Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

DVB-T naladění slovenských stganic

Prosím o laskavé sdělení.
Dosud jsem na střední Moravě s anténou na Velkou Javorinu, svislá vertikalizace, měl velmi dobrý příjem všech volných slovenských tel. stanic.Po přeladění a to automatickým i ručním naladěním přijímám jen Dvojku a Trojku.
Chybí mi Jednička slov. televize a Joj a Joj Plus.
Poraďte jak doladit tyhle stanice, anténní příjem se jeví odpovídající. Ladění jsem provedl opakovaně, slovenská radia jsou naladěna.
Velmi děkuji za odpověď.

navrami
Registrace: 12/2009
Odpověď v diskusním vlákně

Ladenie DVB-T a T2

Pozri Towercom

garbanka
Registrace: 8/2009

RE: DVB-T naladění slovenských stganic

Nepíšeš na jakém kanále jsi to chytal.Měli přelaďování na nižší k.Zkus 35k,32k a 47k.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Já mám JOJ na 37k
Slavkov u Brna
Hezké svátky přeji

fergi

dobová zpráva
Dnes sa prelaďuje Nové Mesto nad Váhom - Veľká Javorina
Prvý multiplex bude preladený na 39. kanál (618 MHz), druhý multiplex na 21. kanál (474 MHz), tretí multiplex na 23. kanál (490 MHz) a štvrtý multiplex na 27. kanál (522 MHz).

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

@navrami

Přesně jak píše Gunter,JOJ kanál 21,STV kanál 23 Plustelka 27, na 39 STV 1-3 v HD a tv LUX HD.

jjery
Registrace: 12/2012

to je ohromná ponuka a tem mizerný datový tok pre HD len 2,7 MB, na tom lyžovanie nejde pozerať

Duzu
Registrace: 7/2005

Mate pravdu, 37 k je Kamzík, který přijímám, ne Javorina.
Hezký zbytek dne.

fergi

@navrami

Na střední Moravě nemáš velkou šanci na Javořinu. K21 a 23 ti docela slušně přesvítí 100 kilowatový mux Primy na kanále 22 ze Zlína. Pokud bys české programy dokázal posbírat z Pradědu, případně z Kojálu, pak by si Slováky v pohodě do rozvodu kanálově sloučil. Pokud máš ale cz příjem ze Zlína, pak jsi s Javořinou téměř bez šance - stejný směr, blízké kanály.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

diaboltp

a co tak použít programovatelný zesilovač tam se dá s tím pohrát s těmi kanály u mě to taky nešlo nijak sloučit a tak kanálový zesík a je to vyřešeno vše jede jak má.

kanon
Registrace: 2/2007

@kanon

Programovatelný zesilovač se použít dá tam kde to má smysl, tazatel asi nevyhodí 7tis. za nějaký Johans´nson nebo Televés, aby v konečném důsledku přišel na to, že není schopen zajistit kvalitní vstupní signál. Bez zaměření tahle debata nemá žádný smysl.

gunter

@gunter

a proč by mu to s Johansnem nejelo, když část chytá ? Při nových parametrech Johansna min 40dBuV na vstupu, zesílení 75dB a selektivity 50dB/1MHZ při použití konverze se dá úspěch předpokládat. Cena je jen otázka peněz, někdo na to má. Levnější verze je pak LEM DSP20-5G, paramery ovšem horší (45dBuV,35dB/1MHz), v jeho případě možná postačující.

RAFI007

@RAFI007

programovatelné zesilovače a jejich možnosti znám velmi dobře mimo několika namontovaných kusů po klientech mám johansonna doma, kde na něj spolu s předřazeným kanálovým zesilovačem beru Krížavu. K 32 a k 35 jsou zpracovatelné při vstupním signálu 38dBuV. K 47 ikdyž je na úrovni 42dBuV nedám. chybovost a MER je mimo možnost dalšího zpracování. Odbobně to může být u tazatele. Nepsal jsem že mu nepojede co už příjímá, ale nemusí mu fungovat co nyní nepřijímá a nemusí pomoci ani konverze. Proto píšu, že nemá smysl debatovat v teoretické rovině. Tazatel bych spíše doporučil, aby si sjednal někoho znalého a vybaveného kdo provede diagnostiku a pak se rozhodne co bude dál.

gunter

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra