![]() |
|
Kvalita HD signálu Skylink+telefonát na info linkuAhojda,chci se s vámi podělit s dnešním telefonátem na info linku Skylink. Slušně jsem se zeptal na extrémní rozdily v HD vysílání Skylink,kde jsem uvedl příklad .. Hlavní zprávy ČT1 v 19h.Obraz značně zrnitý,při přepnutí na DVB T2 obraz o dost lepší.Tento jev v rozdilu kvality pozoruji dlouhodobě i v okolí u rodičů,známých.. Slečna na infolince mě místo nějakého prověření,odkazu na technické oddělení či rozumného řešení akorát sdělila,že z jejich strany je vše v naprostém pořádku a že je chyba bud u nás a nebo že si máme pořídit jiného poskytovatele služeb a položila mi telefon.![]() ![]() ![]() |
esik33
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 183 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
@esik33Dobrý den, sdělte mi, prosím, hodinu a minutu Vašeho hovoru, vše prověřím. Pokud hovor probíhal, jak píšete, není to v pořádku.Ke kvalitě obrazu programů ČT na Astře 23,5°E, mohu pouze uvést, že ČT si sama sestavuje svůj multiplex programů na vlastní technologii a bez našeho zásahu. V době vysílání regionálních zpráv sdílí datový tok ČT více televizních kanálů. To může být příčinou dočasně zhoršených parametrů. My s tím ovšem nic nenaděláme. S pozdravem Jaromír Glisník, Skylink |
jglisnik
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 274 |
![]() |
|
Re:kvalita skylinkCT má u vás v DVB-T vyššiu kvalitu ako v sate.V podstate je ČT šírené cez dvb-t2 najkvalitnejšie bezkonkurenčne v celej bývalej ČSR.Ale za skylink môžem povedať že kvalitou išlo dosť hore a je asi najlepšie s pomedzi konkurencie. |
Juri
Registrace: 3/2017 Příspěvků: 191 |
![]() |
|
Dobrý den,již jsem vám vše napsal na vámi napsanýDobrý den,již jsem vám vše napsal na vámi poslaný dotazník o spokojenosti. Telefon proběhl dnes 28.12.2020 cc kolem 12h. Jinak píšete,že si signál odbavuje ČT sama.. Vy přeci musíte vidět,že je někdy kvalita signálu žalostná.. A to se netýká jen ČT ale i jiných stanic. Někdy je prostě obraz hezký a jindy se nestačíme divit ,co že to k nám doputovalo za mazaninu.A to se opravdu ted bavíme o přenosu ze studia nebo o vysílání nových filmů. Jste placená služba,asi by bylo dobré se s poskytovatelem domluvit a né čekat až se ozvou zákazníci. |
esik33
![]() |
|
@esik33No, nehnevaj sa, ale sa mi zdá, že trochu preháňaš!Napr. teraz na Jednotke RTVS (Skylink) skončila rozprávka "Byl jednou jeden král". Tá rozprávka bola odvysielaná ešte v pôvodnej verzii, pred remasteringom a teraz akože ja mám volať do Skylinku, že sa mi nepáčila kvalita obrazu, nech s tým niečo urobia?! ![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: Kvalita HD signálu Skylink+telefonát na in...oni si proste mysli ze muzou obchcat vychodni evropany a buhvico tam pousteji. hlavne se chlubit hd.v nemecku a dal na zapad by si tohle nedovolili ale tady vsechny firmy chcou na lidi!!! ale nejsem nejake znalec abych vedel zmerit bitrate a ani videophil aby mi kazilo oko ze to neni hd ale to co pousteji na satelitu v hd a tim nemyslim skylink ale treba ted telly tak to je fakt hnus a tim nemyslim nejake stare filmy de to ani necekam ale ani u pet let starych titulu vubec nevidim hd. ale nic s tim nenadelame muzeme o tom jenom mluvit a cekat az na ferovost a poctivost pristoupi samotne firmy. resenim je aspon pro ty kdo ma net platit online sluzbam kdyz mistni operatori skrti kvalitu. |
alien777
Registrace: 8/2020 Příspěvků: 383 |
![]() |
|
@esik33Tak z toho plyne ponaučeni,že slečna mela pravdu a správné instrukce!![]() |
Kolek
Registrace: 2/2015 Příspěvků: 110 |
![]() |
|
RE: Kvalita HD signálu Skylink+telefonát na in...Taky jsem zaznamenal, že například během ranního studia na ČT2 (kamera zabírající studio s moderátory) byl "AVC obraz" na Astře 23,5°E brutálně zašuměný, zatímco "HEVC obraz" z DVB-T2 prakticky bez šumu.Musím ale dodat, že zatímco obraz T2 byl přímo z tuneru TV, obraz S2 byl z příspěvového přijímače VU+ Zero 4K. Mimochodem, ta slavná HbbTV (menu) je rozmazaná na 4K zobrazovačích úplně nechutně. Některé TV mají dokonce rozmazané svoje vlastní menu, což by měla být ta nejostřejší věc (obraz) v rámci celé TV placky. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Kvalita HD signálu Skylink+telefonát na in...mmiriboy já nepsal o rozprávke z roku raz dva ale o vysíláni on-line zpráv ze studia v kvalitě HD .. A hlavně , chtěl jsem se informovat proč je značný rozdíl v poskytovaném HD signálu.A místo profesionální odpovědi jsem byl vyfakovaný.. Coř mě tedy moc profesionalní nepřpadá.. A jestli ty jsi spokojený s veškerou kvalitou vysílání v HD,pak jenom dobře.. Nemusím snad dodávat,že Skylink jako takový má svoji veškerou reklamu přímo postavenou na HD KVALITĚ .... A co je tedy špatněho na měm dotazu? |
esik33
![]() |
|
RE: Kvalita HD signálu Skylink+telefonát na in...Prosím vás, prečo trápite tie ženičky na tej infolinke s takýmito otázkami?????? A ešte aj potom budú zdrbané, že nie sú expertky na sat.vysielanie a všetko okolo toho.Takéto otázky adresujte cez mail a oni to prepošlú na tech.oddelenie.Ale musím súhlasiť, že nie je hd ako hd ked na tp napráskajú 10hd programov a ešte aj kopu rádií.Ale pozerám, že ani iní zahr.operátori nie sú na tom nejak super, sú ale aj výnimky.Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 302 |
![]() |
|
@mirasatNaprostý souhlas, jen dodám,že my už máme kartu s decoderem přímo v telce.Externí sat.přijímač už nepoužíváme. |
esik33
![]() |
|
@romannitraJá jsem se tý dívčině na info lince přímo slušně omluvil,že ji nechci nijak podceňovat ohledně technických věci .. že bych jen rád nějaký telefon nebo odkaz na technické oddělení Skylink a ona mi řekla,že ona je plně seznámená ohledně technických věcí.A pak mi řekla jak jsem psal..chyba u nás a nebo změna poskytovatele služeb.. a praskla mi telefonem.. Tod vše |
esik33
![]() |
|
@esik33Ani pri vysielaní live správ nemusí byť vždy kvalita obrazu tip-top. Veď trebárs v hlavnom spravodajstve sú aj externé príspevky, ktoré neboli nahraté tými istými kamerami, ako v štúdiu. A ďalšia vec, prenos signálu medzi štúdiom televizie a operátorom nejde tou istou trasou ako napr. v porovnaní prenosu signálu cez terestrial.Samozrejme tu hrá tiež dôležitú rolu aj samitnénastavenie obrazu na tv - hlavne pri veľkých uhlopriečkach je to pri niektorých značkách pomaly lotéria. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Kvalita HD signálu Skylink+telefonát na in...aký máte momentálne obraz na Joj Plus-HD ???![]() |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 140 |
![]() |
|
@mmiriboypane kolego diskutére.. Já už nevím jak vám to napsat.. Neberu jako předmět stížnosti záběry reportérů v televizních novinách odněkud z horní dolní ale záběry přímo ze studia na moderátory zpráv třebas.. Nestěžuji si na obraz vysíláných starých filmů...Tam mě to naopak někdy překvapí že je docela ok.. A opravdu si nemyslím,že by měli být až takové extrémní rozdily v HD vysílání pokud se jedná o přímý přenos ze studia a nebo o nové filmy.. Platíme HD vysílání a ne SD...Tady bohužel nelze Skylink omlouvat![]() |
esik33
![]() |
|
@maradonaTo ti bohužel já jako český zákazník neumím zodpovědět.. Bo jako na CZ kartu je mi znemožnéno sledováni JOJ plus kanálu,ale JOJ Cinema je v celku slučný obraz![]() |
esik33
![]() |
|
@esik33Tak sa sťažuj, je to tvoja vec a tvoj život. Len ja viem tiež, že o čom píšem.Treba si len zapamätať, že nikdy a nič nieje tak čierno-biele, aj keď to tak na prvý pohľad vyzerá. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboypane kolego diskutére,tyhle psychologickě rozbory si nechte na jiný server..![]() |
esik33
![]() |
|
RE: Kvalita HD signálu Skylink+telefonát na in...Pozri, mne osobne je kvalita prenosu HD signálu u jednotlivých operátorov v podstate čum a fuk.Ale svojimi príspevkami som chcel povedať okrem toho, že prenosové cesty signálu sú rôznorodé, dokonca pri ČT programoch ide to mimo Skylinku (ten dodáva len kódovanie do signálu), každý operátor má svoje vybavenie na spracovanie signálu. A preto treba vedieť, že nikdy to nebude rovnaké, napr. ako v tvojom prípade, keď porovnávaš satelitné a terestrial vysielanie. A ďalšia vec! Máš telku z uhlopriečkou 75 palcov, ktorá je primárne určená pre sledovanie UHD vysielania. Na toto netreba zabúdať. Inak celá táto diskusia mi pripadá, ako by som sa vrátil v čase, keď sa rozmohol trh z predajom HD TV. Aj vtedy sa kopec jedincov sťažovalo na nekvalitný SD obrazový signál, lebo?! Pánko si myslel, že keď vysolí veľké prachy za full HD telku, tak bude mať odrazu zázračný obraz! No, figu borovú, zlatá rybka! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@esik33já se ani nedivím, že Ti to děvče položilo telefon.![]() |
neuzil
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 527 |
![]() |
|
@neuzil![]() ![]() AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 620 |
![]() |
|
@neuzilS vámi pane kolego by bylo dobré obchodně podnikat..![]() ![]() ![]() |
esik33
![]() |
|
@esik33Zkontroluj si nastavení paraboly, kabely, konektory. Pak komentuj kvalitu HD obrázku.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 193 |
![]() |
|
RE: Kvalita HD signálu Skylink+telefonát na in...@esik33 - Musím vám dát za pravdu,kvalita ČT v pozemáku je o něco lepší než na Skylinku. Způsobeno to bude tím, že u satelitní distribuce je používáno 1080i kdežto v DVB-T 2 je použito 1080p. Pak samozřejmě rozhoduje i kodek MPEG 4 verzus HEVC. Až ČT dokončí přechod odbavovacích pracovišť z 1080i na 1080p bude rozdíl asi ještě znatelnější.Potom bude v DVB-T 2 nativní HD 1080p a mohlo by to přispět ještě k lepší kvalitě obrazu v pozemní distribuci.![]() |
Paja
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 179 |
![]() |
|
@esik33Vidíš a preto to je u nás na SK všetko tak tragicky rozdrbané, lebo takých ako mmiriboy, ktorí vôbec netušia ako riešiť problémy je tu nasratých za plný kýbel. A tak si tu spokojne žijeme vo svojej primitívnosti.![]() |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 007 |
![]() |
|
RE: Kvalita HD signálu Skylink+telefonát na in...dnes som pozeral na JOJ-Plus-HD a zrno jak hovädo.... ale aj na iných družiciach presne to isté 16-ka a O,8,ale naskočila reklama a obraz super. a teraz kde bol problém??![]() |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 140 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
![]() |