Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

motor sg-2100

Netočí, přestala svítit kontrolka, vyměnit motor, nebo lze spravit. Předtím v pohodě šlapal.

pepess
Registrace: 9/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: motor sg-2100

Rozhodující je zda je to verze made in Taiwan nebo China a jak dlouho je v provozu ?

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec
Registrace: 10/2007

A napájení po kabelu z boxu do motoru jde.. :))

Fanyn
Registrace: 11/2007

Příčin může být mnoho. Z popisu nejde usoudit. Například změřil jsi napětí na motoru? Není to náhodou kabelem? Není to náhodou přijímačem?
Jenom názor: Pokud je to motorkem, pak bych to asi neopravoval, protože dnešní svět moc motor nepotřebuje. Pro příjem pár běžných družic je lepší, je našilhat, nebo použít toroidní anténu či multibeam anténu. A pro příjem/lov specifických družic je potřeba větší anténa, která potřebuje táhlový motor.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

Na motor nám nešahej, protože svoje výhody má a šilháním ho jen tak nenahradíš.

vlcek
Registrace: 1/2009

Je to jenom názor a zkušenost. Nicméně jistě může mít někdo názor a zkušenost jinou. Já to vidím tak, že točit motorem mezi 1w, 4e,13e,16e,23e,28e je poněkud nepraktické. Hlavní důvod motoru byla cena LNB, moje první jsem koupil za 12000Kčs v době kdy průměrný plat byl okolo 3000 Kč. Ojeté auto jsem si ve stejnou dobu koupil za dva LNB. Ještě když stálo LNB třetinu ceny motoru, měl motor zásadní ekonomický smysl. Jenže při ceně LNB ve stokorunách tento důvod odpadá.
Pokud chci točit exotičtější družice na Ruskem a a nad Atlantikem a lovit feedy, tak by byla dobrá aspoň 150cm anténa, a ta potřebuje táhlo. (HH120 mám zakonzervovanou na půdě.)

Antonín
Registrace: 8/2005

Samozřejmě se na to Antoníne díváš jenom ze svého pohledu, takhle to brát nemůžeš. Proč bych si, kromě toho šilhacího základu 28-23-19-13 až1W nemohl občas skočit na belintelsat /čt1 volně/, poslechnout muziku na 45E /city/ a na druhé straně poslechnout britskou angličtinu na 27,5w /bbc/? Multistream jsem raději nespomínal. A to všechno se 105 gib na motoru, můj svět motor potřebuje...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Pokiaľ viem ak ide prúd do motoru mali by kontrolky aj pri chybe motoru svietiť oranzovo

RATT
Registrace: 11/2015

@Antonín

Je dobré mít motor i šilhačku a to je můj případ, ale ne každý si to může dovolit. A to jak z důvodu technických, tak z důvodu námitek manželek. Ne každý chlap má doma hlavní slovo.

vlcek
Registrace: 1/2009

Ale mohou si to aspoň myslet..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Skusiť reštart motoru,potom napajanie z koaxu.

lubinoz
Registrace: 9/2007

jasne curaju po sediacky a myslia si ze su doma krali ... :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

SG 2100 byl povedený, kamarádovi jsem ho montoval před 12 lety a dodnes je funkční i když nyní s ním již netočí tak často jako dříve. Dříve ho vyžíval hlavně jeho malý syn, fanda do fotbalu. Našel si na LiveonSatu, kde je co free a točil. Jaká je situace dnes nevím, nesleduji, ale myslím, že i dnes se dá nalézt kromě feedů i nějaký ten sport nebo hudba.

radek1
Registrace: 1/2006

Raz mi odisiel spinaci tranzistor rele a raz sa prepalilo! vinutie rele. Rele som pouzil uplne ine, iba spravne menovite napätie a priblizny odpor vinutia.

Kasr
Registrace: 8/2008

@tukan

Presne tak, tiez bezne otocim na nie najbeznejaie druzice, nemuaia byt akurat exoticke.

Kasr

@pepess

Pokud skutečně motor potřebuješ a je starý, tak ho vyměň. Opravovat se nevyplatí a kup DM3800 se železným soukolím, i když máš třeba parabolu 85 cm.

Často odchází elektronika v motoru ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

@ivo2001

No, to by som netvrdil.
Ja mam motor uz vela rokov a keby som na druhu oarabolu dal novy, tak ten verim, ze by odisiel skôr.

Kasr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra