![]() |
|
Tuhost paraboly E85 multifocusNeřešil někdo problém s tuhostí této paraboly?1.při poryvech větru se konvertory hýbou a vypadává signál -parabola je na boční stěně a naprosto pevně přichycena. - všechny další spoje dotaženy " na krev" 2.přes plnou zeď je v pokoji slyšet "práce materiálu", jak drnčí a klepe se. nezkoušel někdo použít nějakou vyztužovací tyč na rameno konvertoru, které by bylo napevno ke zdi? |
lubos32
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 483 |
![]() |
|
Tuhost paraboly E85 multifocusJá mám na E85 od léta nastavené 1,0°W-13,0°E-19,2°E-23,5°E,LBN Inverto a vše hraje bez sebemenšího problému.Nastavováno na štaflích![]() https://ibb.co/G5sMH0n Octagon SF4008,Maximum E-85(1,0°W-13,0°E-19,2°E-23,5°E),OLED55C8PLA
|
jirc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 181 |
![]() |
|
Tuhost paraboly E85 multifocushttps://www.parabola.cz/galerie/ctenari-mirek-zejda/ |
bora
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 720 |
![]() |
|
@jircpoužívám stejný družice a stejný konvertory ( včetně toho úzkého)Asi máš míň větrnou pozici než já. Ale podle fotky koukám, že tam máš nějaký držák co má vzpěru celkem blízko u těla paraboly- pokud neklame foto. Já mám takový ten klasický - téčko na zdi a z něj vingl 20cm. Máš prosím i foto držáku ? |
lubos32
![]() |
|
RE: Tuhost paraboly E85 multifocusTreba hu umiestniť tak aby bola zavetri mne na nej ide 42E 31,5E 28E 23,5E 19,2E 13E 9E 1,9E a všetko ide![]() |
Lyric 2
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
RE: Tuhost paraboly E85 multifocusMam aj druhú E85multifocus a na nej mi ide 52E 39E 33E 26E 16E 10E a všetko funguje |
Lyric 2
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
RE:lubos32Stejně dělanou konzulu mám i na zdi schovanou pod obkladem-viz fota.Konzola na zdi trochu padá,tak vodováha jak byla nahoře musela být i dole.Nevím jestli má někdo stejný postřeh,ale tato parabola je dost citlivá na elevační úhel.Dělal jsem par klasických parabol,ale s E85 jsem si fakt docela dlouho hrál.Celou sestavu jsem dával oknem na konzolu a to jsem se fakt málem pos*al![]() https://ibb.co/DgDwX4f https://ibb.co/zZvJRqg Octagon SF4008,Maximum E-85(1,0°W-13,0°E-19,2°E-23,5°E),OLED55C8PLA
|
jirc
![]() |
|
RE: Tuhost paraboly E85 multifocusU mňa na E-85 pozície 0,8W 4,8E 9E 13E 19,2E 23,5E a 28,2E. Parabola umiestnená za štítom strechy, čiže strecha trochu obmedzuje pôsobenie vetrov zo severu a západu. Ale aj tak, za tie roky, čo mám túto parabolu som nezaznamenal výpadky signálu počas silných vetrov. A to štatisticky je trnavský a nitriansky kraj považovaný za najveternejšie územie Slovenska podľa meteorológov.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: Tuhost paraboly E85 multifocus..niesu anteny E-85 vsetky rovnake. Takze sa neda napisat lubos32 jeden relevantny uhol pohladu na kvalitu tuhosti tejto anteny. Aj laik vidi rozdiel medzi antenami na fotkach od jirc a bora...Jednoducho po vlastnej skusenosti mam otestovane, ze bleda antena E-85 na foto od bora je dobra tuha stabilna antena na kvalitny prijem aj vo veternom pocasi! Avsak siva antena E-85 na foto od jirc je makka nestabilna vo vetre, ktoru treba na kvalitny prijem instalovat v zavetri, pretoze v silnejsom vetre tzv. plava -_-Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@bohus31No já mám tu šedou.A přesně jak píšeš ve větru plave..Nemám ale jiné místo kam to dát - navíc jsou už z tohoto místa taženy svody husím krkem. Dříve na stejním místě byla klasická 80 parabola a ta se ani nehla ve větru - maximálně nějaký poryv to na vteřinku rozklepal, ale trvalé plavání ve větru jako mám teď u E85 tam nebylo. A je to o tuhosti paraboly nebo toho plechu zezadu na parabole? Mne přijde , že se to kýve ve spojích toho plechu a části co nastavuje elevaci. |
lubos32
![]() |
|
lubos32,bohus31Ty vzpěry,které jsou vidět na fotkách od "bora" jsou dávány dodatečně(nejsou součásti paraboly) a i z důvodu samotné hmotnosti LBN.Ta parabola se bude s bočními vzpěrami třepat při poryvech úplně stejné stejně jako bez nich.Výložník s parabolou je jeden celek!!Jo,jiná by byla,kdyby se vzpěry daly z druhé strany a o něco opřely,to by se parabola opravdu ani nehla![]() Octagon SF4008,Maximum E-85(1,0°W-13,0°E-19,2°E-23,5°E),OLED55C8PLA
|
jirc
![]() |
|
RE: Tuhost paraboly E85 multifocusPresne ako píše Bohuš31. Nie je dôležité kto má aké pozície nastavené ale to, kto a ako tú parabolu vyrobil.Niekedy keď ešte fungoval Dr.Dish mali video zo skúšobného tunela Fuba85 a noname 80cm. Pri 120kmh noname plápolal vo vetre ako zástava. Fuba s prelismi okrajov a výstužami medzi bokmi a LNB výložníkom držala signál snáď do 200kmh |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
RE: Tuhost paraboly E85 multifocusOsobně bych se bál spíš toho plechovýho držáku nebo konzole, jak tomu říkáte.Z boku to nemá žádné zavětrování, na první pohled si troufnu odhadnout, že se to při větru pořádně rozkmitá. Ne samotná konzole, ale celá anténa. Ta konzole totiž bude pracovat jako pružina.K tomu obrázku na zahradě - tohle bych řešil svislou trubkou 60 nebo 48 mm, ukotvenou řádně v zemi a zavětrovanou pořádně k té zdi nebo co to je. Na tý fotce to vypadá jakoby to bylo přidělaný k dřevěnému malířskému stojanu. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
RE: Tuhost paraboly E85 multifocusTak nějak takto podobně ( o trošku víc) se mi klepehttps://www.youtube.com/watch?v=1kbw7FJw21c a +- podobně jako ta šedá vpravo nahoře https://www.youtube.com/watch?v=uyvB1uSLDDE |
lubos32
![]() |
|
RE: lubos32Tak to je docela extrém dle videii!![]() ![]() Octagon SF4008,Maximum E-85(1,0°W-13,0°E-19,2°E-23,5°E),OLED55C8PLA
|
jirc
![]() |
|
@lubos32To se klepe jako by to bylo ze staniolu.Moje T-90 se ve vichru taky pořádně klepe, dokonce mi vypadl jeden šroub, ale takhle mi to neplave. Ani ostatní talíře. Není to slabým plechem ? Chtěl jsem změřit tloušťku, ale klasickou šuplerou to normálně nejde, protože lem má ještě další lem a plech není to rovný. |
MMorous
![]() |
|
RE: Tuhost paraboly E85 multifocusJeště ta 85ka je z ocel.plechu,tak i z tohoto důvodu by měla být tužší oproti hliníku,ale taky těžší což mohu jen a jen potvrdit!!![]() Octagon SF4008,Maximum E-85(1,0°W-13,0°E-19,2°E-23,5°E),OLED55C8PLA
|
jirc
![]() |
|
RE: Tuhost paraboly E85 multifocusJá mám taky šedivku. Mám ji na sedlové střeše s výložným ramenem se dvěma třmeny orientovaným dolů. Takže je trochu schovaná pod hřebenem. Stožár mám provrtán skrz včetně trámu a přišroubován závitovou tyčí zcela bez vůle. Mám tam jeden octo konvertor, dva quady a pět twinů. Včetně kabeláže je to celkem slušně zatížené. Ve vichrech signál vpoho a poloha drží jak helvítská víra. Dříve jsem měl výložné rameno jen s jedním třmenem. To jsem musel většinou po velkém větru dorovnávat. Rovněž když nebyl stožár a trám provrtán. Od té doby (cca 4 roky) nehnuto. (Radši zrovna klepu na dřevo...) |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 844 |
![]() |
|
RE: Tuhost paraboly E85 multifocusTaky důležitým faktorem bylo ukotvení vršku stožáru lanem ke komínu, neboť nad E85 mám ještě metrovku s motorem, UHF antény a infernetovou anténku. Předtím se to celkem pěkně, teda spíše nepěkně, kývalo. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 844 |
![]() |
|
RE: Tuhost paraboly E85 multifocusV jednej loggii mám dve Fe paraboly E-85 - jedna Maximum, druhá Gessat bez nápisu a obidve som poistil lankami, čo dosť zamedzilo rozkmitaniu vo vetre... Každá je od iného výrobcu, ale ani po rokoch som u nich rozdiel v pevnosti nepozoroval... Farbu neriešim, obe sú tmavo šedé a podľa farby vyberať v súvislosti s pevnosťou je nezmysel... Pri extrémne silných poryvoch vetra sa však tiež rozklepú... Na obidvoch konzolách na bočných stenách sú ďalšie konzoly pre iné paraboly, takže poistenie lankami bolo hlavne z toho dôvodu...![]() Viz. Galéria : https://www.parabola.cz/galerie/ctenari-maneto/ DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Tuhost paraboly E85 multifocusMám na balkoně 2 stožáry. jeden 2,5 m na dish 90 cm. druhý 2m na T-90. Oba ukotveny dole, nahoře a ve středu do zdiva balkonu a do zdiva domu. Od stožáru vyložení cca 35 cm. Pro zpevnění vyložení dám na obě vyložení další konzoli, trubka 48mm s plackama 120x100 na 4 šrouby M10 na každý straně - aktuálně připraveno na pozink.Motor jsem vyhodil a jeden z důvodů byl právě rozkmit soustavy ve větru. Aby se to mohlo točit, je u motoru vždycky nějaká vůle, na které se to rozkmitá. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousvidíš, píšeš že tam máš dva lemy. A tie sú dôležité aby okraj antény bol spevnený a tuhý.niekedy som mal anténu úplne v závetrí, po presťahovaní mám dve Gibertini na stožiari nad strechou. Úplne najblbšie miesto na inštaláciu, ktoré by som nikomu neradil, prístup nap.r.d. A s oboma Gibertini to funguje bez problémov po prvom naladení dva roky, vetry tu boli seriozne. Na výrobcovi v tomto prípade záleží. "Našťastie" globálne oteplenie spôsobilo, že sneh už nie je problém. Zostali len víchrice. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
lubos32A máš to typ MAXIMUM ? viz například s tím logem ?https://dekl.cz/produkt/179732-maximum-multifocus-multibeam-e-85-parabola-drzak-5xlnb Existují totiž Turecké napodobeniny, které jsou vyrobené z tenšího plechu Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.
|
lubos3nec
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 938 |
![]() |
|
RE: Tuhost paraboly E85 multifocusPřesně jak píše pan Luboš.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@Dagy2No já to mám naštěstí v závětří, podobně jako Maneto na balkoně, ale balkon je z litého betonu tak to mám přidělaný k tomu betonu a nahoře u stropu balkonu ještě konzole 48 mm do obvodové zdi-takže stožár se nehne. Ale stejně větříček typu Kyrill mě nenechává klidným, co kdyby, ... dole stojí auta...znáš to.Taky bych chtěl připomenout, že střídání teplo/chlad může způsobit uvolněná šroubových spojů a proto je dobrý to občas omrknout. Na jaře jsem vyměnil šrouby a všude jsem dal pojistné límcové matice s ozubením. |
MMorous
![]() |
|
![]() |