Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Princezna ze mlejna na Nově HD v SD

Je to možné, že Nova odvysílala tuto pohádku v SD ? Nebo se mi to zdá ? :O

Kamil
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Princezna ze mlejna na Nově HD v SD

Nó to je tedy fakt neštěstí koukat na Vánoce na TV nova :fuming:

lglb
Registrace: 9/2017

Nejblbější pohádka na světe v SD? Žádný problém...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Tak je s roku 1994 ,tak nevím čemu se divíte.

Pavel1975
Registrace: 4/2016

Trochu jsem se nudil a tak tohle téma a zvědavost kdo co napíše :)))

Kamil

tak tato...

tak tato "pohádka"se panu Troškovi trošku nepovedla - hrozná stupidita.... ;P ;P

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Na filmy a pohádky koukám maximálně na ČT. Chci si to užít a ne se nechat rušit stupidní reklamou. Jinak to řeším pomocí internetu.

Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V

Pikollo
Registrace: 6/2008

Nova vysílá seriálovou verzi Princezny ze mlejna 2, která nikdy do HD převedena nebyla. Filmovou HD verzi jen vysílá ČT.
Podobná je situace u Chobotnic z II.patra, kdy na ČT běží původní remasterovaný seriál, kdyžto Nova vysílá v SD filmovou verzi.

Přijímač: Vu+Solo 4K Parabola: Fuba 85Al, multifocus: 13.0°E 19.2°E 23.5°E 28.2°E image: OpenPLi

hori97
Registrace: 2/2010

A kedy bude liquere nikde som to v programe zatial nevidel..... :O

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

no ja mam ted telly a koukam na filmy na ceskych stanicich v HD a i nove filmy by meli byt v hd ale vubec se mi nezda ze bych koukal v hd protoze jsou dost rozmazane. proste vaichni šidi kde se da a vubec nigdo nedba na kvalite. holt zijeme v male zumpe kde vsichni si mysli ze klienti jsou homelessaci.

love64
Registrace: 9/2020

@Kamil

Ale Princezna za mlejna, Princezna za mlejna 2 dávala Česká televize, ne Nova

Standa2
Registrace: 5/2005

Veď je to prosté - TV Nova nechce platiť prachy za remastrovanú verziu rozprávok (podobná situácia je/bola aj na Slovensku), pretože remasterig platil štát, t.j. štátna TV má právo odvysielať tieto nové HD verzie, súkromné TV si za to musia opäť zaplatiť.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@jamess96

Jediná věc, která se Troškovi povedla se jmenuje Bota jménem Melichar. Nic lepšího už tenhle pán nenatočil.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

Meduzka

Slunce seno byli taky hezké, hlavně tedy první díl. Tam to držela především geniální herečka Helena Růžičková.

On Air!

Saxon

@Saxon

Jako dítě jsem SSJ miloval. Z videopůjčovny to pak po roce 85 za 10-15Kč byl u nás nejpůjčovanější titul. Oprostím-li se od nostalgie, a projedu si jeho porevoluční tvorbu tzv. na jednobrdo, vychází mi Bota jako jeho majstrštyk. V mysli národa je SSJ, a pokračování, ceněno asi vysoko, to asi nezpochybním a respektuju to. Věřím, že shlédnout shlédnout Babovřesky (není to SS 4-6?) se mi doufám nikdy nepodaří. :)

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

@Saxon

Dá se vyloučit že jsi nejvštši (nevhodné slovo) ?

jirka46
Registrace: 2/2018

Jirka46

Ano. Na tebe nemám.

On Air!

Saxon

Už v době kdy jsem mohli u Skylinku sledovat všechny slovenské programy jsem se přesvědčil,že skupina Nova občas vysílala SD verze i u novějších filmů,které měly u sousedů v HD.Svoje podezření jsem si vždy potvrdil v Tv programu na tomto webu,kde jsou HD programy označeny.
K panu Troškovi musím podotknout,že se mi líbila i pohádka Čertoviny. Letos jsem trávil dva měsíce mimo domov a jediné co tam za tu dobu tak běželo v kině bylo Čertí brko.Ač pohádka nemá vysoké hodnocení ode mě má maximum i za nádhernou lokaci.
Nynější pohádkovou jedničkou je u mě ale film Hodinářův učeň který režírovala Jitka Rudolfová.

Yves
Registrace: 11/2019

Zato Popelku na štědrý den pustila ČT snad z původní VHS a ten upscale tam šel jasně vidět. Co je jednou natočeno v SD, to nebude v lepší kvalitě ani kdyby se vysílalo ve 30K. Jsem zvědavej jsetli budeme takhle ohrnovat nos nad HD až se rozšíří UHD.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@JanM

Popelka se samozřejmě nenatáčela v SD, ale normálně na 35mm film. Pro nové Bluray vydání se dokonce znovu skenovala ve 4K, na ČT však běží starší HD přepis (a podle mě horší), který je znám i z německého Bluray, porovnání zde: https://caps-a-holic.com/c.php?d1=9677&d2=9678&c=3902

mrsalieri
Registrace: 7/2017

@JanM

Nič v zlom, ale vidím, že nemáš prehľad.
Tu je maličké "nakopnutie":
https://www.tvnoviny.sk/soubiz/1752600_tri-oriesky-pre-popolusku-ako-ste-ich-este-nevideli.-tu-je-vylepsena-verzia

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@JanM

Na německých programech letos běží Tři oříšky pro Popelku 19krát. Verze kterou uvedla letos na Štědrý den ARD - Das Erste byla vynikající.

Yves

@love64

No a co je na tom divného? Napřed se to v HD musí také natočit.

sateliťák
Registrace: 2/2006

@sateliťák

Myslím si, že pri opravách/čistení filmových klientov kinematografie sa myslí aj na to, aby konečný výsledok bol min. v HD rozlíšení.
Ale ešte raz zopakujem, televízie šetria, podľa môjho názoru, strašia verzia nejakého filmu bude určite lacnejšia, ako nová remastrovaná v HD rozlíšení.
;)

mmiriboy

Filmové pohádky

Musím se opravit ta nová pohádka na které jsem byl v kině a která se mi moc líbila se jmenuje Zakleté pírko. Režíroval ji pan Troška a v budoucnu ji uvede Tv Prima.
Čertí brko režíroval Marek Najbrt.

Yves

@JanM

Máš samozřejmě pravdu.Ale nějak to nesouhlasí s pár jedinci,kteří tady tvrdí,že třeba satelitní kvalitnější přijímač UHD to upscaluje a z té SD patlanice vykouzlí pomalu HD.Já tvrdím,že je to samozřejmě nesmysl na entou. ;) A je jich tady dost. ;)

hobo
Registrace: 1/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra