Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink - přelaďte

Zdravím všechny, na Skylinku mi na inimálně 12 stanicích naskočila hláška :Prelaďte do 11.1.2021.Něco mi uniklo o kompletním přeladění Skylinku? :O

Carlo62
Registrace: 1/2018
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Skylink - přelaďte

Mam takove male svědění, že ti neco uniklo.

matov3
Registrace: 11/2007

jo uniklo. 11.1. vypnou ty SD. a taky cryptoworks. HD verze uz mas k dispozici.

kristian1
Registrace: 7/2016

To ti teda uniklo hodne. Ešteže si na serveri, kde je o tom už aspoň 12 článkov. Jo lidi!!!

Spacer
Registrace: 9/2017

Jo ozaj, už ti nejdú Discovery. :)))

Spacer

ale muzes si aktualne pustit zabavny porad na CT24 interpelace na predsedu vlady :)))

kristian1

TO: Carlo62

.. Odporúčam sa pozrieť na stánku Skylinku- tam to je podrobne popísané čo treba preladiť a ktoré stanice pribudli..... R^

dano01
Registrace: 11/2008

Bylo by zajímavé,kdyby se sestavil nějaký žebříček sat. platforem, která kolikrát přelaďovala, měnila kodovací systém atd. Možná by byl Skylink několikanásobným mistrem ligy :))) :))) Jen usuzuju z toho kolikrát se tady řeší tahle platforma a jak co komu nejede...

NecanP
Registrace: 6/2010

Můžete mi prosím někdo vysvětlit, na čem vy ten Skylink sledujete, že je pro vás každé přeladění takovou hrůzou???? Většina kvalitních tv se sat tunerem má Fastscan, Skylink ready má Fastscan, AB Cryptoboxy mají Fastscan, snad všechny linuxy můžou mít plugin Fastscan... - spustím, naladím, v pc během 3 minut přeskládám podle sebe a je to. Tak co je pořád za problém???? Nedávno přelaďoval Freesat i Digi, teda Telly, nebo co to teď zrovna je - a nikde jsem takový brekot nezaznamenal.To si vážně neumíte naladit televizi? No tak koukejte do zdi, ale hlavně nemalujte!! To by zase bylo keců, že je něco jinak...

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@Carlo62

Par jsem si jich přeladil ale potřeboval bych úplný seznam abych si je mohl přeladit díky

pinokio
Registrace: 4/2009

@Diaboltp

mne to vobec nevadi, skor by som povedal, ze ma to bavi :)
obtyzden preladujem cely dostupny orbit :)))

🔱3CY🔱

mirny
Registrace: 7/2009

@pinokio

pred necelym mesicem jsem to rucne ladil, 13 TP Skylink plus ty ctyri novy, seznam je tady na parabole.

kristian1

@pinokio

4. 11,953 H 29900 2/3 8PSK
3. 11,778 V 29900 2/3 8PSK
2. 12,012 V 29900 2/3 8PSK
1. 12,110 H 29900 2/3 8PSK
to jsou ty ctyri novy

kristian1

@Diaboltp - problém je ten ze existuje spousta lidí - hlavně těch starších, důchodců, ale i mladších, kteří tomu nerozumí a mají s tím problém. Někdo jim to zprovozní, naladí a pak musejí na přeladění zase někoho volat. Totéž platí i v DVB-T. Takže nesmíš brát vše podle sebe.

DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100

hmmm
Registrace: 1/2006

@diaboltp

síce fastscan má dnes každá TV ako píšeš, ale mnoho ľudí nechce mať Trojku na pozícii 67, pretože jednotku má na 1 a dvojku na 2.
Tiež nechce mať od pozície 25 do 45 kodované kanály ktoré si neplatí. A preladiť si to nevedia. Takže tak, pred vianocami ma čaká preladiť nejaké Samsungy - uff než zase človek na to príde kde je zašitá v menu editácia nových TP...

Dagy2
Registrace: 11/2010

@Dagy2

Veru tak, nie je preladenie ako preladenie, na vela prístrojoch sa s programami naladenými cez fastscan nedá ani pohnúť a hlavne mnohé tv s tunermi sú hotový horor a ladenie za trest.

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra
Registrace: 2/2006

@romannitra

Nechce sa mi verit, ze by niektory satelitny prijimac, alebo TVP so zabudovanym satelitnym tunerom neumoznoval vytvorit skupinu Favorite/Oblubene, v ktorej si "svoje" kanaly pouzivatel zoradi ako chce - a to raz a navzdy. Pri zapnutem FastScan sa vsetky zmeny vykonaju automaticky, bez zasahu pouzivatela, bez straty casu...

Ja mam tych skupin 8, v kazdej je cez 30 kanalov, a to v poradi, ako chcem ja. TVP LG OLED, pouzivam vstavany satelitny tuner. Pohodlie a spolahlivost.

