Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Velmi špatná kvalita obrazu JimJam a dalších SD

Skylink by měl všechny SD vypnout nebo je pouštět kvalitněji. Děckám 3 a 6 let jsem pustil JimJam (statečná autíčka) pouze na 42" TV a první co jsem od nich slyšel bylo že ten obraz je rozmazaný! Díval jsem se a je to fakt hrůza. Na Youtube je kvalita pohádek mnohem lepší! A to si chci pořídit 65" telku! Skylink by s kvalitou SD mazanic měl něco dělat protože HD je dnes už standart a SD přežitek.. :zombie:

DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100

Josef35
Registrace: 8/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Velmi špatná kvalita obrazu JimJam a další...

veru aj ja som si to všimol na niektorých sd programoch na nových tp, je to ozaj na zamyslenie.

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra
Registrace: 2/2006

Přijde mi, že JimJam je přeborníkem v nekvalitním obrazu a to i na různých streamech, co jsem kdy měl. Naštěstí nespadám do cílové kategorie.

F4turbo
Registrace: 4/2019

Děcka chtějí jen JimJam, tak jim to občas pustím at neotravují ale je to tak zkazit si oči. SKYLINK radost se dívat :zombie: ;P

Josef35

Re:Jim Jam

Thor 0,8 Freesat, telekom, digi - 1,7 Mbit audio 128 Kb
Eutelsat 16E, antik, Orange - 2,1 Mbit audio 160 Kb
Astra 23,5E skylink - 1,8 Mbit audio 160 Kb
Posledné údaje z digitalbitrate - info len pre kritikov "Skylinku"

Juri
Registrace: 3/2017

CT1 HD SKYLINK - nyní katastrofální kvalita

Ted se dívam na CT1 HD, katastrofalní kvalita obrazu přes SKYLINK. Přes DVBT to jde mnohem líp.

Josef35

Zajímalo by mě jestli to v této brutus kvalitě dostávají přímo z AMC.

bistro
Registrace: 9/2009

Možná šetří birrate na to AMC HD co budou v lednu překlápět.
Jim Jam nebyl nikdy žádná sláva ale poslední dobou je i SLAGR UHD proti Jim Jamu Rv

bistro
Registrace: 9/2009

to su 40 rocne zabery, co cakate?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@Juri

pred niekoľkými mesiacmi som tu dal podobné porovnanie ako píšeš. Vtedy mi tu satelitní guru vysvetlili, že dátový tok nemá nič spoločné s kvalitou/rozmazanosťou obrazu. :laughing:
ale vtedy tie toky pre konkrétne programy vychádzali dosť inak a div sa svete v prospech iných satelitov než 23.5E.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Porovnavate cisla, ktera jsou nesrovnatelna. Proste michate hrusky a jablka. Na kvalitu obrazu ma vliv velmi mnoho faktoru, bitrate je jenom jeden z nich. Typ encoderu, verze firmwaru(!) encoderu, vlastni nastaveni, pouzita komprese atd atd. U tohoto konkretniho programu se domnivam, ze takovyto hnus leze uz ze zdroje, takze s s tim zadny operator nic neudela.

Navic na to ma vliv kvalita zobrazovace, ano lide nevi co s prachama a kupuji cim dal vetsi placky a cpou do toho SD vysilani a koukaji na to zblizka a pak se divi Rv

koudelka
Registrace: 4/2009

"Čím víc palců, tím víc Adidas."

F4turbo
Registrace: 4/2019

@F4turbo

Máš pravdu ale jen opravdu malou.. I na 75" telce a to světe div se ,může být kvalita obrazu přes Skylink naprosto famozní.. Ale bohužel daleko častěji je k pláči.. Mnohokrát je obraz starého filmu na ČT2 daleko víc koukatelný než hlavní zprávy na ČT1.. Dále Prima News prý nejmodernéjší studio.. A výsledný obraz? Rv Už jsem to tu jednou psal.. bohužel jsem byl od některých značně pokárán.. Nevím proč tomu tak je a kdo za to nese hlavní odpovědnost.. Ale Většina televizních studii je vybavena nejmodernější technikou za miliony a výsledek obrazu u konečného zákazníka je prostě žalostný.Ten prapodivný šum v obraze tam prostě je. A myslím si,že lidí,co budou s kvalitou obrazu nespokojeni bude postupem času víc a víc.. Jen co vymění své starší menší telky za kvalitnější a větší. Já vím,v podstatě jde o prd,jsou důležitější věci . Ale i tak,nelze donekonečna placené dodavatele tv signálu omlouvat. Haje domluvil jsem.. ;) Všem jen a jen Zdravíčko do nového roku.

esik33
Registrace: 4/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra