Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Antik Sat

Ako naladiť programy Antik

Mám problém naladiť programy Antik , mám VU+Zero4k skúšam automatické aj ručné ladenie a nájde mi len 3 stanice , nastavenie paraboly OK mám motor a hodnoty 97-99% ako u ktorého satelitu a frekvencie kartu mám registrovanú a pomoc od Antiku rada zavolajte si technika (najbližší 100 km) neriešim peniaze ale nedáva mi to logiku nastavenie OK použijem frekvencie nastavím porovnám a výsledok more staníc ale nie Antik (orange ,polovica balkánu..)ak by niekto vedel pomôcť bol by som rád resp ak je niekto z okolia Nitry a bol ochotný pomôcť určite sa dohodneme.

EDUARD43
Registrace: 9/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

@EDUARD43

veľkosť paraboly ? pozná VU+zero4K .265 HEVC ?

Dzordzo
Registrace: 8/2007

@Dzordzo

jo pozná samozrejme HEVC aj 4k.bud nemáš správne frekvencie alebo lietaš po inej družici.

maradona
Registrace: 8/2018

RE: Ako naladiť programy Antik

Napíš presne frekvenciu kde máš signal O.K.

MAN0707
Registrace: 10/2011

dzordzo

i kdyby neuměl hevc tak mu to naladí ale pojede mu pouze zvuk,podle mě je na jiné družici ale ať klidně napíše z které frekvence mu jde ten Orange a balkánci pokud to bude mít ok tak to má někde naladěný ale neumí to najít záleží kde to hledá mě se to naladí většinou pod položkou všechny kanály a pak to musím najít pokud to hledá podle providera tak to tam být nemusí naladěný to už se mi několikrát stalo.je to hold linux měl si vzít spíš uhd Cryptobox je to jednodušší a ten přijimač mě velice slušně překvapil na přepínání a dívání stačí pokud po tom nechce nějaký vymoženosti ale to nepíše.Ten Cryptobox uhd toho umí docela dost ,nastavení ,podpora,internetový rádia,youtube zadávání keys,share,a hlavně je to jednoduchý u mě spokojenost.

kanon
Registrace: 2/2007

antik

Frekvencie používam https://antiksat.sk/sk/ako-naladit#set-up a ako píšem mám motor a keď mi idú astra 19 a 23 Skylink a pretočí na Eutelsat 16°E a ide z antiku jeden z naskenovaných programov Šlágr TV 11324 V 30000... som akosi mimo... ďakujem za reakcie a ospravedlňujem sa za neskoršiu reakciu - makám...

EDUARD43

@kanon

Cryptoboxy sú fajn, ale mám len po 752, čakám na 850 s modulom ...

Dzordzo

@MAN0707

Čo sa týka nájdenia tam to hladám cez poskytovateľov a vypíše pod antikom len 3 programy ale na to sa asi nedá spoliehať prejdem to ešte prez všetky ... tiež ďakujem MAN707

EDUARD43

tak tým motorom toč jemne východ alebo západ...... to vidíš sám či ti klesá alebo stúpa signál na tej frekvencii čo píšeš.

maradona
Registrace: 8/2018

@EDUARD43

Hľadaj v last scanned ...

Dzordzo

Tá frekvencia je v poriadku Šlágr TV 11324 V 30000 teraz už len hladajte chybu v prijimači.

MAN0707

Ešte ma napadlo ak je v poriadku prijimač tak potom hladat problém v kábloch a lnb.

MAN0707

A díval ses jestli jsou transpondéry správně zapsaný ? Možná se chybička vloudila. Těch 6 transponderů bych si detailně porovnal podle lyngsatu

MMorous
Registrace: 10/2019

Ale ak ide ok astra 19 a 23 tak ťažko bude chyba v kábly či?

EDUARD43

Veď to že som to robil už xkrát a ťažko by som vždy zle zadal tých pár údajov a naviac skenoval som aj automaticky a okrem nekonečného čakania výsledok rovnaký 0 ale dík MMorous

EDUARD43

@EDUARD43

koľkátku máš parabolu v cm ?

Dzordzo

takto komplikovane ladiť a tolko komplikovaných mudrcov .
v image , neviem aké máš sa dá stiahnuť setting .
ku príkladu vhanibal motor je asi najlepší . v obľúbených je všetko pekne porozdeľované .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Možná nezadáváš správně všechny údaje. V tý tabulce Antik chybí fec, modulace a system. Zkontroluj si v přijímači satelites.XML a porovnej podle lyngsat.com, nebo to prolaď ručně po jednom, ale musíš dopsat i FEC, system a modulaci. System je DVB-S nebo S2. modulace QPSK-8PSK nebo 16PSK atd. FEC je 1/2-2/3-3/4-ATD. mŮŽEŠ DÁT AUTO
11055/V-CT má např. QPSK. V klidu si k tomu sedni, vem si do ruky mobil s tabulkou Lyngsat a po jednom to odkontroluj
Když opravíš satelites.xml, musíš stroj restartovat aby se to přechroustalo. žádnej SID nezadávej, FEC můžeš dát auto.
Mrkni jaký máš na tom Šlágru signál, když tak to jemně dolaď

MMorous

@EDUARD43

Programy pro Antik SAT, hledej pod A1 Broadcasting, Orange a Digit ALB. :)

SG2100A Moteck® + Gibertini 100 SE

4mk
Registrace: 5/2005

Máš dobře nastavený v menu oscilátor LNB? Myslím,že má být 9750/10600

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Na abfore si stiahni pseudo Fatscan plugin a vyhľadá ti Antik sám a zoradí do obľúbených . Nič jednoduchšie má nenapadá a mám odskúšané .

mercedes77
Registrace: 1/2006

Ďakujem všetkým za ochotu cez so a ne to skúsim znova a "zapracujem " rady , ešte parabola 80 a poloha Nitra.

EDUARD43

antik, parabola od 90 cm a viac

vantom
Registrace: 3/2010

V Nitře asi ano. 16-tka je i v Plzni slabší. Ale to vidí snad na teploměrech, jakej má signál.

MMorous

@EDUARD43

Som od NR a na Antiksat používam 120-ku parabolu, U mňa spokojnosť zo signálom!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@EDUARD43

Problem vidim v parabole 80cm spolu s motorom. Drvivá väčšina motorov má vôľu v ozubeniach a drvivá väčšina inštalácií motorov je sfušovaná, počnúc kolmosťou motora, nastavením nulového bodu, nastavením uhlov motora a paraboly.
To,že Ti idú "zváračky" 19E a 23E, nehovorí nič o dobrom nastavení motora. Družica 16E je blizko 19 a 23, takže chyby nastavenia motora sa až tak neukážu ako pri krajných pozíciach, ale vôľa motora áno.
Nedávno som testoval 80cm parabolu na 16E, sila aj kvalita bola v podstate dobrá na všetkých TP Antiku, ale bola nutná precízna práca.
Toto ale s bežným motorom možné nie je.
Takže si inštaluj extra parabolu na 16E, alebo kup aspon 100cm parabolu na motor.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra