Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DAB

Nové rádio v DAB+

Pokud to není příliš off topic a pokud to bude někoho zajímat a neví o tom z jiných zdrojů, v pondělí 18. 1. začala v DAB+ multiplexech Teleko a RTI DAB2 vysílat stanice Hlas Prahy.
Hudební styl jsou hity zhruba 80. a 90. let, mezi nimi informace a zajímavosti z Prahy a středních Čech.

Askep
Registrace: 3/2018
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nové rádio v DAB+

Díky za zprávu, snad se Teleko probudí a podaří se mu nasmlouvat nová rádia, bylo jich tam tuším až 15. Jen mě mrzí že vysílají z Kukly , z Milešovky odešli a to je velká škoda, lepší kopec na vysílání není, ale strategické zájmy armády tam měly vždy přednost, vysílání DABU bylo vlastně první civilní vysílání z Milešovky...

Mirko.
Registrace: 4/2003

Díky za info. Naladěno v DAB+ multiplexu Teleko 5D 180,064MHz asi 40km od Černé hory.

Modřina
Registrace: 1/2006

@Modřina

Na mobilu mi přes jejich web (Opera) stream funguje, ale na PC (Win10) ne (Firefox) ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Jen upřesním, že se jedná o "RTI cz DAB2" a "TELEKO DAB2" = tedy půjde přijímat z vysílačů v Čechách, ne na Moravě a ve Slezsku.

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

@AlesHavel

Já su v Brně a Hlas Prahy mě jede taky. Mux 8A.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

A my v Ostrave Hlas Prahy nepotrebujeme ;)

Skylink CZ, Skylink SK v šuplíku, HBO Max + SkyShowtime

faust

@omar3

Máš pravdu - měl jsem se lépe podívat - na stránkách Teleka je tato informace:

vysílání pouze z vysílačů:

Ústí nad Labem - Kukla 6D
Liberec - Proseč 5D
Trutnov - Černá hora 5D
Benešov - Kochánov 8A
Jihlava - Strážník 8A
Brno - Barvičova 8A

a ve vybraných vysílačích sítě RTIcz DAB2.

@faust :)))

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

RE:Nové rádio v DAB+

Na to jsme na Moravě čekali,na Pražáky ;)

radbarto
Registrace: 11/2017

Lepší pražák, než prázdný multiplex. Třeba vzniknou regionální mutace. Základ je, tak už jen pár lokálních informací do odpojováků. Už to vidím:
Hlas Brna
Hlas Ostravy
Hlas...

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Nebylo by spíš už na čase, aby se Ostraváci a Brňáci svých mindráků z Pražáků zbavili? Obdobně jako u věčně ukřivděných Slováků... to dokládá pouze jejich zakomplexovanost a nedostak sebevědomí... :)))

lance
Registrace: 10/2008

@lance: To neznaci nizke sebevedomi, to znaci, ze opravdu Hlas Prahy v Ostrave nepotrebujeme :)

faust

Hlas Prahy(Praha TV s.r.o.)

Na netu to v prohlížečích např.Edge, Seznam, Opera jede taky pod Windows 10. Adresa je https://freeuk25.listen2myradio.com/live.mp3?typeportmount=s1_29892_stream_697567176

jerzy
Registrace: 7/2008

@faust

To akorát značí, že jsi potrefená husa :))) Kdybys nebyl, neměl bys potřebu se vyjadřovat, páč poslouchání čehokoli není povinné. Mimochodem, kdo jsi, že mluvíš za všechny "my" v Ostravě? :)))

lance

@lance

až z Prahy vzejde něco chytrýho.... normálního... tak ostatní nebudou zakomplexovaní :-/

Dreambox 920

fcjohn

aha, tak to jo :)))

lance

@lance

No, já ti nevím Karle, ale nie je to od teba zrovna košér, keď tu spomínaš akýchsi večne ukrivdených Slovákov... Možno si stretol pár zakomplexovaných a už všetkých hádžeš do jedného vreca... Nikdy som netrpel podobnými neduhmi a nielen preto, že som niekoľko rokov prežil na Morave, Vysočine a v Južných Čechách... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

V pohodě, neber si to osobně, já proti Slovákům nic nemám, ale stačí si vzpomenout třeba na hokej... prohrát na MS s Kambodžou třeba 10:0 není pro vás taková tragédie jako prohrát s ČR... a to platí nejen pro diváky ale i pro hráče... :))) prostě mindráky... Celý svět ubližuje Saganovi, Vlhové atd... furt někdo a něco proti Slovensku... já SK televizi totiž dost sleduju, komentáře atd... a je to fakt často dost úsměvné... prostě těch komplexů jste se ještě zdaleka nezbavili, stejně jako Ostraváci atd... Ono to prostě nejde hned a samozřejmě se to nedá jednoduše paušalizovat, netýká se to každého jednotlivce, ale v globálu to je zcela zřejmé ;)

lance

@lance

Pohoda, neberiem si to osobne... ;) Tiež sledujem dianie a komentáre z oboch strán hranice a poniektoré sú vážne úsmevné... Značná časť rodiny a nakoniec aj dcéry žijú v ČR a tiež sa nad určitými výlevmi komentátorov a aj novinárov len pousmejú. ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@lance: Nevim, zatim tu zakomlexovanost resis jen ty. Ja v Ostrave se Ti jen smeji a bavim se :)

faust

Moje čerstvá zkušenost s DAB+ ? V Táboře na severním okraji města 4patro s volným výhledem 30 km k Mezivratům - výkon myslím 10 kW ? Tak na druhé (jižní) straně bytu už to nechytím. Pořád jde o zkušební provoz - pokrytí se s VKV nedá zdaleka porovnávat.

jasilafu
Registrace: 1/2021

@Mirko.

Nové radio. RTI cz DAB 1- F: 176,640- Radio ZAPAD. Tady kolem Ústí n/L chytatelné.Spíš ovšem s venkovní antenou.

Jendaj

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra