Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Příjem signálu Skylink ze družice 19,2°E

Žádost o radu.
Mám TV Samsung, typ UE32H5570 a balíček MULTI. TV je napojena parabolu kde mám konvertor s se snímáním signálu jak 23,5° tak i 19,2°E.
Jak mám provést zapojení abych mohl využívat i signál z 19,2°E ?
Představuji si co nejjednodušší zapojení. Děkuji.

ov125
Registrace: 7/2019
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Příjem signálu Skylink ze družice 19,2°E

zapojeni nebo nastaveni ? monoblock nebo dve samostatna LNB ?

kristian1
Registrace: 7/2016

@ov125

A co sekce ABC? Je to i s obrázkama!!! Nadpis jako tele o příjmu z více družic!!! Další obrázky máš v sekci Galerie ostatních uživatelů. Přečti si a pak se ptej.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

@ov125

Ak máš 2 samostatné LNB, potrebuješ ešte DiSEQC prepínač. Ak máš monoblok a 23,5 Ti ide, potom treba v odborných nastaveniach menu TV nastaviť DiSEQC vstup, aby TV vedel, na ktorý vstup je nastavený ktorý satelit. V prípade, že si začiatočník, Samsung TV by som niekomu dal nastaviť. Ja viem, čo-to o satelitnom príjme a nový Samsung ma prišiel na 5 hodín práce ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

@meduzka

Kľud, na tomto fóre sa môže ktokoľvek pýtať na čokoľvek ohľadne SAT príjmu. Či mu niekto odpovie aj na základy, je už riziko, či aj dostane odpoveď. A aj ak ju dostane, bez ABC mu je asi aj tak nanič ... Ja som začínal s klasickými STB a doteraz som zabudovaným tunerom neprišiel na chuť, čo značka, to trápenie. LG bola totálna katastrofa, Samsung je o niečo prijateľnejší a Finlux je niečo medzi tým ...

Dzordzo

@Dzordzo

Nevím, co bych si na jeho místě před 30ti lety počal. Než čekat na odpověď, tak mám základní informace několikrát přečtené, v hlavě a s obrázkama. Pak se ptám konkrétně. TV a SAT příjem považuju stále za polofunkční prasárnu. Po pár zkušenostech s LG, Šamšrotem, Finluxech, JVC a Panasonicu, jsou asi nejlepší na nastevení Finluxy a JVC. Ovšem obsluha je mizerná, nic pro rodiny Fantozziových. :) TV už odmítám nastavovat.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

A kdo nezvládne ani tohle, at si sežene technika. Ale pro začátek, pokud má zakladatel vákna monoblock, měl by v menu v nastavení DiseqC přepnout na DiseqC 1.0 a 19E nastavit na LNB 2 (předpokládám že střed je na 23E, protože mu 23E funguje i bez toho). Zbytek mi kristalova koule neřekla

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

Pánové, já stále nechápu, proč tady je všechno problém. Sat přímo v tv si pořídí někdo, kdo chce jen modul daného operátora a přepínat programy. Nic víc, nic míň. Nastavení LG od roku 2018 a Samsungů s Tizenem od roku 2017 je otázkou max 10-ti minut i s aktivací Skylink live. Samozřejmě s použitím Fastscan pro Skylink, což jak jsem psal výše, je jediné využití tv se zabudovaným tunerem. Kdo si chce hrát víc, pořídí si sat přijímač. Všechny tv se sat tunerem - všech značek - jsou hloupé krabice, určené jen na nejzákladnější používání.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@Diaboltp

Nemozem inak, ako R^
Vystihol si to uplne presne.
Nechapem, co robil Dzordzo 5 hodin. Mam Skylink, monoblok, 4 kable do domu. Kupil som Samsung, kupil som Next card od Skylink aj smodulom, zasunul do TVP, zapojil kabel, spustil automaticke ladenie, nabehli vsetky kanaly, odskusal, OK, potom cez smartfon aktivoval Skylink live, odskusal a bolo hotovo. Mne to sice netrvalo 10 minut, ako tebe, ale az pol hodinu, ale aj tak - ziadny problem. A to sa pokladam iba za prokrocileho pouzivatela SAT techniky, vobec nie za experta. A so znackami LG a Samsung nikdy ziadne problemy. Ine ani nebudem kupovat - OLED iba od LG a QLED od Samsung. A viem pre co.

romanss
Registrace: 7/2018

@romanss

Lenže ja nemám Skylink ...

Dzordzo

@Dzordzo

Jaj, ale to si nenapisal...

romanss
Registrace: 7/2018