Ludom pride zatazko vytvorit si skupinu "svojich" kanalov raz a navzdy, tak radsej stokrat preladuju a hladaju a stazuju sa...

romanss
Registrace: 7/2018

Skylink - přelaďte

díky všem za odpovědi, každá z nich by si zasloužila samostatně poděkovat.Uniklo mi to, nechodím sem každý den, asi jsem zaspal.Omlouvám se za dotaz. Fast scan mám ale nepoužívám, protože mi seřadí programy jinak než chcia to mi prostě vadí.A oblíbené taky nepoužívám,možná je to chyba... ;)

Carlo62
Registrace: 1/2018

skupinu "svojich" kanalov raz a navzdy? - Vsak kesd zase preladia, tak v tej skupine prestane ist kopec kanalov a bude tam treba dodat dalsie. Vobec to nie je take jednoduche ako sa tu pise. Hlavne nie pre dochodcov.

Inak Skylink posunul dobu do noveho tisicrocia:
- ludia uz nesmu pouzivat viac tunerov
- musia mat naladene programy v poradi v akom to skylink urci
- nesmu pouzivat svoje prijimace, musia si kupit take ake mu prikazu

Fakt skvela doba!

Billysk
Registrace: 4/2006

@Billysk

Nie som si isty, ci som celkom v "obraze", ale:

Ad "- ludia uz nesmu pouzivat viac tunerov"
Pouzivam 4 tunery v 4 TVP.

Ad "- musia mat naladene programy v poradi v akom to skylink urci"
Programy mam zoradene ako ja chcem a nie v poradi, ako to urci Skylink.

Ad "- nesmu pouzivat svoje prijimace, musia si kupit take ake mu prikazu"
Ja som dokonca nekupoval prijimac ziadny - pouzivam tunery, vstavane v TVPs. Externe prijimace nepotrebujem, funguje to ako ma a ako ja chcem a este som aj usetril
" ;)

romanss
Registrace: 7/2018

Takže si nekúpil ani moduly do tých TV?

Spacer

By me zajimalo, co byste rikali, kdyby neexistoval FastScan a vsechno se muselo ladit rucne... mozna by to montaznikum vyhovovalo - meli by tolik prace, ze by nevedeli, co driv... Jsou to stovky tisic zarizeni s FastScanem, ktere nikdo ladit nemusi...

x008

Tak naladenie staníc bez Fastscanu si žiada prítomnosť prirodzenej inteligencie. Chápem, že v dnešnom svete to začína byť problém. Ako výstrahu odporúčam zhliadnuť https://www.csfd.cz/film/185578-absurdistan/prehled/

Spacer

@romanss

"Nie som si isty, ci som celkom v "obraze", ale:

Ad "- ludia uz nesmu pouzivat viac tunerov"
Pouzivam 4 tunery v 4 TVP."
Rv
Ja tých tunerov mám doma cakom-pak 7 a nevyplakávam na fórach!
;)
Ad "- musia mat naladene programy v poradi v akom to skylink urci"
Programy mam zoradene ako ja chcem a nie v poradi, ako to urci Skylink.
Rv
A skupina "Obľúbené" ti nič nevraví? Tak nebuď hnilý a vytvor si ju!
;)
Ad "- nesmu pouzivat svoje prijimace, musia si kupit take ake mu prikazu"
Ja som dokonca nekupoval prijimac ziadny - pouzivam tunery, vstavane v TVPs. Externe prijimace nepotrebujem, funguje to ako ma a ako ja chcem a este som aj usetril.
Rv
To si fest ušetril veru s tými modulmi v tv! Hlavne pri komplikovanom a časovo náročnom ladení a usporiadaní programov.
:)))
Apropo! Taktiež nemám žiaden "Skylink Ready šrot" a ani nemienim kupovať!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Nářky

Nechci tady komentovat odborné rady místních mágů přelaďování, ale existují i starší lidé, nebo ti co nejsou tak technicky zdatní a musí to někdo přeladit za ně. A nebo ať si všichni nakoupí "Skylink ready" přijímače a moduly jako vánoční dárky, u Glisníků budou mít veselého Ježíška a nikdo už nebude konečně otravovat a stěžovat si.

marnav
Registrace: 12/2007

marnav

máš pravdu taky mi to trvá dlouho mám setobox AB CryptoBox 752HD Combo tam to jde pomalu , na Panasoniku TV se satelitem je to o 100% lepší ladit a hlavně seřadit , Já ladím dvě astry 1500 programů a z toho jich tak 150 ručně PŘEROVNAT + i jiný družice když je čas podle sebe na FastScan kašlu ten mi to nesrovná jak já chci Skylink ten to má přeházený sport až od 100 výše atd. . .ZA URČITOU DOBU ZNOVU A ZNOVU DO TOHO dvb-t2 je to zábava na večery .

amater3389
Registrace: 7/2012
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra