![]() |
|
SSD disk na vymenu-pokračovanie @mercedes77Chcel by som pokračovať v uzamknutej téme https://www.parabola.cz/forum/topic-100740/1/@mercedes77 ako dopadla reklamácia? Je teda bežná vec, že u týchto lacných SSD skáče rýchlosť pri kopírovaní veľkých súborov - aj u mňa na SSD Patriot Burst 120GB od 100MB/s po 3MB/s ? Vyzerá to akoby sa opotrebili niektoré bunky viac, a tie idú potom pomalšie, a menej opotrebené rýchlejšie? Z toho by potom hrozila nespoľahlivosť tykýchto SSD, to už viacej dôverujem klasických HDD, kde je väčšia šanca záchrany dát pri zlyhaní disku... SSD Samsung EVO toto nerobia? Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore
|
digitals
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 656 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
RE: SSD disk na vymenu-pokračovanie @mercedes7...ked som to pisal mudrci sa smiali. Ano je to rychle super cool a in.![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: SSD disk na vymenu-pokračovanie @mercedes7...Mal som nedávno 128GB microSD Extra performance kartu v mobile. Po pár týždňoch karta odišla. Reklamácia prebehla úspešne. Nikdy viac PATRIOT.V miniPC som vymenil HDD za SSD Kinkston 480GB. Zaťiaľ spokojnosť. |
borimo
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
RE: SSD disk na vymenu-pokračovanie @mercedes7...pýtam sa na ten Samsung EVO PLUS, pretože má tie isté bunky TLC ako tie lacné SSDčka, iba by mal byť vraj kvalitnejší!V dnešnej dobe je už problém kúpiť aj spoľahlivý klasický HDD (SMR vychytávky, power spin downy). Páčil sa mi napr. WD20EZRZ, ale ten vyzerá ako prezlečený bývalí WD GREEN, s ktorými nemám dobré skúsenosti... Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore
|
digitals
![]() |
|
@digitalsVeci sa maju takto:- Spolahlivost diskov SSD s casom neklesa, teda sa netreba obavat straty dat - Ziadne bunky SSD diskov sa "neopotrebovavaju", funguju rovnao dobre nove disky, aj stare disky SSD. - Faktom je, ze viaceri pouzivatelia diskov reportuju postupne znizovanie rychlosti SSD diskov s narastajucim casom pouzivania, ale to je zavadzajuce a nie celkom presne. Co je teda ozajstnou pricinou znizovania "rychlosti" zapisu SSD diskov? Pricinou je pouzita techologia zapisu, ktora uprednostnuje zapis do novych celych blokov - co je zaroven aj jednym z dovodov, pre co su SSD disky rychle pri citani. Dosledok? SSD diskom sa znizuje rychlost zapisu s narastajucou obsadenostou disku datami. Vyrobcovia varuju pred zaplnenim disku SSD nad 70%, kedy moze rychlost zapisu klesnut az na 20% rychlosti prazdneho disku. Co s tym? Postaci obcas aplikovat funkciu TRIM napr. pod Windows 10 a dbat na to, aby zaplnenost disku nepresiahla 70%, najlepsie nie nad 50%. Ostatnym hoaxom ohladom SSD diskov never, su na smiech. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
@romanssja nehovorím o hoaxoch, ale o vlastnej skúsenosti s SSD Patriot Burst 120GB. Mám tam Win7,ahci režim,TRIM zapnutý a zaplnenosť cca 40%.Tvrdíš teda, že počas kopírovania súboru napr.3GB na tom istom SSD, ak klesne rýchlosť kopírovania na 3MB/s, disk len tak dlho hľadá voľný väčší blok buniek, kde zapísať dáta? Normálne správanie disku sa mi to nezdá... "Ziadne bunky SSD diskov sa "neopotrebovavaju" " -časom sa predsa menia vlastnosti elektrických súčiastok, môže aj náhle odísť radič, aj tak, že ani zo SMARTu to nezistíš... Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore
|
digitals
![]() |
|
RE: SSD disk na vymenu-pokračovanie @mercedes7...@digitalsNereklamoval som ten disk v Alze , neviem nájsť blok od kúpy . Nechal som si ho na pokusy ( inštalácie Linux verzii atd ) . Teraz keď kúpujem SSD , kúpim už no Name za pár € , kde keď vydrží rok -dva staci a vymením . Taký je dnes svet elektroniky , pozri na výmenu mobilov , tabletov atd atd .Človeka boli srdce ke IPad starý 5 rokov už nemá podporu a je úplne funkčný ale každá appka ti už píše že nemáš novšiu verziu iOS . Takze za chvíľu na ňom noetvoris ani web a môžeš jo hodiť do koša. Plytvanie peniazmi , prácou ľudí ktorý to vytvorili , materiálom z ktorého sa to vyrobilo . @romanss Kúpiť SSD 240Gb a používať len 120GB mi príde trosku od veci . Netvrdím že tvoje tvrdenia sú omyl , ale výrobcoch by ľudia za to ukameňovali myslím . |
mercedes77
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 926 |
![]() |
|
@mercedes77Ja mám Patriot tiež z Alzy![]() Takéto niečo nerobia ani USB flash kľúče, tam mám rovnú krivku v HD Tune aj rýchlosť kopírovania nekolíše. Ale zase 32GB usb key stál skoro toľko, ako ten Patriot. PS. K tej reklamácii-ak máš u nich účet, išlo by to možno po prihlásení zadať reklamáciu-oni si ukladajú výrobné čísla, takže by produkt mohli identifikovať...ale ak to máš na testy tak je to na Tebe ![]() Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore
|
digitals
![]() |
|
@digitals"Tvrdíš teda, že počas kopírovania súboru napr.3GB na tom istom SSD, ak klesne rýchlosť kopírovania na 3MB/s, disk len tak dlho hľadá voľný väčší blok buniek, kde zapísať dáta?"Ja nic netvrdim. Napisal som, co odporucaju vyrobcovia SSD diskov a experti na support forach. Navyse, nikde nie je napisane, ze obmedzenie prenosovej rychlosti na tak nizku hodnotu sposobuje prave SSD disk. Ak ta rychlost tak velmi kolise, pricinu by som hladal aj na opacnom konci prenosovej cesty. Totiz ak by bol problem s SSD diskom, rychlost by mohla byt nizka, ale +/- rovnako nizka, nekolisala by tak velmi. Proste ak je raz hadica uzka, nikdy cez nu nepretlacis viac. "časom sa predsa menia vlastnosti elektrických súčiastok, môže aj náhle odísť radič," Ak by to bolo tak, tak SSD nebude pristupny vobec. Ale - ako som sa zmylil pri svojej ex, mozem sa mylit aj tu. No tato tema je omnoho pochopitelnejsia a definovatelnejsia, ako moja ex ![]() |
romanss
![]() |
|
@mercedes77"Kúpiť SSD 240Gb a používať len 120GB mi príde trosku od veci . Netvrdím že tvoje tvrdenia sú omyl , ale výrobcoch by ľudia za to ukameňovali myslím ."Ludia to nevedia, hoci samotni vyrobcovia to zverejnuju. Max 75% pisu, experti na forach radia dokonca max 50%. Microsoft pri spravnom pouzivani funkcie TRIM hovori az o max 85%. Vidis sam, ako sa nazory odbornikov lisia. |
romanss
![]() |
|
RE: SSD disk na vymenu-pokračovanie @mercedes7...Do ntb som dal pred pol rokom SSD disk a rád by som vedel, ako ho otestovať, či nestratil na rýchlosti zápisu? Dnes sa mi zdá oveľa pomalší, ako pred pár mesiacmi. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 045 |
![]() |
|
RE: SSD disk na vymenu-pokračovanie @mercedes7...Pomocou AS SSD Benchmark zistiť ako vyzerá zarovnanie oddielu (partície).Ak sa vyskytnú oddiely s červeným BAD , tak treba urobiť zarovnanie oddielu pomocou MiniTool Partition Wizard. |
JanoM
Registrace: 11/2004 Příspěvků: 101 |
![]() |
|
RE: SSD disk na vymenu-pokračovanie @mercedes7...@digitalsDik za typa ohľadom tej reklamácie , ale ako som písal už ho obetujem na dáke pokusy .Ja by som už mechanicky disk nechcel ani zadarmo . Hluk , strach že ti chcipne kotúč , alebo neviem čo ešte je keď buchnem silnejšie laptopom ![]() @romanss A na Linuxe je daka náhrada toho windovsackeho TRIM ? @Karner Skús program HD Tune nainštalovať vyskúšať aký má priebeh krivky na celom disku . Najlepšie je rovná čiara od 0 do 100% kapacity disku . |
mercedes77
![]() |
|
@romanssPresne tak hlavne keď chceš kúpiť SSD disk do Notebooku tak odporúčam hlavne nečítať,recenzie lebo ako sa hovorí sto ľudí sto chutí.Ja som v októbri kupoval nový Hard disk.SSD od Patriot (240) GB a zatiaľ ide dobre notebook načíta do 25 sekúnd aj dobre sa s ním pracuje.Len mam vypnuté animácie na Windows 10 a pomôže to zrýchliť notebook.Ja tým tiež recenziam neverím ja kupujem disky do notebookov alebo do počítača od PC predajcu priamo.Teda osobne.Chcel som kúpiť SSD aj pre PC. Ale tak neviem si vybrať značku lebo jeden hovorí že je dobrý a ten druhý že po 2 mesiacoch že už je KO.Ale ešte počkám do 24.01.2021 tak potom možno ho kupim osobne.Ne rád objednávam disky cez Internet.![]() Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard
|
Zetor25
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 6 185 |
![]() |
|
RE: SSD disk na vymenu-pokračovanie @mercedes7...@romanss-"Navyse, nikde nie je napisane, ze obmedzenie prenosovej rychlosti na tak nizku hodnotu sposobuje prave SSD disk. Ak ta rychlost tak velmi kolise, pricinu by som hladal aj na opacnom konci prenosovej cesty." Ktorý opačný koniec prenosovej cesty myslíš? Písal som že mi to robí počas "kopírovania súboru napr.3GB na tom istom SSD"-takže z jedného do druhého adresára toho istého SSD S tým odporúčaním nezaplňovať SSD naplno máš pravdu,o tom viem, ale ako to bolo s tvojou ex... ![]() @Karner -ako písal mercedes77 program HD Tune alebo aj môžeš vyskúšať skopírovať nejaký veľký súbor(napr.nad 1GB) v súborovom prehliadači z jedného adresára do druhého na tom istom disku. Potom môžeš uložiť obrázok nameraných hodnôt. Akú značku SSD si kúpil? @mercedes77 -do notebooku by som dával tiež len SSD, kvôli tým otrasom,spotrebe,chladeniu a rýchlosti, pretože notebook nepotrebujem ako centrum zálohy súborov. Kde kupuješ NONAME SSD? z Číny? @Zetor25 -s tým výberom nového disku je to tak, ale niečo sa tam aj dozvieš...musíš si z tých informácii vybrať tie objektívne ![]() Možeš prosím postnuť priebeh z HD Tune toho tvojho SSD Patriotu 240GB ? Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore
|
digitals
![]() |
|
@digitalsJa také programy nepoužívam.Je to zbytočná záťaž na notebook.![]() Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard
|
Zetor25
![]() |
|
RE: SSD disk na vymenu-pokračovanie @mercedes7...@digitalsNormálne kde majú čo lacné , buď Alza , czc.cz ...... Ja No name volám disky všetky, kde neni napísané WD, Sagete , Kingston ![]() |
mercedes77
![]() |
|
@digitalsKeď budem na notebooku tak dám vedieť.Ale tuším už aj Windows 10 má nejakú funkciu pre zdravie disku ale neviem kde to treba nájsť?Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard
|
Zetor25
![]() |
|
@Zetor25HD Tune Pro celý zaberie 4MB, zbytočná záťaž pre notebook je Windows 10, daj si tam Windows 7, všetko pôjde svižnejšie![]() ![]() @mercedes77 -ahaa, myslíš tie menšie značky a tebe tiež kolíše rýchlosť pri kopírovaní väčších súborov, alebo máš len blbý graf v HD Tune? Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore
|
digitals
![]() |
|
@Zetor25HD Tune Pro stiahneš na download servery-cca 4MB a spustíš. Je to trial verzia na 15 dní a máš tam krásne info o disku aj možnosť testovVantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore
|
digitals
![]() |
|
@digitalsDobre vďaka za tip skúsim to. Pozrieť ale ináč ten program sa dá stiahnuť aj z originálneho webu tohto programu.![]() Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard
|
Zetor25
![]() |
|
@mercedes77HD Tune sa mi nedarí bezplatne stiahnuť. Aj tam, kde majú napísané, že na 14 dní zadarmo, pýtajú zaplatiť. Poznáš zdroj? |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 045 |
![]() |
|
RE: SSD disk na vymenu-pokračovanie @mercedes7...@KernerNa stahuj.cz zadaj slovo Hd Tune a vyhodí tie starsiu a novú verziu . Aj ta staršia je funkčná a bezplatná , tak vyskúšaj na tej . @digitals Ja testy robím cez HD Tune , osvedčení program . |
mercedes77
![]() |
|
@mercedes77myslel som, či máš len blbý-skákajúci graf v HD Tune, alebo tu rýchlosť pociťuješ aj pri kopírovaní súborov - to je reálny test - ak kopíruješ cez Altap Salamander(používam ver.4), vidíš rýchlosť počas kopírovania...Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore
|
digitals
![]() |
|
@KarnerSkus stiahnuť cez ich stránku ja programy sťahujem iba priamo od výrobcu.síce free je verzia má obmedzený počet funkcií,ale to nevadí.Zadaj do goooglu HDTune a tam by ti mala vybehnúť ich stránka.![]() Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard
|
Zetor25
![]() |
|
SSD k TVmám pocit páni, že táto debata začala o tom, že niekto chcel vymeniť HDD pre nahrávanie u TV za SSD.Teraz píšete že pre SSD treba mať zapnutú funkciu TRIM. Tak som zvedavý, kde ju zapnete v TV ![]() A to je to, čo som písal, že bola okolo SSD obsiahla debata na fórach ca 5÷6 rokov dozadu keĎ SSD začínali. Či sa to vtedy volalo TRIM netuším a ani to nemienim hľadať ale výsledok bez tejto funkcie bol podobný ako HDD bez defragmentácie. Vo firemných PC používame SSD ca 3÷4 roky. Mne doteraz havaroval jeden HDD, dobrý ajťák ktorého sme mali vytiahol z disku 99% stratených dát. S SSD som mal problém na jeseň 2020 keď týždeň NTB končil "modrou smrťou" s výpisom že niektorý zo súborov má corrupted data a nikto s tým nevedel nič urobiť. Niekedy hodinu NTB reštartoval dokola po dvoch minutách, inokedy raz za dve-tri hodiny. Našťastie mám svoje zálohy, nie centrálne nášho IT takže som fungoval na súkromnom PC. Po týždni sa SSD spamätal a zase funguje. NTB HP Elitebook, SSD Samsung 480GB plný na 90%, Win10 64bit s našim vlastným firemným core. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |