![]() |
|
AB LNB kvalitaAhojte.Potrebujem nejake Quad LNB. Pozeram, ze AB ma nizku cenu, ale neviem sa dopatrat, aku maju kvalitu. Snazil som sa najst nejaku recenziu, ale bez uspechu. Pozeral som, ze maju aj verziu AB LNB01 MQuad ktora by umoznovala namontovat na E-85 pravdepodobne bez problemov aj druzice, ktore su blizko. Mate prosim niekto s AB LNB skusenost? Dakujem. |
palces
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 362 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48 | |
![]() |
|
@palcesPouzivam ich na E-85 a su standardne dobre. Kvalitou su podobne ako LNB Golden Interstar. V podstate mi na nich nevadi nic, len niektore plastove kryty vlnovodu tychto LNB sa mi vplyvom pocasia rozpadli. Nalepil som namiesto nich vrchnaky z manzelkinych kremov na ksicht a LNB makaju v poho nadalej...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: AB LNB kvalitaJe to docela zajímavé, ale nesetkal jsem se poslední 20 let s tím, že by výrobce LNB měl nějaký vliv na příjem. Jistě se dá změřit drobný rozdíl, ale pro praxi je to zcela lhostejné. Jiné vlivy jsou zásadnější o několik řádů. Rozdíl je jenom v odolnosti víček a v mechanických rozměrech. Divné, ale tak se mi to jeví. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: AB LNB kvalitaPoužívám na E-85 4x LNB AB 01quattro zatím bez problémů |
Bota666
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
@bohus31"Nalepil som namiesto nich vrchnaky z manzelkinych kremov na ksicht a LNB makaju v poho nadalej..."Mam podobne pozitivne skusenosti s "kremami na ksicht", aj ked z inej oblasti. Rad strielam zo vzduchovky na rozne predmety, ktore rozbijem - ziarovky, tie klasicke, tie su excelentne! Ten zvuk, ked vybuchne... Alebo rozne "biolity", ako exploduju, ked k nim pridam zapalenu vianocnu prskavku a potom ich dobrou strelou prederavim... Vyzvou pre mna su sklene kelimky s "kremami na ksicht". Tam je take hrube sklo, ze ked ho netrafis uplne presne, kolmo na povrch, diabolka len uhne. A to fakt chce dobru pracu, ked strielas na 25 m, ako ja, aby si ho rozbil... Proste manzelkine "kelimky na ksicht", to ma univerzalne pouzitie a je to pojem nie len v satelitnej technike. Pre co to tak vyrobcovia robia, ked manzelky to - bez predchadzajuceho zasahu manzela - iba tak hadzu do kosa, zostava zahadou. Ale je to genialny a vsestranne pouzitelny vyrobok! |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
RE: AB LNB kvalita@romanss, z teba musí mať príroda "radosť", už ťa vidím ako tie čriepky skla zo žiarovky zbieraš do triedeného odpadu![]() |
Steiner
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 518 |
![]() |
|
@SteinerNevidis, lebo strielam na vlastnom pozemku, za objektom mojho zaujmu strielania je stara parabola 90 cm, keby mi strela "usla", pod objektom strielania je vzdy plachta 2x2m, aby som po strielani odpad lahko zhrnul a vytriedil.Vies, o.i. som poslancom miestneho zastupitelstva a moja nosna tema je Ekologia a zivotne prostredie v obci vseobecne. Podarilo sa mi rozptylit tvoje obavy? ![]() |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
RE: AB LNB kvalitaJe mozne na E-85 pouzit aj monoblock?Moja predstava je, ze mam 2x 2 tunerovy prijimac = 4 koaxialne kable. Ze by som do 2 tunerov potiahol signal z monoblocku 19,2 E a 23,5 E A do 2 tunerov signal z AB LNB01 MQuad cez diseqc prepinac z pozicii 28 E, 16 E, 13 E, 1 W (samozrejme ak sa mi 16E podari napchat vedla monoblocku). Este rozmyslam, aky Diseqc pouzit, aby som mal do buducnosti v pripade zaujmu pridat dalsie pozicie, alebo vymenit monoblock a vyuzit do vsetkych 4 tunerov vsetky pozicie. |
palces
![]() |
|
RE: AB LNB kvalita2palces: je to jenom geometrie, monobloky existují různé, s různými úhly mezi družicemi, často se používají pro 80cm parabolu s 6 stupni nebo 4,5 stupni (ale viděl jsem i čr 4 a 3 stupně). Stačí fyzicky změřit vzdálenost mezi obyč LNB na E-85 a pak koupit monoblok se stejnou vzdáleností (ne úhlem, ale vzdáleností).Ale když koupíš diseqc switch 2/1 připojíš k němu normální dvě LNB budeš mít monoblok bez monobloku. A když se některý díl pokazí třeba blízkým bleskem nebo stářím, nebudeš muset kupovat komplet všechno. Taky: Nebylo by lepší koupit Quady všechny LNB a k tomu diseqc switche 8/1? a měl bys dokonalou variabilitu. |
Antonín
![]() |
|
RE: AB LNB kvalitaAno bolo by to lepsie.Ale premyslam tak, ako premyslam len preto, ze mam uz jeden monoblock a 2x Diseqc 4/1. Tak by som znizil pociatocnu investiciu a do buducnosti by som presiel na riesenie, presne ako pises |
palces
![]() |
|
RE: AB LNB kvalitaJe reálné s tímhle typem konvertoru AB LNB01 poskládat 3 družice 19,2 + 16 + 13 st. na anténě Maximum E-85 ? Nebo máte nějaký tip na konvertory se kterými bych toho docílil ? |
fanda
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 88 |
![]() |
|
RE: AB LNB kvalitaten biolit urcite este nebol prazdny.![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@fanda..neuvazuj s prijmom 16E na antene E-85. Pretoze signal z tejto orbitalnej pozicie sice zachytis, avsak nieje to na dlhodoby prijem. Signal mnohych tv stanic budes mat na hrane a pri dazdi alebo zlom pocasi bude tma.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
@bohus31Toto je úplná hlúposť, na parabole maximum E85, je 16E úplne z prehľadom použiteľná. 11055 mám na tejto parabole 9,6dB 11094 mám 11,2dB a napríklad 11471 14,4dB. 11055 a 11094 potrebuje na lock signál 4,7dB aj keď pripočítaš 3dB na hustý dážď je to 7,7 dB! 11471 potrebuje na lock signál 9,4dB a s rezervou je to 12,4dB! Takže reči o hrane a výpadkoch sú scestné. Niekde som tu zachytil, že sa nesmú dávať linky to príspevkov, tak môžem poslať foto montáže a fotky z meráku mailom. |
tulo
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 42 |
![]() |
|
@fandaRuku si zlomiť nedám, ale pred cca rokom som na E85 robil zákazníkovi 19,2E a na opačnú stranu išiel Freesat 0,8W. takže si myslím, že na stred 16 a 13LNB s tenkým krkom tak to je reálne. Dával som tam 2x octo hlavicu a diseq prepínače, lebo má 8 televízorov v penzióne. |
tulo
![]() |
|
@tulo..pisem iba SVOJU skusenost z praxe. 16E prijimam offsetkou 105cm.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
@tuloAku zn. LNB si instaloval na E-85 kvoli 16E. Mne sa s konvertorom AB LNB01 Quad jednoducho nepodarilo nastavit tuto antenu na dostacujuci signal s rezervou so vsetkych TP 16E.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
@bohus31Davam za pravdu tulo-vi. Viackrat som čítal o slabých TP na 16E, tak som sa naštval vybral som z hromady šrotu parabolu 80x75 a LNB z Lidla. Dopracoval som sa k nasledovnemu:TP 11055 - 9,2dB , TP12606 - 8,3dB , TP 11324 - 13,1 dB Takže na najslabších TP cca 4dB rezerva, takže nie jeto take zlé. Vcera mi volal známy, ktorý chcel nastavit Antiksat na 16E, po telefone to nastavil na E85 v pohode, dokonca vrchnych 12cm paraboly E85 mu tieni strecha, lebo ju namontoval pod ustrešie. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
@RastoA ako Ti slapali balkanske tv stanice z MNE a CRO? Obcas v lete zavitam do MNE a chcel som na SK prijimat tv stanice RTCG. No, na E-85 u mna za dazda z orbitalnej pozicie 16E problem...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
@bohus31Ked pozeram na fotke je tam quad inverto black, abcom quad som montoval 1O dni dozadu do 90cm polskej corab paraboly a signal bol +- decibel tak ako byva aj na inych LNBckach, zobral som to na skusku lebo cena je na to naozaj smiesna. Uvidim ked budem robit dalsie. |
tulo
![]() |
|
@bohus31Netestoval som TP MNE a CRO kanaly, iba Antiksat a Orange, na ktore som mal kartu.GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
![]() |
|
@bohus31Aký transpondér? Môžem to pozrieť, merák mám v aute a doma mam teraz naschvál starú 78cm parabolu zo skylinku, aby som vedel ako sa to správa v daždi. |
tulo
![]() |
|
@ E85Asi nie je E85 ako E85. Sestra kupila nejaku E85 davnejšie z Ellano a mal som problem na tejto parabole niečo naladit, bud bola deformovana (preprava, skladovanie) alebo nejaky iny vyrobca.GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
![]() |
|
AB lnbTesne pred Vianocami som u zákaznika menil Ineos Quad za nové LNB AB octo red v 85cm parabole Gibertiny, ked som to vymenil padol signal o dost dole, keď som tam dal octo od Ineos bol signál zas OK. Bolo to samozrejme na rýchlo tak som sa tým nezaoberal LNB ABcom octo RED som zbalil a nechal tam ten Ineos. Musím ho niekde inde ešte vyskúšať. Takže v sumáre mám s 1x montovaným quad red od ABcom dobrú a 1x montovaným octo red od ABcomu zlú skúsenosť. |
tulo
![]() |
|
@RastoTakmer kazda druha parabola co montujem je trochu vykrutena, ci draha ci lacna. Uz to vidim na meraku ked to nie je ono, vtedy idem po obvode prstom a trosku ju vzdy potlacim a vidim ako sa mi hybe merak tak ju potom musim niekedy drzo pritlacit nasilu, aby sa vratila do spravnej polohy. |
tulo
![]() |
|
RE: AB LNB kvalitaNení E85 jako E85 a není program jako program.Jedna věc je přijímat ze 16e silné transpondéry a druhá třeba HRT (HRT4 je FTA, tak to můžete zkusit.) Já na Moravě na HRT ze 16e taky vyzkoumal 105 cm na stabilní příjem i při dešti nebo inverzi. Teď mám 110cm šilhačku ze středu 19e. A je to stabilní, ale rozhodně ne "svářečka". |
Antonín
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48 | |
![]() |
|
![]() |