Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Sony vs LG

---Dneska jsem pomáhal naladit sousedovi novou LG NanoCell 55" LGNANO91.
--- Zdroj signálu - UPC/Vodafone Plzeň, připojení UPC/optika, Kabelovka UPC, modul+karta, základní i placené služby 40+180 programů, --- Připojení Internet 50
--- Menu TV - nabízí výrazně placené služby Netflix, Prime Video apod. Když to odklikneš, složitě se vracíš zpátky
--- Základní a běžná nastavení jsou méně výrazná, ale při trochu snahy je najdeš. Je to otázka zvyku a odlišné filosofie, nechci kritizovat
--- Ovladač - proti SONY silně odlišná filosofie. Ukazovátko - zbytečnost
--- Klady DO - televize se dá ovládat i 5 let starým ovladačen LG
--- TV - obraz - proti SONY KD9005 na první pohled horší, hlavně slabší Up-Scalink na 4K
--- Menu - i když uznám, že jsem zvyklý na SONY, tak intuitivně i při zvýšené pozornosti - méně přehledné, jiná základní pravidla jako INPUT vstupů, Aplikace, nastavení Bluetooth atd - prostě to co v SONY najde každý amatér nebo dítě za půl minuty tady hledáš jako mentál, návod žádný a bez základních znalostí obsluhy podobných strojů to prostě senior nenajde.
--- Ces - je na to funkce v menu, dobře schovaná, když jí najdeš, tak funguje. Zkoušeno na DVD přehrávači přes HDMI
--- YouTube - funguje, ale Google Assistent no comment. U SONY funguje ihned po prvním zapnutí po nákupu, nemusíš nic párovat, tady si připadám jako mentál, který neví, jak má doma pustit teplou vodu.
--- Závěr - televize 4K za dobrou cenu 17999,- - nechtěl bych to ani za 5000,-. K mojí Sonce KD559005 rok staré si to nemůže obrazově a komfortem obsluhy čuchnout ani na 5 km. WIFI a další legrácky jsem dál nezkoušel. Rád si přečtu zábavné reakce na NANOCell a OLED LG. Pište ať je nějaká legrace.

MMorous
Registrace: 10/2019
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sony vs LG

Este pride doba ked na TV nebude dolezite nastavenie obrazu ale zasrat celu plochu panelu aplikaciami. Rv

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

https://www.parabola.cz/forum/topic-101008/

A je to
Registrace: 4/2019

Přesně MMorous, můžu jen souhlasit a potvrdit “zlatá” Sony.
Co se týče ovládání a nastavení je LG a hned v závěsu Samsung opravdu lahůdka. :)

Old Master
Registrace: 1/2005

Life´s Good. :))) U každý placky mě zajímá max. OLED panel a HDMI. :)))

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

@meduzka

Presne!!Cisty OLED panel bez zbytocnych aplikacii ;)

xsfinx
Registrace: 12/2006

Mno, tohoto flame bych se nerad účastnil, jen poznamenám, že mám taky tuto LG, a krom toho, že jsem se chtěl vyhnout androidu kvůli stabilitě (tedy nechtěně i Sony) a vybral tedy LG právě kvůli SW robustnímu podvozku, tak rozhodl zejména požadavek na kvalitu přehrání SD. To už na 65" přestává být sranda. Jsou věci (třeba M.A.S.H.), který logicky v nativním 4K a výše nikdy nebudou, takže požadavek byl, aby si s tím TV rozumně poradila. A v této disciplíně (a v segmentu placek 30-50t)ta LGna prostě excelovala, takže jsem ji vzal i přes tu šílenost v podobě localdimming 12 zón pouze....

Jantars
Registrace: 2/2008

made in sony

vyuziju tema SONY, ted v Datartu u LED tv 9096,9505, pisou "zeme puvodu SK" to si delaj srandu nebo je to pravda,jeste nedavno byly modely z Belgie.! ???

kristian1
Registrace: 7/2016

@Jantars

Zdravím, a rozdíl mezi 079 a 091? Děkuji.

mattes
Registrace: 7/2018

Sony mi nesmí do baráku.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@MMorous

este android telka nebola lepsia , nerozprávaj somariny , potom asi nemás velký prehlad.(android ma proste svoje muchy)
Ano sony ma o trosku lepsí obraz oproti LG ale je to o softe, sony to proste so softom umííí a vie to doladit na 99% .
Co sa týka ovládania asi budes ta stará generácia, ktorá je naucená len tukat do ovládaca a pisat ako datel ak vobec niečo také používas a neustale sa hrat s tlacidlami
LG ma jedno z najintuitívnejsích ovladaní , mal by si to poznat funguje ako myška :)) :))
Ale 100 ludí sto názorov, hodnotís iné tv znacky a si zaryty sonyfil to potom to hodnotenie naberá iný vyznam
Najviac ma pobavila hlaška - Ukazovátko - zbytečnost - v dnešnej dobe ked su telky smart a samé app - to mi príde hlupe.
Doporučujem viac nastudovat možnosti nastavenia a budes milo prekvapený čo sa dá z LG vytažiť.
Týmto som nechcel povedat že Sony su zle telky, sám mam doma LCD aj Oledy od oboch značiek.

norberto15
Registrace: 12/2017

Krásně jsi to popsal. Hlavně ty somároviny. Nevím sice co to přesně znamená, ale pro tu myšku se to hodí.
Netvrdím, že LG je špatný přístroj, ale když vezmu do ruky DO a chci popaměti provést nějaký standartní příkaz jako input, nainstalovat apku, prohlídnout jí a zpátky odinstalovat, vyčistit mezipaměti a jiné běžné úkoly, musím to pracně hledat a ještě přitom sledovat myšku/ukazovátko, a ještě kontrolovat, jestli neukazuje za roh, protože to měli v ruce děti, tak mě bere k tomu přístroji zoufalý odpor. Podobně jako kdysi když jsem zkoušel ovládání rukama na Samšuntu.
Až bude příležitost, zkusím na tom spárovat gameport a nějakou hru, uvidím co to dá.
Někdo namítne, že je to mezi židlí, hlavou a klávesnicí a má určitě pravdu, ale tady se mi zdá, že ta židle stojí trochu dál než normálně. Pokud to máš na pár programů v jedný lajně, tak asi no problém, ale pro rychlé využití smart funkcí, FAv atd mi to přijde jako nestandard. Ovladačů, satelitů, přehrávačů a jiných krámů máme plno, a všechno pasuje do ruky. Ať od Dreama, Vučka, Phila, Topfilda, O2TV, programovatelné ovladače, ovládáš to v šeru popaměti a no problém. Ten senior, co jsem mu to ladil má ještě staré LG DO+ separátní ukazovátko, a kupodivu to s tím funguje. Pro něj plus.
Že chválíš obraz na SONY, to mě potěšilo. Možná zkusím porovnat WOW 4K na Thoru, kde jsou rychlé sportovní scény, na obou mašinách, jestli soused dovolí natáhnout kabel, nemá totiž satelit.

MMorous

@MMorous

skus potestovat nejaké 4k kanaly, je ich len zopár ktoré stoja zato - ešte nejaký rusáci su celkom ok .
Poprípade otestuj na nejakom kvalitnom 4k filme a hod sem potom svoj poznatok.
Dik

norberto15
Registrace: 12/2017

@norberto15
Rád bych, ale soused se chce stěhovat a nechce nic zkoušet. Satelit nemá a nějakej doveda od UPC mu poradil po bytě wifi, tak si udělal rozvody bez ethernetu, ale má to přes 4 zdi a nemá ani Hbbtv ani Youtube.
-- Pár slov k DO SONY. Nejen že obslouží 10 let starou sonku, ale umí i VUčko, popaměti se dostaneš prakticky a rychle všude, co běžně potřebuješ-přepínání stanic, kompletní obsluhu FAV včetně přidávání, mazání, editace, otevřeš si kartu nahrávání a časovačů. Fungují také barevná tlačítka červená-žlutá-zelená-modrá se zachováním funkcí, i exit. Pravým spodním v rohu popaměti otevřeš hlavní menu VUčka, kde si můžeš nastavit tunery, hledat transpondéry, signál, teploměry, ladění ..., vše, co má menu a nabídku a dá se obsloužit křižákem a entrem
-- Nikde nemůžeš ale použít numerickou klávesnici-číslice, to znamená přepsat frekvenci nebo SR a nejde obsloužit vůbec YouTube. Sice na něj z hlavního menu skočíš, ale pak nefunguje ani Enter, ani křižák, ani exit. Sorry. Tady se musíš vrátit originálním DO, ale nespadne to a ostatní maká dál. Nefunguje ani rychlé přepnutí na předešlý kanál VUčka přes nulu, ale bezchybně funguje přepnutí na aktuální kanál mezi přístroji TV a VUčkem. Funguje i červený tlačítko REC-nahrávání. Otevře Ti menu a odklikneš.
Dálkáče Sencor, Thompson, TLC mi taky celkem padnou do ruky.

MMorous

Koukám na specikaci Sony KD-55AG8, která je ve výprodeji, a je tam uvedeno DLNA: Ne. Znamená to, že se nepřipojí na domácí DLNA server? Nebo, že nestreamuje jako server?

torny
Registrace: 3/2018

Preklep ? To uz kazda telka v tejto kategorii vie hadam.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

@liquere

V návodu píšou k přehrávání multimediálního obsahu: "Jestliže televizor připojíte přes router do domácí sítě, soubory fotografií, hudby a videa v ovládacím zařízení (např. v digitálním fotoaparátu) můžete přehrávat na obrazovce televizoru. Ovládací zařízení by mělo být také kompatibilní s funkcí Renderer." Snad nám poskytne komentář nějaký majitel Sony.

torny

@mattes: sorry netuším, mám loňský model 65SM9010PLA ....

Jantars

Koukám na specifikaci - Hlasové vyhledávání ano, vestavěný mikrofon ne. Já mám mikrofon v DO, asi po 10ti měsících to začalo blbnout, vyměnil jsem baterky a v poho.
O DLNA nic nepíšou. Když to má ethernet, tak to připojíš do sítě a fotky nebo videa a hudbu taháš přes VLC nebo KODI v televizi, případně posíláš přímo z kompu přes pravý tlačítko do televize-- Vysílat na zařízení

MMorous

@MMorous

Aha, takže musím nainstalovat aplikaci pro přehrávání. Jak jsi u své televize spokojený se zvukem? Naši mladí mají Oled Panasonic a je to takové ploché, nebasuje. Nastavoval jsem nahoru dolů, ale není to ono.

torny

to není sice otázka na mě, ale dovolím si říct, že u té LG 65SM9010PLA jsem silně překvapen co z toho leze - a to v dobrém. Neváhám se říct, že na běžný poslech to úplně v pohodě stačí. K předchozí Panasonic plazmě jsem si musel pořídit receiver, tady ho skoro nezapínám (samozřejmě rozdíl tam stále je o tom žádná).

Jantars

@torny
protože jsem dal TV do pokojíku/obejvák v rekonstrukci/, mám zvuk ze sluchátkovýho výstupu do starýho Thompsona-zesík/radio/DVD a bedýnky+SW, vzdálenost 2,5m. U Sony mám nastaveno sluchátkový výstup na pevno do zesíku, Ve 22.00 Thompsona vypnu a přes DO si normálně reguluju audio v zelevizi. Zvuk celkem dobrej.
TV má i analogový kompozitní vstup, takže se tam dostanu i videem ze SCARTU
Když jsem měl TV v obejváku, tak přes ARC do AV Rec. zvuk no problém. VLC neumí ale 5.1, musíš doinstalovat KODI. Teď to nepoužívám, ale když jsem to zkoušel na německým Pro7, tak AV Reciever přes ARC bezchybně přepínal z DD 5.1 při filmu na stereo při přestávce a reklamách a zpátky na film. Paráda.
Samotný repráky TV SONKY i u LG umí hodně, dokonce i prostorový zvuk. Někdy máš dojemá, že to jde zezadu. Někde v obchoďáku jsem slyšel z LG lítat letadlo dokola. Byla to působivá reklama na Dolby Atmos
--- V reálu mají ale televizní repráky omezené možnosti a jsou blízko u sebe. Aby to hrálo, potřebuješ bedny který můžeš dát cca 2-3 m od sebe. Takže ani drahý Soundbar není to pravý. Někdo může mít ale jiný názor.
-- Obecně ke kvalitnímu zvuku - základem je dobrý stereozesilovač a 2 bedny. V 5.1 a Dolby Atmos u nás kromě výjimek nic nevysílá, totéž na orbitu, výjimkou je Pro7 ale jenom na 19.0E, jinde je stejný program ve stejný čas většinou jen stereo. Prostě podobná situace jako 4K. Když to chceš, musíš si to opatřit na disku nebo jinak.

MMorous

NEvidim dovod preco by tam davali pripojenie na LAN, keby to nic nevedelo. Kvoli aktualizacii fw urcite nie. ;)

liquere

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra