Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

DVB-T2 STB Amiko alebo Ab Cryptobox - do 50€ ?

Ahoj

potrebujem názor niekoho kto už pracoval s boxami Amiko a Ab Cryptobox (DVB-T2 H.265).
Ideálne s modelmi: Amiko IMPULSE T2 a AB CryptoBox 702T HD medzi ktorými sa rozhodujem.

Ja mám skúsenosť len so značkou Amiko ale len na DVB-S2. A počul som, že Ab Cryptoboxi su lepšie čo sa týka hardvéru ale aj softvér je prepracovanejší. Ale na googly som nenašiel žiadne kvalitné porovnanie.

Moje požiadavky a na čo STB využijem:
- Cena do 50€
- Rýchle reakcie STB - zapínanie, prepínanie kanálov, práca v menu...
- Box plánujem využívať len na príjem DVB-T2 H.265 signálu.
- STB pripájam cez HDMI k jednej 42" LCD TV.
- STB chcem napojiť aj na internet cez LAN konektor a využívať tak IPTV služby.
- Bol by som rád keby bol výrobca STB zodpovedný a čo najdlhšie poskytoval k svojím zariadeniam podporu, napr.: pravidelné aktualizácie firmware.
- Veľká užívateľská základňa s podporou na fórach a s návodmi na youtube.

Rád by som teda vedel:
1. Ktorý z týchto dvoch výrobcov má lepšie STB?

2. Alebo je vhodnejší STB od iného výrobcu?

MikeBossO
Registrace: 11/2020
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVB-T2 STB Amiko alebo Ab Cryptobox - do 5...

predevsim by jsi mel hledat stb s sachtou na modul at uz pozemni nebo satelitni, z Amika treba 8265+, za me Cryptobox urcite NE, podobny jako to amiko ale lepsi je edision piccollo, ta cena do 50e tedy 1350kc je dost limitujici.

kristian1
Registrace: 7/2016

@MikeBossO

Čo tam chceš porovnávať, šrot ako šrot.
Ja rozmýšľam, či si kúpiť rožok, alebo lupačku. Nemá s tým niekto skúsenosť? S rožkom už nejakú skúsenosť mám, ale len so suchým. A počul som, že lupačky tak nezapekajú.

baltik
Registrace: 6/2019

@baltik

No tys mu teda poradil uzasne.

anton
Registrace: 2/2007

@MikeBossO

Pokud Amiko, pak spíš Mini HD265 nebo 8265+. Je na to nejvhodnější sw. Bohužel i nový DO, takže není kompaktibilní se starými sw.
@baltik -kup si bagetu, stejně ti nakonec vyleze ze všeho nakonec jen h... ;) A šrot aspoň umí uniblok kartu. :)))

RAFI007
Registrace: 1/2006

RE: DVB-T2 STB Amiko alebo Ab Cryptobox - do 5...

amiko jsem nemel ale koupil jsem si cryptobox 702t...a nedoporucuju - hlavne mne nejvic stve tlacitko ok ktere pouzivam pro vyvolani seznamu kanalu ale bohuzel funguje velice spatne a nekdy se musi mackat vickrat a pod spravnym uhlem, nejspis vespod je velmi mala plocha na gumicce tlacitka narozdil od sameho tlacitka.
taky jsem si ho kupoval hlavne kvuli hdmi-cec to ale taky nefunguje a jinak to nema zadne navic funkce jak se vsude vychvalovalo ze ma iptv prehravac.
takze sem utratil 1200kc skoro zbytecne co hy zvladl i prijmac za 600kc i kdyz ted obcas v akcich da koupit i za 900kc.

love64
Registrace: 9/2020

kúp Amiko

Mám AMIKO impulse, AMIKO mira aj AB CryptoBox 752HD Combo
Z toho, čo si napísal odporúčam to amiko.
Je malý funguje bez problémov už vyše 5 rokov. Jedine som musel meniť soft na irdeto, ale pri kúpe nového prijímača by to malo byť OK. Celkom príjemné užívateľské menu, rýchla reakcia.
AB je väčší, prepínanie programov je pomalšie, ako u amika.

Ivco
Registrace: 11/2006

Ďakujem

Ďakujem všetkým za príspevky ;) (až na jeden neschopný).
Ostanem pri Amiku.

MikeBossO
Registrace: 11/2020

@MikeBossO

Dobre urobiš🙂

korkoran
Registrace: 10/2006

@MikeBossO

Ja som sa rozhodol pre lupačku.

baltik

@MikeBossO

A co tak trochu si priplatit a kupit nieco poriadne. Napriklad VU+ DUO 4K SE.

Gustoh
Registrace: 9/2016

DVB-T2 H.265 signálu.

DUO 4K SE. uživatel Gustoh je vidět , že bud to nečtete , nebo si děláte z nás srandu atd . Pane on chce hlavně na DVB-T2 . KDYŽ TEN VÁŠ KRÁM NEMÁ ani dvb-t2 to by jste mu poradili . Já mám AB CryptoBox 752HD Combo jsem s nim spokojený , ale ze začátku se to muselo vychytat Přepíná dost rychle , obraz dobrý , má DVB-T2 I SATELIT , JE DRAŽŠÍ 1800 KČ než chcete , ALE CHYBY- týden šlo YOU TUBE už nemá podporu , internet nainstalovanej a stejně se nic neukáže kromě počasí a ještě složitě , Mám ted problém s vypínačem na DO řeší se to .Jinak kdo ho má a jde mu spokojenost .

amater3389
Registrace: 7/2012

@Gustoh

A v něm jede karty M7 Uniblok ve čtečce i na druhém přijímači?

RAFI007

@amater3389

Uzivatel amater3389. Co tak najskor si precitat nieco o VU+ DUO 4K SE.Ma vymenitelne tunery a je tam moznost aj dokupenia DVB T2 tunera za nejakych 90€ sa mi zda.Takze srandu si nerobim.A kram je tak Vas Cryptobox a nie VU+ ktore ste zda sa nevideli ani na obrazku.Na Cryptoboxe sa neda nic vychytavat.To je jednoduchy a lacny pristroj.Potom mam doma 3 Cryptoboxy a 2 Vu+ a este jednu Optibox Zebru pane.Takze viem porovnat.

Gustoh
Registrace: 9/2016

@Gustoh

amater3389 s tým šrotom v lete zabíjal muchy, a pravdepodobne všetky vyzabíjal - vychytal. Tak som to pochopil ja.
Inak ja plánujem k tej lupačke ešte dokúpiť čaj, alebo granko, len sa neviem rozhodnúť. Nemáte s tým niekto skúsenosť?

baltik

@baltik

Ano, mám. Čaj zaleješ vodou, můžeš dolit i mléko. Granko zaleješ mlékem, můžeš zředit vodou. Pořád to z tebe někama výjde ven, takže nakonec na druhé straně nepoznáš, co to vlastně bylo. ;)

RAFI007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra