![]() |
|
Výběr přijímačeMůj starý Toppy dosluhuje (Topfield SRP-2411). Nemohl jsem si na něj stěžovat, ale musím vybrat něco nového, Toppy se samovolně restartuje a asi má i vadný HDD.Za těch 12 let, kdy jsem ho pořizoval, jsem už zapomněl všechny zkratky i technické vychytávky - vím jen, že nebylo úplně běžné, aby šlo nahrávat programy při sledování jiného programu a aby bylo možné nahrané programy dostat ven a dívat se na ně třeba na PC (nemyslím DLNA apod., mluvím o přenosu souborů). Vyhovovala mi také konfigurace nahrávání pomocí www rozhraní a ftp download, ale to je asi třešnička na dortu. Chtěl jsem se po něčem podívat, ale možnost "nahrát a dostat to ven" není něco, co bych viděl či dokázal najít v běžných parametrech zboží. Byla by pro mě nějaká rada, co vlastně hledám? Nebo rovnou třeba i výrobce/typ? Pokud by ta informace měla nějakou cenu, tak mám kartu od Skylinku vloženou - pokud si pamatuju - do nějakého modulu do CI slotu. Díky za všechny tipy. |
janekkenaj
Registrace: 1/2021 Příspěvků: 1 |
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeAk chceš aj naďalej mať nekódované nahrávky a v podstate aj trošku luxusu v podobe ďalších aplikácií/pluginov, tak na tvojom mieste by som hľadal linuxový stb z CI slotom a keďže je iná doba, než pred 12 rokmi, tak v 4K prevedení. Presný model, výrobca - toš, tu je tiež viac možností, niektoré sú cenovo aj hlbšie do peňaženky, ale určite vybrať sa dá!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@janekkenajA čo sa týka nahrávania a sledovania iného programu sučastne, na to sú dobré viactunerové stb, samozrejme aj v linux prevedení. Napr. Ja mám doma štvortuner stb.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeMám za sebou před lety přechod z Topfieldu /masterpiece/ na vu+. Začátky byli těžké a sežralo to hodně času. Takže hlavní otázka pro Tebe "chceš tomu věnovat čas a něco se naučit"? Pokud je odpověd ano, běž do linuxu, vu+ /uno4k, duo4k/, nebo dreambox /dm900/,jsou i jiné možnosti. Nech si to nakonfigurovat od prodejce, zasun ci modul s kartou a příběh může začít...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeJen poznámku: pokud si pořídíš linoxový přístroj a koukáš na Skylink 23,5 tak pro luxusní funkcionalitu nahrávání nepotřebuješ nutně mhohotuner. Pokud mají tunery FBC funkci tak ti stačí dvoutuner a z hlediska nahrávání Skylinku jseš v podstatě neomezen (tuším dohromady včetně virtuálních je k dispozici 8-10 tunerů). Mám doma, fachá to.To s čím neporadím je, jestli to má ještě smysl takto pořizovat, protože až Skylink zařízne UNI tak bude potřeba modu a sbohem FBC - pro mě osobně to znamená odchod k T2. Ale jak říkám - jestli má smysl pořizovat s tím, že budeš provozovat Skylink na UNI čtečče musí poradit jiní kteří mají lepší křišťálovou kouli.... mimochodem mám VU+ solo4K tj. v podstatě jeden z prvních na 4K a FBC co byl (i když tenkrát žádný 4K nebylo ostatně není ani dotěď ale kupoval jsem kvůli dostatečnému výkonu) a stále bez problémů stačí.... |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeDvoutunerák je šikovnej už jenom proto, že na jeden tuner hraješ a s druhým si můžeš hrát-ladit další LNB nebo druhou parabolu atd. Pak to můžeš prohodit, a pořád máš jeden tuner funkční.Udělal jsem si v bytě 2-kabelovej rozvod přes zásuvky Schwaiger, myslím že je to typ 652 a super. Doporučuji |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeno jasně, fyzickej dvoutunerák je základ. Ale když nad tím ještě visí FBC tedy několik virtuálních tak je to paráda. Mimochodem i s tím dnes už prastarým Solo4K jsem schopen nahrávat třeba pět pořadů z různých TP najednou - což se zejména ve sportovní sezóně může stát.... |
Jantars
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeŘešil jsem stejný problém s přechodem ze SRP-2411. Začal jsem složitě vyhledávat a nakonec rezignoval. V mém věku už mne TV tak nebaví a nechci řešit nějaké složitosti. Zvolil jsem Kaon MZ-102 s Live TV a jako druhý přístroj - pro FTP, stažená videa a DVD mám Popcorn Hour C-200. |
jasilafu
Registrace: 1/2021 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeJsem v podobné situaci. Odešel mi HDMI port na VU+ DUO2 a přemýším, zda jít do VU+ DUO 4K SE nebo koupit už jen nějaký Skylink ready šrot za 1500 Kč.Hlavní důvod, proč už uvažuji o šrotu je to, že Skylink u nových stanic aktivuje CAID 0624+L2, takže konec karty v UNI čtečce, je nutný CI (neuvažuji pirátský příjem). To pak vícetuneráky celkem ztrácí smysl. Pokud bych chtěl použít dvoutunerák, tak by to znamenalo mít dvě karty, jednu v UNI na CAID 0624 bez L2 a druhou v CI na 0624+L2 a nějak nakonfirurovat prioritizaci. Ale jestli Skylink přejde časem na 0624+L2 všude, tak je dvoutunerák zbytečný. Možná by šla nahrávka dekódovat později, jak to tuším dělají Technisaty, ale to je vždy opruz a mohou vyexpirovat klíče. Zatím jsem stále načatý a kamarád mě skoro přesvědčil udělat si radost a jít zase do VU+ (navíc tam můžu přidat i DVB-T2), ale výhled růžový není. |
KamilZ
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeVždyť máš ještě YPbPr výstup.. pro 1080i.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
@Tomik535To je záložní varianta - koupit za 250 Kč převodník z YPbPr na HDMI. |
KamilZ
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeJaký převodník? Nemáš na TV vstup? Bývá jackem přes redukci..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeTV to neumí. Převodník je zatím na cestě z Číny 🙂. Sám jsem zvědav, jak to bude vypadat. |
KamilZ
![]() |
|
RE: Výběr přijímače@KamilZ: také nepirátím. Jakmile tedy UNI nepůjde, já osobně dokoupím T2 dvoutuner a budu muset tímto směrem, ev. IPTV. Cena modulu není problém, ale nejsem ochoten schroupnout to, že si už v podstatě nic rozumně nenahraju. |
Jantars
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeTřeba qviart twin je řešením...![]() ![]() Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 744 |
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeJak by mohlo? Pokud zanedbám přepínací časy modulů, které se (údajně nikdy jsem žádný neprovozoval) nedají s UNI srovnávat, tak na trhu není modul, který by dekódovat 4 tunery současně (pokud se nepletu tak ani na dva ne). A tahat další kabeláž to také nepřichází moc v úvahu. |
Jantars
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeModuly jsou, ale problém je spíš v přijímačích. Poradí se nějaký přijímač třeba s "SMIT Irdeto CI+ Professional 4, CA modul profi, 4 streamy" aby využil všechny 4 streamy? Mé VU+ DUO2 s VTI si neporadí ani s TECHNISAT Modul Irdeto CI+ TechniCrypt Dual Decrypt a dvěma streamy (natož z různých TP). |
KamilZ
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeO modulu tu nepadlo ani slovo, ale o přijímači s uni L2b čtečkou a 2 tunery...![]() ![]() Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 744 |
![]() |
|
RE: Výběr přijímačeneviem či je VTI vhodné image na stream ,lebo čo som skúšal tak viac ako 2-tunery mi to neobslúžilo. jeden som pozeral na tv druhý v PIP a tretí tuner som chcel stremovať a trt.... skúšal som to na Solo4K aj Ultimo4K v oboch tak isto s VTI aj B.H. mám tam 5-ks fyzických tunerov 2 x FBC, Twin Tuner DVBS2 a Turbo. stremujem s internej readers a občas aj s Digi s CI samozrejme jeden program. ale nepoužívam na to VTI ani B.H. aké kolvek image open.... mi obslúži všetky tunery napr. 2 x box a 2 alebo 3 x stream, ale to je už extrém. nahrávať nenahrám ,takže to mi je šum a fuk.tiež som dlho frčal na VTI alebo B.H. |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 140 |
![]() |
|
@KamilZtak, tak sbernice CI u prijimacu je hw problem VU+ |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
![]() |