Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Android sat box - jaký ?

Ahoj, nemám s tím moc zkušenosti, už hoodně dlouhou dobu mám Dreambox 800 HD SE. Nyní je čas pořídit už něco novějšího ? Více méně bych potřeboval aby to umělo oblíbené KODI ; Cccam klient a předpoklady k úspěšnému fungování IPTV. Uplně to nemusí být box za 10 , ale nejlevnější taky ne ?
Nějaké tipy co koupit ? Popř. určitě nekupovat ? :-) Chápu , že to je hodně široké téma.

harry88
Registrace: 2/2012
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

@harry88

K satelitu patří Linux, k IPTV, KODI a dalším multimédim Android. Ne jinak

michalnew
Registrace: 3/2019

RE: Android sat box - jaký ?

Pokud nemusí mít čtečku ani CIslot, má sloužit jen jako klient CCCam, tak by měl stačit třeba MecoolK5. Mám ho, jsem zatím spokojený a požadované věci umí (KODI, SkylinkTV, O2TV, DLNA z NASu). Cena okolo 65-70USD.

Warpik
Registrace: 9/2016

Nejlepší je koupit Linux z Enigma2 a pořídí si nějaký android box na kodi a máš pokoj

frenk2
Registrace: 2/2008

Android sat box-jaký

Ja som spokojný s týmto:
uClan Ustym 4K S2 OTT
Linuxový 4K satelitný prijímač s veľmi jednoduchým softvérom, čítačkou kariet, USB 3.0 portami, výborným obrazom a skvelými funkciami. Fatscan, KODI, Netflix, IPTV, mediaplayer a mnoho dalšieho!

ab0516
Registrace: 11/2007

Ked mas Dreambox tak neni co riesit. Kup si potom Dreambox Seven Ultra HD...

Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235

Miko
Registrace: 1/2006

Android sat box nebrat, Enigma 2 pokryje většinu požadavků

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec
Registrace: 10/2007

MecoolK5

Ten MecoolK5 má Fatscan nebo ne ?

VYDRA004
Registrace: 11/2008

Octagon SF8008 mas v nom jak enigmu2 a alternativny img.Define Kodi v nom slape bez problemov a mnoho inych veci ako aj karta irdeto M7. :8)

coral
Registrace: 9/2009

A to musi byt jedna krabicka? Nejsou lepsi dve? Dreambox uz neni zadna slava, mam raci Vu+, ktery si kvalitu udrzuje porad.

A na IPTV a Kodi, plus jiny aplikace je lepsi samostatny zarizeni, z levnejch Mi TV Box S, skoro 3x drazsi, ale o neco vykonnejsi, Nvidia Shield TV. Oboji 4K, ale Mi TV Box S zadrhne casteji nez Nvidia, ktera taky obcas drhne a je nutny restartovat - ale to je Android, to je normalni, to neni Apple TV :)

Oba ty Android TV boxy jsou perfektni, bez problemu funguje napr. Kodi, HBO GO, HBO Max, Netflix, myCANAL (na Shieldu nejde Multi-Live), Molotov, TiviMate s Xtream codes, Hulu, Crave, Skylink live, Disney+.

drhans
Registrace: 12/2009

Tady je zásadní otázka, které platformy hodláš přes Android box sledovat, jelikož pokud si platíš Netflix 4K jako třeba já, tak potřebuješ licencovaný Android TV box (nově Google TV Box, bude to i TV takto po novému), který má oficiální certifikaci Netflixu.

Bohužel žádný Mecool a jiné mu podobné nemají licenci od Netflixu, i když je to licencovaný Android TV box. Ono to poznáš i podle tlačítek na DO, kde červený Netflix chybí. Netflix sice rozjedeš, ale pouze v SD rozlišení a nekomfortním ovládání. Případně v nouzi KODI.

Osobně jsem zvolil nový 4K Google TV Chromecat, který koupíš doslova za pár korun a má podporu všech nejžádanějších aplikací (HBO GO, Skylink Live TV, ...), případně se tam dají doinstalovat včetně KODI.

Taktéž na něm používám streaming z Enigma2 boxu, konkrétně ze svého 4K VU+ a vše fičí perfektně. Koupil jsem si k tomu jednorázově za 180 Kč perfektní appku Premium TV dream Player for Android TV.

Za mě je nejlépe kombinovat klasicky 4K linuxový box + Androidový box. Ten Android se dá právě výborně využít jako další box do jiného pokoje, kde nemusíš tahat žádné kabely od satelitu, ty ti jdou centrálně do hlavního boxu, odkud sosáš stream. Ty možnosti jsou obrovské, jen to správně nakombinovat a nastavit.

Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.

BBS

@harry88

Nechceš ten uClan Ustym 4K S2 OTT https://www.parabola.cz/bazar/

stosun
Registrace: 6/2016

@BBS

Ale 4K Google TV Chromecat nemá ethernet pripojenie, čo je dosť veľké mínus.

masto
Registrace: 9/2006

@masto

Nemá LAN-RJ45 ani žádné konektory, ale za to má integrovanou duální Wi-Fi (2.4 a 5 GHz) a pokud máš doma solidní router včetně pokrytí signálem, tak to opravdu funguje bez problémů včetně 4K streamingu.

Dá se přikoupit i originální nebo neoriginální USB-C HUB na klasické USB, LAN, atd. ale zatím jsem ho neshledal potřebným, jelikož to prostě a jednoduše funguje ;)

Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.

BBS

No a v dnesnej rychlej dobe je uz dobre mat aby mal stroj 1G lanku a aj od operatora interneru privod giga a spojit to cez lan kable,potom je to istota ze to fici jak ma. R^

coral

Podle me je zasadni, ze tazatel mel dlouho Dreambox 800 HD SE, coz byl ve svy dobe luxusni prijimac. A par lidi mu tady radi nejaky Mecooly a uClan, ktery by podle me byly zklamanim, uz jen ta ergonomie dalkovyho ovladace

Podle me je sazka na jistotu prave Vu+, staci Zero 4K a k tomu jeden ze 3 top Android TV boxu (Chromecast, Mi TV nebo Shield). Kdyz uz laborovat s cinskym Androidem, proc nekoupit jeste jako hracku treba Viark DRS2, kde k tomu aspon jeste pribalej rok predplatnyho skoro na celej orbit.

A pokud jde o Android TV boxy bez LAN (Chromecast, Mi TV), tak nenechat se tim odradit. LAN je mozny pripojit pres USB. A podle me se to vyplati, protoze se mi pak u Mi TV Box S zdalo, ze se tim zrychlilo nacitani obrazku v menu (thumbnaily) a bylo rychlejsi spousteni streamu videa v nekterejch aplikacich (Netflix, myCANAL). Pritom mam Wifi dobrou, rozhodne rychlejsi nez mam pak samotnej internet... takze to spis vypadalo ze tim kleslo zatizeni CPU na tom boxu, kdyz jsem Wifi vypnul. U Chromecastu jsem to nezkousel, protoze namam USB-C hub. No a u Shield TV taky ne, to nemusim resit, protoze ten ma GbE port.

drhans
Registrace: 12/2009

Ahoj, moc všem děkuji za reakce......ale asi je pravda že Linux a k tomu Android box na blbnutí je nejlepší volba....na VU jsem popravdě spadýno měl už delší dobu a Mi Tv asi k tomu...ta celková cena za to je celkem fajn...moc děkuji kuci , akorát si myslím že to není poslední otázka až to budu dávat dohromady :-D

harry88

@BBS

Včera sa mi dostal do ruky Chromecast Google TV, čo ma prekvapilo, že cez wifi 4K streamy prehrá bez záseku. Čo som na iných Android TV boxoch v tej cenovej kategórii ani cez lan nevidel R^

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@drhans

Nemáš o Android boxech ani ponětí, když strkáš "noname" čínské dreky do jednoho pytle s Mecoolem, který má certifikaci Android TV a model KM6 je absolutní špička v ATV

michalnew
Registrace: 3/2019

Tak ked uz android box tak potom Belink GT king pro.Kvalitka. R^

coral

Mimo misu (BT cez iAP)

Kamarát kupuje veľký reprák Sony MHP-V82D. V návode je "bluetooth cez iAP". Bude chcieť púšťať hudbu z Android mobilu. Pôjde to?
Ďakujem.

VU+ Zero 4K, iNEOS ZX4, C-Tech 4100 Plus, Openbox SX4 HD, GTMedia V8 UHD, 2x Gibertini OP 100 (motor+36°E), PF no name 140 cm (27,5°W), 3x off-set 75/80/125 cm - 23,5°E/1°W/30°W

bmilan
Registrace: 5/2004

Prepáčte, len chcem zdielať svoju skúsenosť. Aj ja som rozmýšlal nad Android sat boxom. Ale kedže som zaritý E2 rozhodol som sa vyskúšať Quiart Lunix 4K twin. Na moje prekvapenie, kedže dvojtunerový box s CI+ a čítačkou kariet a ešte navyše 4K s cenou 99 eur je to perfektný box. Funguje s freesat kartou a plus aj s Digi modulom bezvadne :)) Dokonca Hertige 4K ide bez problémov. A perlička k tomu, Kodi 18.9 leia funguje ako na android boxoch. Takže ak môžem poradiť, žiadny Android box ale Quiart Lunix 4K. Budete spokojní. Skylink kedže už nemám, neviem odskúšať.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@michalnew

To sis nějak popletl, Mecool není určitě žádná špička, zkus nějakou jinou značku, to že má cerifikat Google na 1-2 boxy nic neznamená, až certifikát Netflix o něčem vypovidá.I Formuler, Nokia, Strong má certifikát od Google a je to špička?

matchboxx
Registrace: 9/2012

Nemá někdo nějakého známeho kdo má tohle skladem ? :-D
VU+ ZERO 4K DVB-S2X ? to není úplně sranda koupit...třeba Omko 4/21 :-(

harry88

Mecool nebrat. Měl jsem několik krabiček od nich, ale velké zklamání. Ovládání jen s myší. Ovladačem je to na ***.

Teď mám Xiaomi Mi TV Box S a s USB hubem je to velmi svižné a stabilní. I pěkný obraz při přehrávání. Navíc vše funguje s dálkovým ovladačem. Dá se připojit i jakýkoliv DVB-T2 nebo DVB-S2 tuner a funguje to dobře.

TV Shield je dobrej, ale na můj vkus už za moc peněz.

A souhlas, že na satelit je opravdu nejlepší Enigma 2.

OrHoro
Registrace: 4/2010

@OrHoro

No protože většina čínských levných boxů Mecool nevyjímaje je Android AOSP nebo Android PAD tzn dotek pro tablet/telefon, a bez jakéhokoliv certifikátu např HDMI, proto je tu alternativa CoreELEC. Pokud má box certifikát Google nebo Netflix je to jiné kafe.

matchboxx
Registrace: 9/2012
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra