![]() |
|
DM525 + DVB-T2 a kanal 26 (514MHz)Nemate nahodou skusenost kvalitou a prevedenim DVB-T2 tunera na dreamboxe DM525 (combo SAT+DVB-T2)?Zistil som, ze na prehravaci nie som schopny v Prahe naladit multiplex Ceskej televizie (26. kanal, 514 MHz), ine multiplexy sa na kanaloch 23 a 40 funguju. Uvedomujem si, mi ten kanal nebezal ani v predoslej lokalite kusok za Prahou, ale vzhladom na moznost prijmu CT zo satelitu som tomu nevenoval pozornost - teda nie je to problem, ktory sa zo dna na den objavil. Antena na streche je sice starsia, ale vyzera byt smerovana dobre - rovnako ako ju maju smerovanu okolite domy. Software v Dreamboxe je zatial original od Dreamboxu po update balickov. Co som zatial vyskusal: - update balickov trochu zlepsil stav, pred nim mi ladenie nenaslo ziadne kanaly, po nom sa kanaly zdetekuju, ale prehravanie to nezvlada - obycajny set top box Evolveo prehravanie problemoveho 26. kanalu zvlada bez nejakych viditelnych problemov Budem rad ak sa podelite o skusenosti. Je to blby kus, ktoremu nefunguje jedna frekvencia? Alebo ma Dreambox take slabe DVB-T2 tunery? Alebo je naopak tuner silny a chyta aj falosne signaly? Pomoze vyladenie anteny? Pomoze OpenATV alebo iny image? |
JozefH
Registrace: 1/2021 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: DM525 + DVB-T2 a kanal 26 (514MHz)mam na tomto stb vyzkouseny DVB-T,DVB-T2,bez problemu,ale,tuner je prilis citlivy,a vyzaduje kvalitni signal,co bylo 22db a min neslo,26db bez problemu,mel jsem to v tovarnim softu,original xxxx, |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: DM525 + DVB-T2 a kanal 26 (514MHz)Pomůže jedině měření.Informace o tom, jak vypadá anténa na pohled, je naprosto k ničemu. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: DM525 + DVB-T2 a kanal 26 (514MHz)Měření je důležité, pokud bys předělával anténní systém, v tom má Antonín pravdu. Ale na stb evolveo to funguje, takže to zatím nedělej. Začal bych v nastaveních tuneru pro dvb-t2, skontroluj, vyzkoušej všechny možnosti. Séžen si setting, ve kterým nefungující programy budou už naladěné, jestli to nepomůže. Image bych zatím neměnil, unstable s gemini, popř cokoliv s dream Os 2.5 je to nejlepší, co tam můžeš dát. Můžeš jako poslední možnost naflashovat poslední image, třeba newenigma, nastavit tunery a nechat proladit celé pásmo dvb-t2. Vyzkoušej automatické, ruční ladění po kanálu, atd. Samotné tunery nejsou špatné, na teploměry se nespoléhej, nemají velkou hodnotu.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 159 |
![]() |
|
RE: DM525 + DVB-T2 a kanal 26 (514MHz)ČRa to zatím nechtějí přiznat, zkrátka to nemají úplně vyřešeno. Na mnoha místech bohužel vzniká echo/pre-echo díky umístění vysílačů v rámci SFN a jejich nastavení. Anténa asi přijímá ještě nějaké odrazy či jiné vysílače, tím vzniká znehodnocení signálu. Záleží pak na tuneru jak si s tím poradí, nejvíce tím trpí ty integrované v TV, často u značkových zařízení - ty obyčejné si s tím mnohdy poradí. |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 830 |
![]() |
|
RE: DM525 + DVB-T2 a kanal 26 (514MHz)Dokud nepadl DM 525 za vlast,dvb-t2 i cabel absolutně v poho,chytal vše,je trochu složitější ladění,radši ručně,signál může být i přebuzený,bohužel leží v šuplíku.![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 912 |
![]() |
|
RE: DM525 + DVB-T2 a kanal 26 (514MHz)Dakujem za napady a rady.Nakoniec som zistil, ze ani ten Evoleo prijimac nie je az tak vysmiaty z toho kanalu ako som si myslel. Na DM525 sa mi kanaly podarilo naladit. Prakticky oba prijimace vykazuju ovela nizsiu silu signalu na tej jednej frekvencii. Takze az bude teplejsie, budu ma cakat prieskumy anteny, kablov. V zasade mi to vychadza, ze pravdepodobne cena vyjazdu antenneho experta ma vyjde na cenu nejakeho IPTV zariadenia. Inak lokalita je Praha Dablice. Podla mapy mam Zizkov a Cukrak len 4 stupne od seba v azimute, to by asi mohlo byt hlavnou pricinou problemu. Len mi nejde do hlavy, preco je signal o tolko slabsi len na tej jednej frekvenci. |
JozefH
Registrace: 1/2021 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
![]() |