![]() |
|
Signal se postupně zvyšujeDobrý den, děkuji za přijetí a chtěl bych se zaptat. Mám parabolu 60/70 na ní Maximum PRO-Line Twin LNB 0.1dB, a TV Sony a Hyundai obě s DVB-S tunerem. Příjem Skylink. Zapnu TV a signál i kvalita je na nule a hlásí že není signál. Stačí ale chvíli počkat a naskočí uroven signálu 1OO%, kvalita 10% a postupně se zvyšuje až na 70%.Toto se stává poslední dobou s příchodem mrazů musím čekat déle a déle. Ted jak byly mrazy tak třeba u NOVY jsem čekal 20 minut než se to vůbec chytlo a další hodinu to stoupalo k těm 70%. Řada CT mi s ted už týden nenaskočí vůbec. Naproti tomu Prima CNN jede hned po zapnutí TV. Kde bych měl hledat chybu ? Nevím jak vypadá LNB uvnitř ale připadá mi to jako by se tam něco otáčelo a s mrazem to zatuhlo. Nebo se to po zapnutí pomalu rozehřívá ? Je to nainstalovaný asi rok.Trochu mě mate, kdyby to bylo pootočený tak bych čekal slabej ale aspon nějakej signál a ne že nula a po půlhodině to naskočí uroveň na 100% a kvalita se sama zvyšuje. Kabely jsem kontroloval, jestli není zkrat a je to OK. Anténa je taky čistá, bez sněhu. Chtěl jsem přiložit foto z tv ale nevím jak, tak snad to někdo pochopí aspon z popisu. Děkuji |
Raddyss
Registrace: 1/2021 Příspěvků: 9 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeneviem ako to má tv vyriešené s napájaním LNB .správne by malo byť napájanie stále , aj pri vypnutej telke . LNB má mať stálu teplotu , hlavne v zime . studené je na dve veci . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeNo třeba vypíná sat ze zásuvky a zapíná až večer.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 073 |
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeNe, nevypínám nic. Dnes se oteplilo a naběhlo to rychleji. Ale CT porád nejede. |
Raddyss
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeMusi fungovat i za studena v mrazu! Parametry se muzou vlivem teploty trochu lisit, ale ne tak moc. Pricin muze byt nekolik - spatny kontakt v LNB nebo TV, vadny LNB, vadny tuner, nekompatibilita. Chtelo by to vyzkouset s nejakym extra prijimacem jestli se to bude chovat stejne.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 280 |
![]() |
|
@Josef35toho je hodně. Nejdřív bych chtěl vědět jedno. Je v LNB něco pohyblivého, otočného nebo je to jen elektronika ? |
Raddyss
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeMěli jsme podobný problém (skoky v síle signálu), po několika dnech úplně bez signálu. Ukázalo se, že v LNB je prasklina a tou při dešti natekla dovnitř voda - nutná výměna LNB za nové.DM900, Merlin, Technisat Technicorder SC, 1°W, 13°E, 19,2°E, 23,5°E
|
Judithka
Registrace: 1/2020 Příspěvků: 491 |
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšuje@Raddyss - nic se uvnitr neotaci, neni duvod - jen elektronika.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujejenom tip - do koaxu nebo LNB (pokud na obou TV tak pravděpodobněji) zatéká (prasklý kryt, zteřelý obal koaxu) a ohřeje se to až po zapnutí proudem pro LNB |
Salt
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 103 |
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeJudithka byl(a) rychlejší![]() |
Salt
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeOscilátor LNB asi na hraně tolerance a ujede s klesající teplotou (povole cca 1MHz). Napájení LNB při vyputé TV je kvůli směrnici EU o min. spotřebě pravděpodobně vypnuté (odběr TWIN min. 100mA)Kup si nový LNB, na SkyLink nejlépe monoblok twin s LTE filtrem. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 016 |
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeLNB je starej rok, ale tak všechno je možný. Prozkoumám to. |
Raddyss
![]() |
|
@RAFI007Jejda, Vyhledávač mi toho vyhledal moc. Mohl bych poprosit o tip ? |
Raddyss
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeOsobne bych to vyzkousel s jinym prijimacem. Muze byt ale i parabola spatne nastavena tak na hrane apod., proto ty problemy. Mozna by chtela doladit na nejsilnejsi signal vsech transponderu.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujekdyz uz bude menit LNB tak za dve samostatny,zadnej monoblock.napr Inverto Premium. |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
@kristian1LNB konvertor Inverto Black Premium Twin Universal ? |
Raddyss
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeLNB konvertor Inverto Black Premium Single Universal,pokud potrebujete na dve tv tak twin. |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujedej tam cokoliv,jsou to dnes stejný šity,všem to jede,skylink je svářečka |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 315 |
![]() |
|
@kristian1No uvidím jestli na tom stávajícím bude nějaký poškození. |
Raddyss
![]() |
|
@Raddyssneuvidíš nic,zahodit,moje první LNB stálo 13000kčs asi půlroční vejplata |
pierrepetr
![]() |
|
@Raddyssa tam se to opravdu točilo |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrzapoměl jsi dodat "tehdejších 13000,-", v dnešních cenách od pasu cca 150000,-? (půlroční výplata)![]() |
Salt
![]() |
|
@Saltnechápu,kde jsme na to tehdy brali |
pierrepetr
![]() |
|
@Salttak kčs jistě někdo chápe |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrjo, ale ubývá jich... |
Salt
![]() |
|
@pierrepetr"nechápu,kde jsme na to tehdy brali"nebylo za co utratit. Na Teslu Color za 15 000 (200 000? dnes) jsi dával úplatek abys mohl ty prachy za mí utratit |
Salt
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
![]() |