pořád jedou na DVB-T1. Sice už ne na dlouho ale stále jedou

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@JanM

Poláci sice jedou v DVB-T (nikoliv DVB-T1, žádné T1 neexistuje), ovšem v kompresi H.264/AVC, takže pro jejich příjem není každý STB pro DVB-T vhodný, např. takový Digipal1 nebo 2, které u nás svého času dost "frčely" a mají příjem jen pro kompresi MPEG2, budou v Polsku na dvě věci...!

cha-cha
Registrace: 5/2007

@Dusan

Já se nehádám, že většina států tuto technologii už má. Jen tvrdím, že v některých státech Afriky jsou odlehlé oblasti, kde DVB-T2 nejede. A nejde tam ani internet. Jsou tam běžné pirátské sítě, které vysílají bez platných licencí. A ti můžou vysílat ve všem možném, co je po ruce. Ono to tam funguje tak, že moderní technologie, včetně 5G pojedou ve velkých městech, ale na venkově je problém i s 2G. Internet je tam možný často jen přes satelit.

OrHoro
Registrace: 4/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra