Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Satelitný tuner v TV (Samsung)- ladenie

Dobrý deň,
po kúpe smart TV (Samsung QE55Q64TAUXXH) so vstavaným sat. tunerom, som prehodil kábel zo sat. prímača priamo do TV a pustil som sa do ladenia a výsledok: nenašlo skoro žiadne stanice! :-(
Zatiaľ mám nastavené 19,2, + 23,5 spolu a 28,2. ďalej cez diSec a všetko mi roky fungovalo cez sat. prijímač.
V TV som rovnako nastavil názvy družíc, diSec pozície a TV našiel asi len 22 staníc na pozícii 23,5, Nič viac.

Prosím máte niekto podobné skúsenosti?
Naozaj vstavené satelitné tuner v TV nedokáže nahradiť plnohodnotne satelitný prijímač alebo je v tom nastavení nejáká záludnosť?

Skúšal som aj manuálne aj automatické ladenie.
Na sat. prijímači mám úroveň signálov cca 70% a na jednom TP rovnako ukazuje aj TV cca 70%, ale TV naladí len pár staníc.
Sat. prijímač. Humax, parabola maximum E-85

Ďakujem za info.

PeterNR
Registrace: 11/2016
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Satelitný tuner v TV (Samsung)- ladenie

vitaj v realite .... :))) máš tam možnosť ladiť skylink alebo satelit ,ked dáš skylink tak hladá 23,5 a 19,2,ked dáš satelit tak hladá to čo mu určíš napr.0,8 ,16-ku a iné samozrejme treba si nastaviť v menu diseci .potom budeš mať programy v skylinku a v satelite zvlášť. bud si to dáš do oblúbených ,alebo musíš prepínať tuner v menu programov. držím ti palce ....užiješ si . Rv

maradona
Registrace: 8/2018

Peter

nepoznám zrovna tento Samsung, chodím ladiť dva Samsungy r.v.2015-2017.
Keď to majiteľ spustil automaticky stalo sa prakticky presne to čo aj tebe. Našlo pár staníc a koniec.
Pritom SAT tuner TV je určite lepší než pôvodné Amiko, ktoré tam používali. Rovnako ladenie, mazanie, presun programov je úplne v pohode. Len vždy potrebujem 15 minút než nájdem v menu kde a ako s tým naložiť.

Ladím len a len ručne, bez FastScanu a podobných zverstiev.
Ďalej si je potrebné uvedomiť, že skutočnosť, že vyberieš Astra23.5E neznamená automaticky, že TV prehľadáva družicu, ktorú si zadal. Výberom Astra23.5E mu len podsunieš default tabuľku, ktorú má vo svojom firmware z fabriky. Ak sa medzitým zmenili parametre TP, napríklad zmena SR tak samozrejme TV nenájde nič.

Ako na to?
1/ nepíšeš ako to máš zapojené fyzicky. Píšeš
"Zatiaľ mám nastavené 19,2, + 23,5 spolu a 28,2. ďalej cez diSec". tomuto teda nerozumiem ani za mak.
Musíš mať DiseqC 4/1. Vstup do DiseqC na F-konektor1 LNB z pozície 19.2E, na konektor2 LNB 23.5E. konektor3 je väčšinou výstup do TV. konektor 4 potom vstup LNB 28.2E a piaty konektor budeš mať voľný
2/ v TV nastavíš, že anténa bude mať DiseqC aktívny a všetko čo je v menu okolo napájania LNB atď je potrebné zapnúť
3/ v TV nastavíš, že DiseqC je 1.0 a na vstupe 1 je 19.2E, vstupe 2 23.5E, vstupe 3 28.2E
4/ potom môžeš začať ladiť programy. Ale napíš si tabuľku TP, ktoré chceš ladiť, zbytočne spustíš ladenie na 19.2E celú družicu a máš 1100 programov, z ktorých chceš 20. Vyberaj postupne TP na danej družici, skontroluj, že TP má korektné FEC a SR v údajoch ktoré sú v TV. Ak sa zmenilo SR napr. z 27500 ktoré pôvodne používal Skylink na 30000 musíš zadefinovať nový TP vo výbere transpondérov danej družice.

Je to jednoduché pre toho, kto sa vie údajoch trocha orientovať.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@PeterNR

Okrem LG OLED mame doma aj smart TV Samsung som klientom Skylink.
U obidvoch pouzivam vstavany SAT tuner a uz najmenej tri roky, odkedy mame tieto TVP, nemam ani najmensi problem - ako s naladenim vsetkych kanalov, tak s ich zoradovanim podla seba (do skupin Filmy, Radio, Dokumenty, Hudba, atd.). A mam zapnuty Fastscan, samozrejme. Vstavane tunery pracuju bezchybne, zoradenie kanalov tiez.
Nikto nema argumenty, aby ma presvedcil zakupit externe SAT prijimace a dalsie dialkove ovladania a dalsie zbytocnosti, ktore iba oberaju cloveka o cas.
Ano, treba vsetko dobre nastavit, avsak ak das ladenie Skylink, nemal by si mat ziadne problemy.
Mne sobne sa nezda nizka uroven signhalu 70%, ale ja nie som odbornik na SAT signal. Ja mam vsade od 80 do 100%. Antena 80 cm, Nitra.

romanss
Registrace: 7/2018

@Dagy2

Automaticke ladenie Skylink a zapnuty Fastscan = ziadne problemy.
Ano, sem-tam nieco doladim maualne z neSkylink satelitov...
Vsetko funguje ako ma - nie su to ziadne zverstva, ako pises ty. Iba co zavadzas diskuterov.
Pointa je spravne nastavenie DiseqC a spravne zapojenie kablov. Pri tom Samsungu, co mam, som len zvolil Automaticke ladenie, Skylink, nechal som zapnuty Fastscan a vsetko funguje (bez akehokolvek zasahu) uz roky.

romanss

@romanss

Sat tuner TV prijimaca zvlada len diseqc 4/1. Ziadny sat tuner TV prijimaca nezvlada MIS. Tv prijimace maju povacsinou iba jeden Cl+ slot. Takze ak budes mat zaujem o prijem viac druzic z orbitu, priijimat viacero pay-tv operatorov a prijimat multistreamy, tak sa presvedcesis sam ze externy STB je nevyhnutnost.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

romanss

fastscan zverstvo je a o použití externých SAT/combo prijímačov môžme viesť dlhé debaty - už len to že zapneš TV a EPG je prázdne je vec pre ktorú budem držať STB do posledného možného momentu.

FastScan bol vymyslený pre ľudí, ktorí toho moc nevedia o SAT vysielaní a nechcú sa paprať v nastaveniach svojich prístrojov, ale zastrčiť šnúru do zásuvky a stlačením pár tlačítiek začať pozerať. Ono je to ale skôr naopak. Pretože pre normálne pozeranie je celkom dobre vedieť, čo ten FastScan s daným prístrojom urobí.
Ľudia, ktorým ladím oné dve TV, by v živote nevedeli prepnúť medzi favoritnými programami - odskúšané, nastavené tak ako píšeš a telefón, "ja mám v zozname len Šláger ale zmizla Jednotka". Ona tam je, len v inom zozname.
Takže čo - vymazať všetko, naladiť ručne a usporiadať v hlavnom zozname všetky programy za sebou od 1 do 100. A zamedziť tomu, aby jednotka bola na 1, dvojka na 2 ale trojka na 37 - t.j. zverstvo. Medzitým, keďže abonent má balík základný 50 kodovaných programov, zverstvo číslo 2.
Tak asi tak.

Dagy2

Dagy2, absolútne súhlasím, presne tak to vidím aj ja s tým fastscanom. Nie je nad manuálne ladenie (kto je aspoň trochu orientovaný v ladení a parametroch TP) a možnosť si programy usporiadať a neriešiť favoritné skupiny. ;)

Opensat 9700 HDPVR+

krtík
Registrace: 7/2012

@PeterNR

Měl sem to stejně při automat.ladění jen pár programů manuálně ale všechno jak má být tedy kromě toho, že nenaladím nic z 19,2° a místo toho 28,2°(přitom tuhle pozici v sat.tuneru TV nemám ani zaškrtnutou) ale jde o spol.satelit na střeše doma tak od toho ani moc nečekám.

rada09
Registrace: 12/2012

@bohus31

"Sat tuner TV prijimaca zvlada len diseqc 4/1. Ziadny sat tuner TV prijimaca nezvlada MIS. Tv prijimace maju povacsinou iba jeden Cl+ slot"

A toto pokryje potreby 99% prijimatelov satelitneho signalu.
19.12, 23.5, 16.0 a 13.0 Hotovo.
Jeden CI slot vyhovuje pre jedneho operatora, pochopitelne. Znovu, 99% prijimatelov. No nech mate radost, iba 95% ;)

Ano, ak chcem prekrocit tento rubikon, tak potom externy SAT prijimac. Bez diskusie.

romanss

@Dagy2

"fastscan zverstvo je"
Tak o tomto ma nijako nepresvedcis.

"FastScan bol vymyslený pre ľudí, ktorí toho moc nevedia o SAT vysielaní a nechcú sa paprať v nastaveniach svojich prístrojov"
Ale no tak, Dagy...
Fastscan bol vymysleny pre ludi, ktori sa prave nechcu furt a donekonecna sprtat v SAT prijimacoch kazdu chvilu nieco mamualne preladovat. Pre ludi, ktorym ma technika sluzit a nie, aby oni sluzili technike.

"pre normálne pozeranie je celkom dobre vedieť, čo ten FastScan s daným prístrojom urobí."
Urobi presne to, co sa od neho ocakava a urobi to na pozadi, bez vyrusovania a straty casu pouzivatela.

"Ľudia, ktorým ladím oné dve TV, by v živote nevedeli prepnúť medzi favoritnými programami"
Ved ak to nedokazu, tak im urob jednu favorite skupinu a daj im do nej vsetkych 10 kanalov - taki ludia aj tak viac kanalov nepozeraju. A mozu listovat sipkami hore a dolu. A nemusia mat dva ovladace. A nemusia nikomu volat, ked napr. Skylink zmeni nieco v rastri.

Ale nechajme to - kazdy mame na vec iny nazor.

romanss

@krtík

"Nie je nad manuálne ladenie a možnosť si programy usporiadať a neriešiť favoritné skupiny."
Je. Zapnut Fastscan a zaviest aspon jednu favourite skupinu. Raz a (takmer) navzdy. A slovo "problem" mozes vymazat zo svojho slovnika :)

Sam seba pokladam za pokrocile pouzivatela SAT techniky. Volakedy davno som si kupil digitalny SAT prijimac, motor, parabolu... Vsetko som si nastavil sam a pozeral som x satelitov od W po E, vtedy som este kazdych par dni zadaval kody do prijimaca AB com (ci uz rucne, alebo cez RS232C), furt nieco ladil... Bol som mlady, viac ma bavilo toto, ako samotne pozeranie. Z tychto mladych liet som u vyrastol a spohodlnel som. Dnes technika pracuje pre mna a nie ja pre nu.

Poradil som to dvom susedom a su uplne sp kojni. Treti sused ma externy SAT prijimac, ale to z dovodu, aby ho mal pripojeny na Internet a Skylink-u neplatil nic - ved rozumies :8)

romanss

@romanss

Ahoj. Som rad ze si pochopil, to co pisem... Ano mas pravdu, vacsine abonentov pay-tv staci max prijem styroch druzic aj ked neviem odkial si nabral % pomer. Tak isto prevadzkujem jeden sat TV tuner, avsak ku dalsim telkam mam externe STB aj z dovodu nahravania. Nakolko nahravky TV sat tunera tvoria uzavrety kodovany okruh, ktore trebars v PC neprehras...Nahravky pay-tv na externom boxe je mozne nahravat nekodovane a prehrat ich kedykolvek a kdekolvek. Narozdiel od nahravok pay-tv vytvorenych pomocou TV sat tunera, ktore prehras na Tvojej telke iba vtedy ak mas danu PAY-TV zaplatenu...
Tu je na ukazku moja nedavna nahravka tv stanice Rai Sport+ HD:
https://www.youtube.com/watch?v=lsraCCJs-l8&t=9s

bohus31

PeterNR,

pokud nechces zadavat TP pod Atrou 23,5E rucne do tabulky TP, tak staci vybrat třeba TP 12070 H 27500 v manualnim ladeni a potvrdit sitove vyhledavani a spustit ladeni, TV si sama doplni chybejici TP.

HYPER

máš kovový malý ovladač?

...pokud ano, tak např já jedu Freesat a
1)je lepší vytrvat a vyhledávat v režimu všech družic, většinou programy nepřepisuje a zapisuje znova a navyšuje počet programů
2) nezadávat ručně TP programů, které již nevysílají - zůstanou obsazené dokud je nevymažeš - viz problém o kterém jsem psal v minulosti
3) stává se, že některé programy najde jen s volbou hledat podle skupiny - tím myslí providera/operátora a naopak některé ne...potom je musíš označit jako fav skup...při třídění programů vždy hledat "vše"
4) např dnes je na QE55Q... aktualizace softwaru...po síti na automat...
...zkoušet, zkoušet, zkoušet - chodí to a pěkně...

Neodbornik
Registrace: 8/2013

..a kvalita

ještě bych podotknul, že není stejná kvalita pro samostatné tunery, které poberou i slabší signál, jako vstupní kvalita, která se u těchto tv Q tunerů MUSÍ pohybovat opravdu vysoko... Je tam bitový tok, neměl by klesnout pod nějakých 100 BER, což se obecně dosahuje dost obtížně...takže já jsem dlouho ladil konvertor - natočení velmi citlivé - v podstatě mi AB crypto 750 HD hlásil téměř 100% kvalitu ale tv Q jen cca 40 %...taky porovnej...

Neodbornik

romanss, rešpektujem tvoj názor na fastscan, ale moja skúsenosť je negatívna. Poviem príklad. V práci máme Philips, myslím, že model 50PUS7304 a je to des. Keď si vytvoríš favoritnú skupinu a došlo na Skylinku k preladeniu programov na iné TP, tak fastscan si v celkovom zozname program aktualizoval, ale vo favoritnej skupine ostal neaktualizovaný a nešiel. Takže som ho musel znova pretiahnuť do favoritnej skupiny. Naladená programy nedokážeš usporiadať podľa seba. Jediná možnosť je ich presunúť do favoritnej skupiny. Lenže ak si tam presunieš všetky naladené programy, ktorých je viac ako 50, tak program uložený vo favoritnej skupine od pozície 51 vyššie (napr. 58) nedokážem presnúť na pozíciu 52. Jednoducho, presun programov na pozíciách 51 a viac je možný len na pozície do 50. Takže ak som si chcel vo favoritnej skupine presunúť program z pozície 75 na 52, nepustilo ma to, ale na pozíciu 48 by ma to pustilo. Asi je tam od výroby nastavené, že do favoritnej skupiny si natreba dávať viac ako 50 programov. Inak si usporiadaš len prvých 50 pozícií a ostatné ostanú nehnuteľné. Napísal som to komplikovane, ale celý ten Philips ma privádzal do šialenstva. Preto nikdy Philips (doma mám Samsung a LG a ich Menu sú užívateľsky oveľa prívetivejšie a programy usporiadam aj bez FAV). Ešte stále mám koprivku z toho Philipsu. Musím si dať štamprdlu domácej slivovičky, aby som zapil tú pachuť. :)))

Opensat 9700 HDPVR+

krtík
Registrace: 7/2012

@krtík

Verim, moze byt. Nemam ziadne skusenosti s TVP Philips.
Mam skvele skusenosti prave s LG a Samsung. Ziadne problemy s Fastscan.

romanss

@Romanss

bože, aspoň čítaj čo píšu iní a čo píšeš ty:
Dagy: "FastScan bol vymyslený pre ľudí, ktorí toho moc nevedia o SAT vysielaní a nechcú sa paprať v nastaveniach svojich prístrojov"
Romanss:"Fastscan bol vymysleny pre ludi, ktori sa prave nechcu furt a donekonecna sprtat v SAT prijimacoch kazdu chvilu nieco mamualne preladovat. Pre ludi, ktorym ma technika sluzit a nie, aby oni sluzili technike."

1/ VEĎ SI NAPÍSAL TO ISTÉ!!!
2/ Sám píšeš, že sa považuješ za znalého techniky. Presne ako som napísal, fastscan bol pôvodne stvorený pre laikov ktorí nechcú a nevedia niečo ladiť, ale výsledok je opačný. FastScan je skôr pomoc tým čo vedia ako to funguje a ušetrí si trebárs čas.

Ja mám fastscan zapnutý - ale Technisat s tým nemá problém, pretože zoznam č.16 sa aktualizuje ale nič iné sa nestane. Všetky ostatné zoznamy, keďže programy si Technisat čísluje v každom zozname podľa seba sú nedotknuté.
U Samsungu pokiaľ používaš viacero zoznamov sa neznalec dostane omylom do iného favoritného zoznamu a nevie ako nazad. A volá ti, že si mu to zle naladil. Díky, radšej ne.

Dagy2

...Q55QE...nemá fastscan

obávám se, že tento fastscan nemá...model s malým kovovým ovladačem...

Neodbornik

A co takhle editor ? A také pozor na počet naladěných kanálů, u některých přístrojů se to sčítá s Favorites, aby se jeden potom nedivil že má plnou paměť a další stanice se nenačtou a nejdou přesunout

MMorous
Registrace: 10/2019

@romanss

Ak podla Teba externy STB nieje potrebny, tak bud taky dobry a napis ako na TV SAMSUNG vytvoris favoritnu skupinu, kde budu v jednom zoradene satelitne + terestrialne tv stanice. Nakolko je maximalne neprakticke na DO tv prijimaca vzdy prepinat tunery, trebars ak chcem prepnut z tv stanice CT3 HD /23E/ na tv stanicu Trojka HD /terestrika/. Nieje mozne ich zoradit do jednej favoritnej skupiny...Na externom combo boxe, vsak ziadny problem. Jednoducho plusovych argumentov pre EXTERNY BOX, ktore samsung_lg TELKA NEMA je mnoho: prijem MIS, moznost Diseqc 1.1, 2xCl+ slot & CA, Nahravat otvorene , FAV jedna skupina dvoch tunerov...

bohus31

@Dagy2

Prepac, ale myslim, ze nechapes:

Toto tvoje

"FastScan bol vymyslený pre ľudí, ktorí toho moc nevedia o SAT vysielaní a nechcú sa paprať v nastaveniach svojich prístrojov"

vobec nie je to iste, ako toto moje

"Fastscan bol vymysleny pre ludi, ktori sa prave nechcu furt a donekonecna sprtat v SAT prijimacoch kazdu chvilu nieco mamualne preladovat."

Ja som totiz mieril na ludi, ktori o SAT vysielani vedia mnoho a aj tak sa nechcu furt sprtat v SAT technike a furt nieco preladovat. Nie je to to iste, co si napisal ty, Dagy.

Ale celkovo sa asi zhodneme na tom, ze Fastscan je uzitocna vec aj pre znalych SAT techniky.

A teraz k tym, ktori sa nedokazu vratit z Favourite2 do Favourite1: Tito ludia vacsinou pozeraju iba svojich oblubenych 8-10 kanalov. Tak tieto im daj do jednej jedinej Favourite a mas pokoj. Nemusia mat vica skupin, leb nikdy v zivote do inej neprepnu. A ak ano, tak iba omylom a potom - ako pises - mozu mat problem.

romanss

@krtík

Mam doma aj telku Philips a ziadny problem ako pise Ty s nou nieje...Hneva ma vsak na nej to, ze nieje mozne vytvorit jednu FAV skupinu s tv stanicami sat+terestrika.

bohus31

@bohus31

Dobre, dobre...
Najskor mi napis, na co je dobre kombinovat SAT prijem s TERESTRIALom. Ak mas SAT prijem, mas omnoho viac, ako poskytuje terestrial. Tak na co je dobre komplikovat si zivot dvomi prijmami? Az potom sa bavme o tom, ako to skombinovat do jednej Favourite group - ci je to vobec potrebne.

Dalej, kolko ludi "potrebuje" prijem viac ako 4 satelitov? Odhad je 5%. Ano, len si nenahovaraj, viac nie. Styri satelity je viac ako dost, takze nazdar.
Dalej, kolko ludi "potrebuje" MIS? Odhad je 1%. Ano, len si nenahovaraj, takze nazdar.
Dalej, kolko ludi"potrebuje" viac ako jeden CI slot? Odhad je 1%. Ano, len si nenahovaraj, takze nazdar.
Dalej, kolko ludi"potrebuje" nahravat? Odhad je 1%. Ano, len si nenahovaraj, takze nazdar.
Dalej, kolko ludi chce obsluhovat 2 DO? Odhad je 1%. Ano, len si nenahovaraj, takze nazdar.
Poznamka: Ten, kto si nevie prepnut z jednej favourite do druhej, ten zvladne obsluhovat 2 DO? A ze mu naprogramujes jeden DO, aby obsluhoval 2 zariadenia a vysvetlis mu to? Ale nezartuj! Jednoduchsie je obsluhovat 2 favourite groups.

bohus, ak je niekto bezny uzivatel auta, tak si kupi Daciu. Ak je niekto narocnejsi uzivatel auta (a ma peniaze
;) ), tak si kupi Skoda Octavia. Ak ma niekto vyssie naroky na prejazdnost terenom, alebo chce machrovat, tak si kupi poriadne SUV. Ak ma niekto naroky na auto vysoke, tak si kupi Audi A8, alebo Mercedes S klasse, alebo rovno RolsRoyce.

Vy, co sa vecne sprtate vo vasich externych prijimacoch, lebo musite cosi preladovat a nastavovat, alebo vas bavi prave to a nie pozeranie filmu v uplnom klude, zrejme built in SAT prijimac neuspokoji. Len vam akosi uslo, ze tvorite tak 10% prijimatelov SAT signalu. A to som to percento poriadne prehnal.
A VOBEC TO NESUVISI S UROVNOU ZNALOSTI O SAT TECHNIKE.
Je vas tu vela takych ako ty, ale nikto doteraz nepredlozil padny argument, preco namiesto built in prijimaca treba pouzit externy SAT prijimac a dve DO.
Je mi luto, ale zase si nepochodil.

Ale - vsetko dobre. S tebou je dobra a vecna diskusia.

romanss

@romanss

Například já si k freesatu přidávám terestrial z Velké Javoriny a používám jedno DO,protože Octagon se Samsungem spojí HDMI-CEC.Při výpadku sat.signálu přepnu na terestriál.

jjery
Registrace: 12/2012
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra