![]() |
|
mimo mísu tužkové baterieZdravím.Klasika vánoce/dárky/autíčka na dálkové ovládání.Jéžišek přinesl krásný bagr.Na 6 tužkových baterek.Jednorázové se vyjezdily.Koupily se nabíjecí a ejhle ono to nejede. Pozná elektronika uvnitř že jsou nabíjecí a nepojede to? Asi ano.Je charakteristika proudu z nabíjecích baterií jiná než z jednorázových?A proč je to vlastně znemožněno? Aby se musely kupovat nové a nové jednorázové?? To má výrobce auta nějakou dohodu s výrobcem baterií?![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 465 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
rozdíl v napětírozdíl je v napětí, primární má nominál 1,5 V a nabíjecí 1,2 V, při těch 6 ks už bude rozdíl 1,8V, asi tam bude nějaké hlídání napětí, a myslí si, že už jsou aku vybité |
Ladaxxx
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 27 |
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové baterieTakže tam stačí 1 baterii přidat a pojede to, 0,6V už to nepozná. |
tekapo
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 067 |
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové baterieAha.Ale přece když ty nabíjecí nabiju na max tak budou mít rozhodně při plném nabití víc než jednorázové dejme tomu na polovině kapacity po nějakém tom ježdění.I přez to to elektronika pozná??Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové baterieaj na nabíjateľné to musí ísť . pôjde ti síce pomalšie ale pôjde . musel si dať jednu bateriu naopak .ďalšia vec je kapacita baterie . skráti sa prevádzkový čas . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové baterieHlavně se podívej na plus těch nabíjecích článků, některé dobíjecí články ho mají míň vystouplý a pokud jsou v lůžku, nemusí mít správný kontakt. Větsinou visí na plastu aniž by se dotýkal správně plus kontaktu. Mě se tohle už několikrát stalo a můsel jsem to lůžko upravit nebo přihnout kontakt + uvnitř hračky. Pokud nebude chyba tam tak je problém v tom napětí.Pak bych doporučil akumulátory zinkové NiZn které mají nominální napetí 1,6V. Problém je že se nadají nabíjet klasickou nabíječkou na NIMH tužkové, nebod nabíječky NiZn vypínaji nabíjení těchto baterek kolem 1.9V. Po odpojení nabiječky mají NiZn cca 1.8V což už je zase dost, ale většinou ty hrčky to vyšší napětí snesou, protože i klasické alkalické baterie maji nové až 1.65V. Mají ale pozze asi cca 1500 mAh oproti tužkovým a nižšší životnost ale pořád by se měli vyplatit. DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 324 |
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové baterieNebo tam napoj 9v trafo a mas po problemu.42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //
|
marceles
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 539 |
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové bateriezhruba ti napisali co vsetko moze byt problem, ale asi hlavny problem je, ze bager, kde je asi (neviem ) viac pohyblivych casti moze na 6 tuzkovych vymysliet len vypatlany mozog. Co je skoda pokial hracka je pekne urobena.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové bateriePodporujem nazor/tvrdenie Ladaxxx. Problem je v nizsom napati (aj ked doplna) nabitych nabijatelnych baterii. Ak tam ide jedna, alebo dve, rozdiel napatia je maly a bude to fungovat. Pri 6 ks to uz elektronika nerozchodi - naozaj si mysli, ze baterie su vybite.Riesenim by mohlo byt pouzitie nabijatelnych baterii NiZn, ako pise hmmm, ale kde zobrat nabijacku. A aj tie baterie je problem kupit... Mam s tym bohate skusenosti, ked som vyreklamoval 2 sady (po 4 ks) novych nabijatelnych GP baterii a fotoaparat aj tak hlasil cervenou ikonou, ze baterie koncia, kym som zistil, ze originalne si NiZn a nie NiMH, ako som tam strkal ja... |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové bateriepotom nechapem co si reklamoval.....![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
BaterieMám venkovní senzor k meteostanici Sencor na 2 mikrotužky a když tam dám obě nabíjecí baterie, vydrží v provozu jen pár dní. Když tam ale dám jednu nabíjecí a jednu alkalickou, vydrží senzor i dva měsíce. Zkusil bych do bagru dát dobíjecí a alkalické v poměru třeba 3:3 a pokud to poběží, ubíral bych alkalické, dokud bude bagr chodit |
chrdinka
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 128 |
![]() |
|
@liquereTo ma u teba neprekvapuje, ja uz ta poznam.Ale aby si teda chapal aj ty: Myslel som si - a presvedcil som o tom aj predavacku v obchode - ze tie GP su vadne, ze sa nedaju nabit a pre to ich ziadam vymenit. A pritom ony nabite boli. Doplna. Len davali - ako kazde NiMH - iba 1,2 V. Uz chapes? Alebo prilozim obrazok? |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové baterieTo čo napísal Ladaxxx je 100 % pravda, ZnC - ZnCl - AlMn = 1,5V, všetky nabíjacie NiMh 1,2v, ak sa budeme baviť len o veľkosti AA |
mano1
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 28 |
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové baterieVed preto ti pisem, ze si mal stastie, te si natrafil na predavacku co uverila. Inak si nemal co reklamovat, lebo boli nabite tak ako sa dali normalne nabit. Keby tam bol chlap isiel by si domov aj s baterkami.![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové bateriePřátelé,kamarádi huráá!!Konečně jsem na to přišel!!Ale nejblíže byl -hmmm- a vnuknul mě myšlenku a navedl mě.Nabíjecí baterie opravdu mají ten plusový pupek nízký!!A plusový kontakt v hračce je poměrně dost utopený v takové té vaničce na baterie.Takže nastala ztráta kontaktu! Stačilo vložit vodivý plíšek jako mezikus a už to funguje!!!Všem moc děkuju za reakce a podněty.![]() ![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové baterieDej tam 9V nabíjecí (kup si 2-3)ať sinek jezdí co nejvíce ![]() |
matino300
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 702 |
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové bateriematino300 - Jj taky by to asi šlo ale s nějakou menší/větší destrukcí šasi a to by byl problém při případné reklamaci. Jinak ty 9voltové nabíjecí to je raketa teda!![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
tužkové bateriePoužívám lion tužkové bateríe,tam kde jsou 2 AA (holicí strojek o kapsy a auta) dám 1.lionku a místo druhé nastavený 8mm šroub,tam kde mám mít 4 AA (Sangean909,skaner atd)-2 lionky a jeden dlouhý šroub 8mm,tak stejně s Nissaikou 88 ap.Jen do těch věcí,co mají větší toleranci na napětí.Původně jsem rozebíral baterky do foťáků a pod.(12 let zpět)Hol.strojky mi vydrží skoro 2x tak dlouho.Teď jsou běžně dostupné i s nabiječkou za cenu zdejších alkalických v číně i 2600 mAh |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové baterie@Badis2 - mám s tím zkušenosti, mockrát se mi stalo že to nemělo kontakt, proto jsem ti to napsal. Kdyby bagr předčasně vypínal tak jedině zvýšit to napětí. Pokud bagr nebude uplně zpomalovat do mrtva a najednou ho elektronika vypne, pokud tam nějaká je, tak ty tužkové nemusí být uplně vybité. Já mám pro děti jednu mašinku z vláčkodráhy na 2 AAA baterie a ta vypína při napětí 1.3V na článek, tak NIMH tam jezdí chvilku a mašinka vypne. Proto jsem tam koupil NiZN dobíjecí akumulátory. Nevýhodou je nižší životnost a trochu použitelná nabíječka pro ně stojí od cca 1300kč nahoru a + baterky, takže se ty hračky pak prodraží. Druhou mšinku mám na větší AA baterie a tam NIMH fungují OK. Přitom je to od jednoho výrobce.DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 324 |
![]() |
|
korkoranvelmi dobré řešení![]() |
lada69
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 85 |
![]() |
|
tužkové baterieTo už dokonce jsou i AAA lionky se 3 kontakty,+ nabíjecí 3,7-4,2V,+ provozní 1,5 V a společný - ,neukradeno,jak se traduje o číňanech,tež 9V lion s mikro usb pro nabíjení 750 mAh |
korkoran
![]() |
|
@lada69lion 18650/6480 mAh(skutečnost cca3000mAh už i vietnamec tady prodával před 3 lety za 39 k anevěděl cotoje.Objednal jsem z východu nabíječky a nahnal kamarády k vietnamcovi a kluky podělil.Za tu cenu jsem je ani v číně nesehnal,chodí to dávno přes PL do eu na černo😖😆😎 |
korkoran
![]() |
|
@hmmmřešil jsem také nesčetněkrát...VU+ Ultimo 4K
|
papagiorgi
Registrace: 12/2004 Příspěvků: 79 |
![]() |
|
RE: mimo mísu tužkové baterieOhmův zákon a Kirhochovy zákony. Jak píše LadaXX6x1.5 = 9 6x1.2 = 7.2 ROZDíl 1.8 V Při zatížení klesne napětí a motor se neroztočí. Je to věčné trápení. Pokud jsi trochu zručný, uprav krabičku a dej si do serie další baterii nebo kup krabičku: https://www.ampul.eu/cs/konstrukcni-prvky/2974-bateriovy-box-pro-8-kusu-aaa-baterie-12v?SubmitCurrency=1&id_currency=1&gclid=Cj0KCQiA0MD_BRCTARIsADXoopbH_p6mSb66TJe75ubZf47YWgvnSdiHEsD1MCKewYs51lTb1HyF288aAt40EALw_wcB. Dej všech 8, to snese Baterie doporučuji Fujitsu HR-3UTHV 2450mA. Když si s tím nebudou moc hrát. vydrží i rok. Baterie seženeš nejlépe ve značkové prodejně FOTO Taky jsou dobrý Eneloop. To nejsou to s***ky za 50,- korun. Dávám je do fotoblesku |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
@korkoranKdeby 750mAh... Jsou v nich dva 400mAh Lion články v serii. Jenže číňan si řekne, že 400 a 400 je 800. Jenže ouha...oni seriově zapojený. Ale i tak ideální do měřáků. Mám je ve všech multimetrech. |
MilanFF
Registrace: 6/2014 Příspěvků: 95 |
![]() |
|
@korkoranhttps://ibb.co/k6vvYq1 |
MilanFF
Registrace: 6/2014 Příspěvků: 95 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |