Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Dotaz začátečníka

Ako preinstalovat android TV box

Mám originál android TV box Mi S3. Problém je v tom že je to čínska verzia. Neviem tam nainštalovať Google play, ani Google Chrome. Dá sa s tým niečo urobiť? Ak áno.,poradte ako?

mimo35
Registrace: 12/2020
Odpověď v diskusním vlákně

Re:Ako preinstalovat android TV box

A preco kupujes takuto verziu a potom sa s tym trapis? Tu mas kvanta TV boxov za par € a ty si vyberies cinsku hracku bez zaruky? Ciste sado-maso

hard333
Registrace: 4/2008

@mimo35

nijak... podpora NULA

michalnew
Registrace: 3/2019

RE: Ako preinstalovat android TV box

Co bys chtěl vědět? Záleží co očekáváš. Kdybys koupil pořádnou televizi, tak další box nepotřebuješ. Další dráty a výsledek stejný Google play a Chrome má dnes každá televize. A nejlepší multimediální centrum je zase pořádná televize.
Než něco koupím, stáhnu si návod a přečtu si, co to umí. V rychlosti jsem si přečetl že na netu-tohle se doporučuje ke starším televizím, který nejsou smart. To se dá pochopit. Ale uchodit to - k tomu je třeba znát technické minimum. Jak to pracuje, s čím je to kompatibilní, jaký kodeky, kabeláž, nastavení a tak. Chápu že jsi z toho nešťastnej, ale zvládnout základy audio/video techniky je někdy nutnost.
- Za prvé potřebuješ kabel HDMI 2.0 pro pojení boxu s televizí
- Za druhé potřebuješ ethernet, pokud to chceš využít naplno, tak s internetem
Abys využil 4k, musí to tvoje televize umět. Pokud ne, tak na 4k máš
smůlu
-- připojení - připojíš to k síti a do prohlížeče nahoře napíšeš iP adresu boxu
--IP adresu ale musíš nejprve zjistit a to tak, že si ji přečteš buď v nastaveních boxu nebo modemu
-- Do modemu se dostaneš tak, že v kompu napíšeš nahoře adresu 192.168.0.xx a to xx najdeš někde v dokumentaci modemu nebo routeru, zpravidla to bývá 1 nebo 2. Ta předchozí nula může být taky někdy 1 nebo 2. Lze to najít i zkusmo
-- Když budeš znát IP adresu modemu, připojíš se ale musíš zadat login a heslo. Login bývá admin, root a heslo může mýt taky admin nebo 1234
-Do Android boxu se přihlásíš podobně, Login-heslo.
- Androidem se dostaneš na Google play a Google Store, odkud si můžeš stáhnout a nainstalovat aplikace a hry, co hrdlo ráčí. Některé jsou zadara, jiné placené. Aby to fungovalo jak má, musí to také zvládat televize. Ke hrám je dobré dokoupit Gamepad, já používám na Android gamepad Trust
-- Přehrávání filmů po síti - na to si stáhni VLC nebo KODI. VLC přehraje všechno, ale neumí DD5.1. Pokud nemáš Audio 5.1, tak to neřeš
-- Přehrávání po síti - film máš na HDD nebo na NASU a zavoláš ho z boxu, nebo ho přes pravý tlačítko myši pošleš z PC do přístroje. Síť nemusíš ani nijak konfigurovat, stačí ethernet kabely do switche nebo jenom do modemu.
-- Po wifi to jde taky, ale kabel je kabel
-- Jestli se nevyznáš, nesnaž se o kouzla, začni od jednoduchého a postupuj podle svých dovedností
-- Aplikace - Některé zadarmo android aplikace moc nefungují, vyzkoušej a případně vymaž. Vymaž také uložená data a mezipaměť. A pamatuj, že když se paměť zaplní, může nastat problém

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Hm, je vidět že jsi v tomto velice zdatný. Děkuji za rady i pro mně.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

@HiFiOK

Rád poradím, když můžu. Poděkování potěší. Díky a hezkýho Silvestra Tobě i rodině a přátelům

MMorous

@MMorous

Zdar, nic ve zlém, tvoje rady jsou určitě přínosné pro někoho, kdo se třeba ještě nesetkal s Android TV a potřebuje pomoci. Jestli jsem to dobře pochopil tak on má na tom boxu čínský firmware a potřebuje tam dostat nejlépe international verzi, protože v Číně je jaksi Play Store od Googlu zakázaný, protože cenzura západu, nebo nějaké takové hovadiny :)))

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy
Registrace: 2/2012

@mimo35

Zkus to podle tohohle návodu, viz t.ly/HuMy Třeba to bude fungovat.. :8)

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy

@mimo35

Samozřejmě tam nahraj rovnou nejnovější Android TV 9, viz t.ly/gKFZ

Scruffy

Presne tak. Všetko je v v čínštiny, ale podarilo sa mi tam nainštalovať aspoň angličtinu. Je zaujímavé, že cez USB som tam inštaloval magio go, lepší TV to mi funguje, ale Google play a ani youtube mi neotvori

mimo35
Registrace: 12/2020

Je kopa navodov, ako nainstalovat do CN ROM Google installer, treba pozriet.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

Trebars tu som nieco nasiel:
https://forum.xda-developers.com/t/xiaomi-tv-box-3-amlogic-s905.3251716/

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

@MMorous

Pekný slide. Len problém je v tom, že od objavenia týchto boxov už prešiel určitý čas a keď už niekto niečo začne vysvetlovať tak mal by začať s tým, že čo je Android TV OS a "čistý" Android na týchto boxoch. A hlavne kto kupuje takéto boxy tak mal by mať v tom jasno.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@mimo35

Aký to je box? Xiaomi? Ak dobre viem Xiaomi ani na čínsky trh nevyrába MI S3, len MI S. A Xiaomi Box 3 asi už ani nevyrábajú ani pre Čínu.
Ale skús napr. čo Ti LucaBrazza radil, alebo Slimbox alebo nejaký Coreelec. Aspoň ho využiť na niečo.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@mimo35

Nie si Ty starý známy kombajn? :)))

petersk

@petersk

vyzerá to tak , že si sa trafil . R^

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Brumo

Musím podať hneď v novom roku športku, lebo v poslednej dobe triafam do čierneho pri nových nickoch :)))

petersk

mimo 35

Je rozdíl android TV - což je samostatný systém jednoduše ovládaný dálkovým ovladačem a android box který běží na prostředí pro mobilní tel. a obyčejně k němu připojuješ myš.....

hush
Registrace: 1/2006

@MMorous

Pekne si to napísal ale nesúhlasím s tým, že nejlepšie multimediální centrum je televízia. TV používam len ako kvalitné zobrazovadlo a aj keď mám niekoľko TV boxov, podľa mňa nejlepšie multimediálnie centrum je PC.

masto
Registrace: 9/2006

A to akoze bez google play a chromu sa neda fungovat????
Ja by som povedal, ze to je vyhoda, nie naopak!!!

Kasr
Registrace: 8/2008

Nie som si isty, ale doinstalovanim sluzieb Google zariadenia nebude aj tak certifikovane, teda nepojde riadne v 4k Netflix a podobne, cim odpada jedina vyhoda Mi boxu, nakolko hardverovo je to (nevhodné slovo).

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

@petersk

Máš úplně pravdu, chtěl jsem obecně naznačit vstup po síti. Až teď jsem našel tutoriál a tam ukazuje, že to jede jenom po wifi a ethernetovej konektor to vůbec nemá. Tak to sorry. Přes USB předpokládám je k tomu nějakej návod. Jestli ne a jestli je všechno čínsky tak to je teda pech. Tady je k tomu nějakej tutoriál.
https://www.youtube.com/watch?v=VqsJLIFFAAQ

MMorous

1. na PC stahnout ADB
2. na androidu jit do nastaveni, najit verzi systemu a 10x na ni kliknout dokud to nenapise ze jsi vyvojar
3. z PC se pomoci adb pripojit (adb connect IPadresa)
4. na adroid TV to pripojeni musis potvrdit
5. potom uz muzes do zarizeni instalovat APK podle libosti pomoci "adb install soubor.apk". Jenom v android TV se nezobrazi na hlavnim menu aplikace co nejsou primo urcene pro TV. Je ale mozne je stale spustit pres nastaveni/aplikace.
5. Pomoci ADB je mozne delat hromadu dalsich veci: pristup do shellu, reboot do recovery, ...

Praha | 1m Gib 55W-58E | TBS6925 & TBS5926 | Spektrak + wideband SDR

r00t
Registrace: 11/2014

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra