Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Canal+ Domo

Zdravím,

mám problém s příjmem stanice Canal+ Domo a Spektrum Home na Skylinku. Kartu mám v UNI čtečce na přijímači s Enigma 2. Jde o ICE kartu v režimu Irdeto. Kanály jako Prima Krimi nebo Seznam.cz TV normálně fungují. Mám image VTI a Oscam.

Mělo by to fungovat bez problémů? Nebo je potřeba nějaké speciální nastavení, či verze Oscamu?

Děkuji za odpovědi.

OrHoro
Registrace: 4/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Canal+ Domo

máš tu toho plné forum

peto197601
Registrace: 3/2019

https://www.parabola.cz/clanky/7002/skylink-zvysene-zabezpeceni-kodovani-irdeto-jiz-v-nabidce-digital/

peto197601

Oni se někteří teprve budí!

frenk2
Registrace: 2/2008

Syndrom Facebook :-) Proč si něco zjišťovat, když to za mne může udělat někdo jiný... Ach jo. Rv

rogue
Registrace: 9/2008

@OrHoro

Ak potrebujes specialnu verziu OsCamu z PB, tak si ju kup...Alebo pouzi v Cl+slote tvojho STB, CAM Skylink irdeto SMIT.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

PB je olovo nie? Ale protonove cislo si nepamatam .... :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere

Ano, alebo Povazska Bystrica...

bohus31

Já vím, že se tu mluvilo o zvýšeném zabezpečení. Ale taky se říkalo, že se to pozná podle toho, že nefungují zmíněné dva programy, které v tom zvýšeném zabezpečení jedou. Mluvilo se o tom v souvislosti se starým kódováním. Jenže, mě karta jede v režimu Irdeto, ne Cryptworks. Proto se ptám, jestli to někomu jede nebo naopak nejede.

OrHoro

@bohus31

CAM modul použít nemůžu, protože mám jen jeden slot a tam už mám CAM pro kartu UPC. Navíc bych tím přišel o většinu výhod UNI čtečky.

OrHoro

@liquere

Není to PB, ale Pb "Plumbum" a atomové číslo je 82. O protonovém číslu bohužel nic nevím :)))

OrHoro

Karta mi jede v CaiD 0624, takže podle toho by mě ten Canal+ Domo jet měl, ale nejede.

OrHoro

@OrHoro

si to špatne pochopil Canal+ Domo by ti nemal ísť a ani nepojde jedine na ten privat oscam

peto197601

lepšie čítaj odkaz

Duzu
Registrace: 7/2005

No, ten článek jsem samozřejmě četl, ale tam bylo jen napsáno, že nové programy už nejsou ve starém kódování, ale jen na novějším CaiD 0624 v kódování Irdeto, které má zvýšené zabezpečení. To psali už u programů Prima Krimi nebo Seznam.cz TV. Obojí mi funguje. Mimochodem, v jiném článku psali, že podle těchto dvou programů se dá poznat, jestli karta má zapnuté to "zvýšené" zabezpečení.

Proto mě tedy zaráží, že tyto dva nebo tři nové programy nefungují v tom CaiD 0624. Pak tedy musí jít ještě o nějaký vyšší režim zabezpečení než u předešlých, který podporují výhradně originál moduly nebo dekodéry Irdeto. Potom ten, kdo ty články píše tomu buď nerozumí a nebo zámerně nesděluje podrobnosti a způsobuje tak zmatky.

OrHoro

@OrHoro

Kde je napsana veta ve clancich, ze programy Prima Krimi nebo Seznam TV pouzivaji zvysene zabezpeceni?

Cituji:
Všichni zákazníci Skylinku tak mají jedinečnou příležitost si ověřit, zda používají certifikované zařízení Skylink Ready pro příjem programů Skylinku. Pokud máte černou obrazovku na obou výše uvedených programech a máte obraz na programu TA3 nebo CNN Prima News, tak s největší pravděpodobností používáte necertifikované zařízení pro příjem Skylinku.

Misto TA3 si muzes doplnit TAKE Prima Krimi nebo Seznam TV.

koudelka
Registrace: 4/2009

@OrHoro

No, na druhej strane ak nemozes pozerat Canal+ Domo, tak o nic neprichadzas...

bohus31

Irdeto může použít 3 úrovně zabezpečení pro karty - donedávna bylo vše na 1. úrovni, no a teď jsou některé programy na 2. úrovni - třeby ty, co zmiňuješ. Veřejně dostupný Oscam 2. úroveň neumí. Existuje privátní placená verze, která 2. úroveň umí. Existuje i odkaz na zdroják oscamu, kde je prý 2. úroveň implementovaná (nekompiloval jsem, ani nezkoušel). Pokud použijí 3. úroveň, tak je velice malá šance, že by to vůbec někdy mohl někdo hacknout... jenže to má jiné nároky (párování s HW).

x008
Registrace: 9/2017

@koudelka

Tak zrovna CNN Prima News i TA3 mě taky fungují. Ale to s tou Primou Krimi a Seznamem.cz taky někde psali. Takže to bude, jak píšeš. "Mám necertifikované zařízení".

@bohus31 - S tím Canal+ Domo máš asi pravdu, ale i tak mě to trochu zklamalo no.

OrHoro

@x008

Díky za informaci. Kupovat "placený" emulátor pravděpodobně nebudu. Tohle je však pro mě zajímavá novinka.

Ono se to dalo čekat, že se postupně přitvrdí s tím zabezpečením. Sice na to doplatí i slušní zákazníci, kteří za ty jejich služby platí. Díky jejich "zkvalitňování" služeb přijdeme o spousty funkcionalit a na oplátku nám to nepřinese nic. Dokonce ani kvalitnější obsah, protože postupně programy, které aspoň trochu za něco stojí, vyřazují z nabídek kvůli údajně vysoké ceně.

OrHoro

@OrHoro

Máte UNI čtečku. O tom, že Skylink chce nasazením zvýšené bezpečnosti odříznout diváky s právě s uničtečkami se psalo i zde.

"Provozovatel satelitní platformy Skylink znovu apeluje na všechny prodejce a dovozce satelitní techniky, aby neprodávali necertifikovaná zařízení pro příjem programů Skylinku a pokud nabízí satelitní přijímače s tzv. univerzálním dekodérem, tak aby vždy obsahovaly CI slot pro vložené dekódovacího modulu pro příjem programů Skylinku." odkaz na celý PR článek:
https://www.parabola.cz/clanky/7002/skylink-zvysene-zabezpeceni-kodovani-irdeto-jiz-v-nabidce-digital/

rogue
Registrace: 9/2008

Tak páni, děkuji všem, kdo přispěli do diskuze.

Závěr je, že na "necertifikovaném" zařízení programy Canal+ Domo a Spectrum Home fungovat nebudou. Jedinou jinou možností než použití certifikovaného CAM je použití placené verze emulátoru Oscam. R^

OrHoro

@rogue

Ano, toto jsem četl. Máte pravdu, pane Rogue. Ale to není první informace tohoto typu. Už před lety v podstatě Skylink dával ruce pryč od necertifikovaných zařízení a všechny chyby házel právě na tuto věc. A přesto, dříve to při správném nastavení fungovalo i v UNI čtečkách. Proto taková oficiální komuniké většina lidí nebrala vážně.

Ať už je to jakkoliv, u mě možnost koupit certifikovaný CAM nemá logiku. Mám přijímač jen s jednou šachtou pro CAM. A ta už je obsazená. Jiný přijímač, se dvěma šachtami, kupovat ještě delší dobu nebudu. Nehledě na ztrátu funkcionalit, kvůli kterým se obvykle přijímače s Enigmou 2 kupují.

OrHoro

@OrHoro

No trošku by som oponoval, Skylink nikdy nehovoril, že vo vlastnom prijímači s uni čítačkou jeho služby budú fungovať spoľahlivo. Vždy hovoril, že spoľahlivo funguje v certifikovanom prijímači a v cam module. Takže tak.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Nejde o to, ze Canal+ Domo nemusi byt pro nekoho obsahove zajimavy, to je mozne, ale jde o to ze kazdy zakaznik Skylinku (zedy i ten co ma jen Digital) si muze nyni vyzkouset, zda ma nebo nema certifikovane zarizeni.

Protoze v clancich je take jasne uvedeno, ze se zvysene zabezpeceni bude postuupne nasazovat na dalsi programy skylinku, tedy i na ty ktere treba mate oblibene.

Co se tyka privatniho oscamu za 150 euro a vice, jiste muzete si ho koupit, ALE komercaci nejsou hloupy a takovyto oscam bude vazany na vase seriove cislo karty a bude omezen, treba jen na lokalni sit nebo jenom na maly pocet klientu :laughing:

koudelka
Registrace: 4/2009

@petersk

Tohle jsem přece nerozporoval. A jinak naprosto souhlasím s tím, co jsi napsal. Spíš jsem jen poznamenal, že lidé, kteří provozují UNI čtečky prostě nikdy tato prohlášení nebrali vážně. Věděli, že to funguje i tak. Až dodnes.

OrHoro
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra