Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Televize LG 65un7000

Ahoj,už 2x se mi stalo,že do druhého dne,zmizeli některé uložené programy.nevíte prosím čím to?Je chyba v nové tv,nebo Skylink?Dík.

sitar
Registrace: 5/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Televize LG 65un7000

Tak, jak chodí v Americe Santa Klaus po nocích na vánoce a nosí dárky, ochutnává sušenky, tak u nás chodí Skylink a místo nošení dárků, bere z TV programy. Dává to logiku? Co myslíš...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Letitý problém u LG TV. Můžeš zkusit aktualizovat sw, zakázat automatické aktualizace kanálů, ale většinou to stejně nepomůže. A nejlepší je že LG tvrdí že jejich problém to není a případnou reklamaci neuznávají.

petr71
Registrace: 6/2006

Odporucam spravit si zalohu na USB a ak problem nastane, importovat zalohu.

RadoJ
Registrace: 3/2009

@sitar

tiez mam ten isty problem na 65" Philps 4K UHD TV. Riesil som to zalohou naladenych tv stanic na USB a po tzv. "zmiznuti" tv stanic som ich natiahol z usb nazad do TV za chvilku...Prestalo ma to vsak bavit a pouzivam k UHD telke EXTERNY STB 4K UHD. Odvtedy nemam ziadny problem s miznutim tv stanic.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

...ak si niekto mysli ze uvedeny problem miznutia tv stanic maju len lacne telky LG 65UN7000 /490,-Eur/, tak omyl. Pretoze za telku Philips som vysolil kedysi 1290,- Eur co teda najmenej nieje, a trpi takym istym neduhom miznutia tv stanic...

bohus31

@petr71

Zavadzas.
Ja sam mam LG OLED uz vyse tri roky, platforma Skylink a nikdy sa mi nic take nestalo. Je to fama. A ty ju zivis a podporujes.

romanss
Registrace: 7/2018

@sitar

Co to znamena "ulozene" kanaly? Myslis tym naladene? Automaticky, alebo manualne? Dnes si ich naladil a zajtra tam uz nebudu?
Mal by si to blizsie specifikovat.

romanss

@romanss

..neviem ako u kolegu ale mne na Philips TV zmizli vzdy len nanualne naladene tv stanice CT z orbitalnej pozicie 23E. Avsak ked som SAT tuner TV preladil automatikou tak problem odstraneny nebol...Zaujimave, ze z orbitalnej pozicie 0,8W tv stanice CT naladene na TV SAT tuneri Philips, nezmizli nikdy...

bohus31

LG-mizení prog.

U mého souseda k tomu docházelo vždy při výrazně zhoršeném počasí.Chyběly programové pozice ČT programů. Asi v STBy režimu poznal nějakou změnu a ladil a něco vynechal.

valsora
Registrace: 10/2007

@romanss

není to fáma, že se ti to nestalo, neznamená, že problém neexistuje, máme 3 TV LG OLED, 2-3 roky, 3. pak od prosince, stejný problém jaká na sitar máme jen té nejnovější... u nás tedy 2x CAM a 1x STB

pavekv
Registrace: 11/2020

@romanss

souvisí to vetšinou s kombinací DiSEqc.Astra 19,2 by měla být na A. Usuzovat z vlastnictví 1 TV, že problém neexistuje a ostatní, kteří pracují v oboru dělají záměrně fámy je dětinské. Máš prostě haluz. ;)

RAFI007
Registrace: 1/2006

Vlastním LG 47LB674V-ZB (model 2014 3D), satelit naladěn manuálně, po celou dobu se mi nestalo, že by některé stanice zmizely.
Narazil jsem však na toto: na druhé tv mám připojen ext.stb (natáčení 39E - 30W) na talíři dual konvertor, při natáčení na ext.stb na jinou pozici při sledování na LG dojde (pouze jen v zapnutém stavu) k přeladění stanic, frekvence která je na 23,5E může být i na jiných družicích.
Je možné, že ke zmizení stanic může nastat při větrném počasí (doladit sat. anténu)

FORMULER S TURBO, SG-2100 - - 39E - 30W HD BOX 9105+

calvero
Registrace: 1/2010

@romanss

Naladil jsem automaticky,poskládal programy které chci sledovat do "oblíbené",druhý den zmizeli programy čt a spol,naladil jsem manuálně a další den zase zmizelo x dokumentárních programů.....

sitar
Registrace: 5/2015

O mizení stanic u LG jsem už četl na více fórech i v recenzích uživatelů. Radí se ladit ručně bez fastscanu a vypnout automatické aktualizace, ale asi ani to není stoprocentní jistota. Je to škoda u takové renomované značky.

vlah
Registrace: 9/2017

@RAFI007

Kanaly "zmiznut" zo zoznamu len tak asi nemozu, na tom sa asi zhodneme. Mozu sa prestat objavat v zozname, ak pride ku zmene technickych parametrov (napr. TP) a teda kanal prestane existovat technicky, nie ze zmizol zo zoznamu TVP. Problem tohto druhu riesi napr. aktivny Fastscan. Rozumieme si, ze?
Podobne ako u PC, kde problem byva najcastejsie medzi stolickou a klavesnicou, teda tu v nastaveniach (napr. DiSEqC), alebo ma objektivnu pricinu (kanal s danymi parametrami uz neexistuje).
Neviem si predstavit technicky, ze by sa TVP rozhodol skodit svojmu pouzivatelovi a svojvolne niektory kanal vyradil zo zoznamu. Vsetko ma svoju pricinu. Kde sa veci deju nahodne, to sa vola LOTO.
Tymto nespochybnujem skusenosti expertov, ze sa take veci deju. Polemizovat mozeme vsak o tom, ako identifikuju a reportuju pricinu problemu (teda ze vinu zvalia na TVP - vsak LG).
Dufam, ze si porozumel mojim uvaham.

romanss

Já jsem ladil manuálně tak, že jsem všechny kmitočty odmazal a pak doplnil o kmitočty které jsou pro Skylink.

calvero

@romanss

Chyba asi nieje len v telke LG, ked mi tv stanice CT 23E obcas zmiznu aj na Philips TV ...

bohus31

@romanss

Kanaly "zmiznut" zo zoznamu len tak asi nemozu - ale asi mozu.

Mne sa 3 krat stalo na TV Philips, ze zmizol zo zoznamu naladeny kanal - komplet zmizla dana predvolba. Akoby je Philips schoval, ci zablokoval. Sam neviem, pomohlo len nahrat spat ulozeny setting, ktory mam vzdy na disku co je pripojeny k TV.

RadoJ

LG tv tohle dělá ráda a často - a už hodně dlouho. Vypínání automatického dolaďování je už samozřejmostí. Co jsem si ještě všimnul, tato telka hodí hlášku "není naprogramováno" docela ráda a často v případě, že někdo používá prodlužku s vypínačem a telku vypíná tímto způsobem. Zajímavé u některých přístrojů je i to, že po vyskočení hlášky "není naprogramováno" nejste schopni nikde naskenovat signál, byť disec a vše okolo je správně nastaveno. Pomůže obnovení do továru a pak jede všechno, jak má. Už to pozoruju déle, než 4 roky.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@bohus31

No ved to je presne to, co hovorim - ze chyba nie je v TVP. A je jedno, ci ide o LG, alebo Philips. Su to uplne odlisne operacne systemy, ktore nemaju nic spolocne.

romanss

Tak pak je to problém v sw (bug), dochází i na ext. stb, kdy seřazuješ, přesouváš větší množství stanic - dojde k restartu a můžeš ladit znova, popřípadě chceš spustit nějaký program restart a tma.

calvero

@RadoJ

No ked to hovoris...
Ja len ze tvrdeni typu "Zmizla mi cela zlozka xy z harddisku na mojom PC, z nicoho nic" som pocul uz stovky.

Tento TVP ma spolahlivy a fakt dobry OS WebOS, ako aj moj OLED TVP. A ze by sa operacny system nechoval rovnako na vsetkych TVP? Inymi slovami, niekde funguje spolahlivo a inde si robi zarty z pouzivatela a rozhodol sa mu skodit a trapit ho?

Nechcem sa hadat. Len nechcem verit takymto spravam tak, ako su podavane.

romanss

@romanss

Ja mam aj LG TV, tam sa mi to bohuvdaka este nestalo.
Len na Philipse. Tak som ho, ked sa to opakovalo dal do tovarneho - odvtedy OK.
No rodicom na starom LG (Web OS 2 - tusim) sa to uz stalo. Zaujimave, ze asi až po viac ako roku pouzivania.

RadoJ

no LG to dělá pokud nenajde dobrý signál , mě to na určitých
pozicích CT ladilo cosi z Astry 19° no co bylo nejblíž požadovaného kmitočtu

dnurg
Registrace: 12/2016

pri Philipsoch sa odporuca po aktualizacii sw telku na par minut uplne vypnut totalne bez stavy.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra