Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

usb wifi - VU+zero - Openpli

Ahoj, dostal jsem reklamni usb wifi Mercusys MW300UM, chci se zeptat, zda jsou nějaké specifika na zprovoznění na linuxu - Openpli, přijímač VU+zero. Po zastrčení usb wifi do přijímače v menu Síť žádné wifi není, funguje pouze internet přes kabel. Je nutné stáhnout z pluginů nějaký ovladač? Je také možnost, že Mercusys MW300UM nepodporuje vůbec linux. Měl by v tom usb wifi být chipset RTL8192eu. Měl jsem za to, že strčím usb wifi do přijímače a žádné ovladače se nemusí stahovat. Takže si myslím, že tento usb wifi funkční na linuxu nebude, ale rád bych se spletl. Díky moc za info

jurasek
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

@jurasek

máš opravdu zkreslené názory na věc, nejprve si najdi skutečný typ čipu v tom usb wifi a jak to budeš vědět, tak si přes menu přijímače stáhni ovladač
nějaké povídání i zde - pokud je tam skutečně ten čip o kterým mluvíš
https://forums.openpli.org/topic/57170-openpli-61-tl-wn823n-v2-or-rtl8192eu-driver/

hogofogo11
Registrace: 9/2014

@hogofogo11

chipset je Realtek RTL8192eu-CG - ted mi to potvrdili mailem přímo výrobce, spada to pod TPlink. Napsali mi, že si musím najít ovladače pro mou verzi linuxu jkao balíček nebo zdrojové kódy -kompatibilita s verzí kernelu a gcc. Oficiální ovladače pro linux nejsou k dispozici. Tak jsem z toho uplně blbej, a s té webovky diskuze co jsi posilal, tam na stažení nic nebylo, maximálně zdrojové kódy. V Openpli v DRIVERS tento ovladac není, nejaky RTL s jiným číslem tam je. Myslis ze to mám zkusit?

jurasek

RE: usb wifi - VU+zero - Openpli

když si ho stahneš nic se nestane, max. wifi dál nepůjde

hogofogo11
Registrace: 9/2014

@jurasek

Ne vše funguje se vším, jenom velmi naivní člověk si to myslí

matchboxx
Registrace: 9/2012

Jednou jsem řešil podobnou zvrácenost. Udělej to takhle, odinstaluj všechny drivery na wifi usb a pak po jednom zkoušej. Konkrétně na ten Tvůj wifi usb je více driverů, když budeš mít nainstalované oba, nebo všechny, fungovat to nebude, to je moje zkušenost...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@all

díky moc všem, zprovozněno, musel jsem stahnout:
enigma2-plugin-drivers-network-usb-rtl8192eu_1.0-r0_all
a po instalaci přes tmp hned funkční.
Ještě bych se chtěl zeptat, zda jde nějak nastavit, když budu mít wifi router a ten UPT kabelem spojeny s VU+zero a zároveň přes usb wifi spojený ten VU+zero s routerem, tak aby prioritu dostal UPT kabel? Nebo se to musi ručně přepínat když chci aby jel internet do VU+zero s kabelu? Usb wifi mám zálohu když by vypadl internet, tak pustím hotspot z mobilu a Usb Wifi bude brát net z mobilu.

jurasek

Oboje najednou nejde, myslím že ani u xtrenda, který má 2 sítovky to nešlo, takže ručně v menu přepínat. Nech si kabel a v případě výpadku wifi hotspot, myslím že to stejně moc prožíváš, co budeš dělat, když nebude elektřina? Já asi vím, elektrocentrála... :)))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@ tukan

Poskytovatel internetu mel vecer vypadek a nevidel jsem 20 min Liverpoolu, to jsem byl velice nastvanej 😂, nahradni reseni musi byt, kdyby City nebo ManUtd tak je me to jedno 😂, jeste jednou diky za rady

jurasek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra