![]() |
|
Rozdílná kvalita signáluU STB Kanon od Telly mám na jedné frekvenci kvalitu signálu cca 3%.Na všech ostatních 80 - 100%. Na TV je kvalita na všech frekvencích 80- 100%. Znamená to, že parametry zmíněné frekvence jsou v STB od Telly špatně nastavené, nebo...? |
Noname1
Registrace: 1/2021 Příspěvků: 28 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
Rozdílná kvalita signáluU vetsiny satelitních primacu i TV jsou tyto teplomery o nicem.Je to vsechno +- autobus. Vzdy je dulezite co ukazuje merak. Neznamena to vubec nic tyto hodnoty. Pokud ti to funguje bez vypadku tak to vubec neres nebo si pozvi nekoho s merakem kdo ti to promeri. ![]() |
bistro
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 630 |
![]() |
|
RE: Rozdílná kvalita signáluZapomel si napsat procent ceho. Vis ono je to procent niceho, pac presne takovou vypovidaci hodnotu maji ty procenta. |
chocholos
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 460 |
![]() |
|
RE: Rozdílná kvalita signáluA na ty 3%?ti to hraje, nebo nehraje?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonHraje, ale jenom mně zajímá v čem je problém. |
Noname1
![]() |
|
RE: Rozdílná kvalita signáluPokud to hraje, tak je od Telly všechno v pořádku, ale anténa nebude asi ideálně nastavená.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@chocholosNapsal jsem 3% kvality signálu. Indikátory kvality (Q) a síly (S) jsou od 0% do 100%. Opravdu nevím, jak to lépe popsat. |
Noname1
![]() |
|
@SaxonA proč tedy na všech ostatních frekvencích, pokud jedu přes Kaon je kvalita 80-100% a pokud jedu přes TV, tak na všech frekvencích je kvalita ve stejném rozsahu? Rozdíl je pouze na jedné frekvenci. |
Noname1
![]() |
|
@bistroNetuším do jaké míry jsou ty teploměry o ničem, ale zjistil jsem, že pokud ty teploměry něco ukazují, tak mi naskočí obraz, pokud nic neukazují, tak obraz zmizne. Snažím se teploměry vyšponovat na maximum a zatím jsem nepotřeboval nikoho s měřákem. Tož asi tak. |
Noname1
![]() |
|
RE: Rozdílná kvalita signáluNebuď labuť a pozvi niekoho s merákom. Načo to tí chlapi kupovali. S merákom ti to naladia tak, že budeš mať 130%, krista jeho. |
baltik
Registrace: 6/2019 Příspěvků: 340 |
![]() |
|
RE: Rozdílná kvalita signáluJá těmhle procentům nerozumím(ani nechci). Pokud jdou všechny TP ze stejného spotu a mají stejnou polarizaci i modulační parametry, mělo by to být všechno shodné. Pokud jsou mezi TP rozdíly v polarizaci, modulačních parametrech(modulace, FEC), tak je těch možností hodně, v čem může být problém.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Rozdílná kvalita signáluProcenta jsou asi jako kdys tam měl ručkový ukazatel bez stupnice. Vidíš méně a vidíš více. Ale nevíš ani čeho ani kolik. Nic více procenta neznamenají.Chceš-li něco signálu vědět, potřebuješ měřící přístroj. Ten je drahý. Proto je lépe si zaplatit jen měření u někoho, kdo měřící přístroj má. Vzhledem k tomu, co všechno (podle dotazu) nevíš, ovšem pochybuji, že ti to k něčemu bude. Pro tebe je jediný ukazatel: hraje to i za deště a sněžení = je to správně udělané a nastavené. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@SaxonPokud si správné hodnoty TP nastavím v TV, tak je to OK. Do nastavení STB od Telly se nedostanu a domnívám se, že právě tam se chybička vloudila. Jenom mě zajímal názor zdejších odborníků. |
Noname1
![]() |
|
RE: Rozdílná kvalita signáluNesmysl.... |
Antonín
![]() |
|
@AntonínPokud si na referenčním kmitočtu nějakého TP nastavím parabolu tak, že na indikátorech S a Q budu mít 100% a potom si pozvu někoho s měřákem a ten mně parabolu přenastaví s tím, že na indikátorech budu mít třeba 80%, tak mám mít pocit, že parabola s měřákem je nastavená lépe? |
Noname1
![]() |
|
Noname1Nezlob se, ale nemám čas ti tady vypisovat, proč, to co zde píšeš, jsou nesmysly z neznalosti podstaty.I když nastavíš ideálně anténu a je fuk jestli s proti měřákem, nebo podle oka, tak je normální, že některé TP ti budou ukazovat 100prc a některé jen 80prc. Tak to prostě je. Proto jsem psal o těch modulačních parametrech. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonNezlob se, ale můžeš mně prosím definovat jaký nesmysl jsem napsal?1. Moje reakce ohledně měřáku byla určena Antonínovi. 2. Dotaz se týkal pouze jednoho TP a ne několika, jak uvádíš Ty. Je jasné, že u různých TP budou různé hodnoty. A co tím mají společného modulační parametry? Ty jsou přece dané. Ted jsem zrovna zkoušel jiný sat. přijímač a výsledek je stejný, jako u zabudovaného tuneru v TV. Jenom s tím Kaonem je to jiné. Takže ještě jednou prosím:v čem byl můj příspěvek nesmyslný? |
Noname1
![]() |
|
@Noname1Např. v blízkosti tohoto TP máš nějaké rušení. AVC u tuneru s mizernou selektivitou ti může tímto způsobem ovlivnit parametry na požadovaném TP, protože se řídí úrovní rušícího signálu. Na měřáku toto rušení uvidíš.Další zajímavý problém je při dobře nastavené parabole AFC. Některé tunery (Multibox) mají AFC -6/+2MHz, starší LNB mají povolenou výrobní odchylku kmitočtu +-3MHz a tepelnou +-1Mhz. Takže některé přijímače ztrácely na H polarizaci s klesající venkovní teplotou na "teploměrech" % až do výpadku obrazu.Závěr, může to být hw tohoto kusu Kaonu a měřák nepomůže. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 014 |
![]() |
|
RE: Rozdílná kvalita signáluNesmysl jsou jakékoliv hlubokomyslné úvahy odvozené od nějakých procent, které neznamenají nic (tedy skoro nic - viz výše). Ano, parabola nastavená pomocí řádného měření je nastavená lépe, než podle procent, byť maximum se asi i těmi procenty dá nalézt a při pečlivé práci bude stejné. P.S. Klidně si naprogramuju na přijímači, že bude ukazovat 0 až 1830%. |
Antonín
![]() |
|
@Noname1Až budou padat trakaře, tak uvidíš, jestli ti ten TP vypadne jako první a jestli vypadne jen na tom Kayonu nebo také na TV aj., pak uvidíš jestli Kayon má nějaký problém oproti TV nebo ne..., jinak neřeš % když to hraje |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
![]() |
|
@RAFI007Děkuji, moc děkuji. |
Noname1
![]() |
|
@AntonínAntoníne, pokud považuješ za hlubokomyslnou úvahu to, že mně zajímalo proč na pouze jedné frekvenci je skoro nulová kvalita signálu u jednoho přijímače a u druhého cca 30x větší, tak se hluboce omlouvám za nemístný dotaz. |
Noname1
![]() |
|
RE: Rozdílná kvalita signáluHlavně jsme se nedozvěděli tu frekvenci.![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@Noname1pokud to chodí,nic neřeš |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@decmenTa frekvence je zcela nepodstatná a proto jsem ji záměrně neuvedl. Ale pokud je o ní zájem - 12 563 GHz. |
Noname1
![]() |
|
@pierrepetrPo precizní odpovědi od RAFI007 už to neřeším.![]() |
Noname1
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |