![]() |
|
Kojál K33, ví už někdo více? Měřil to někdo?Dobrý den lidi,i v těsném okolí Kojálu je problém s K33, projevuje se jako špatný/slabý signál. Nevíte prosím někdo už něco více? Je to kolize s jiným vysílačem? Nebo rušení 5G? Ale to je frekvenčně daleko... Předem děkuji za případnou odpověď. |
aaaTonda
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 283 |
![]() |
|
Kojál K33Tenhle samý problém mám také,začalo to asi před dvěma týdny. Multiplex 23 z Kojálu K33 kolísá signál. Multiplexy 21,22 jedou bez problémů, signál 100% |
chl32
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 1 146 |
![]() |
|
RE: Kojál K33, ví už někdo více? Měřil to někd...přesně tak, řeší se to v blízkém okolí kojálu (vesnice u kojálu) i na vzdálenějších místech. CRA mně odepsali, že s tím nic dělat nebudou a na můj dotaz, čím to je, neodpověděli. |
aaaTonda
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 283 |
![]() |
|
@aaaTondaMě to jede v dolíku 12 km od Kojálu normálně, o žádným "problému" nevím a ani nikdo nevolal, že by to nešlo. Jestli to máš na "anténě" zaechovaný plus seš v oscilačním poli 100kW vysílače, tak s tím ti Čra fakt nic dělat nebudou. Pokud si někdo myslí, že když vidí Kojál z okna, tak pojede na nasliněnej prst, tak se hodně často plete. Tím nechcu tvrdit, že se závady a poruchy na vysílačích nedějou, jsou to technický zařízení čili "stroje" jako každý jiný, ale ty závady se vždy řeší a odstraňujou co nejdřív. Nebo by to tak mělo být :-)Mě to ale jede všechno ok - na koncové zásuvce (jedné z 10) K26,33,40 Kojál prakticky stejné pow 51-54 dBuV, SRN 33-38, MER 24,7-26,7 , CBer -7, VBer -9, měřeno právě včil. |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 404 |
![]() |
|
Kojál K33Já to neměřil,teploměry nepovažuji za měřiče,měřák nemám.Takže jsem laboroval útlumové články,větší zesílení ale pořád problemy s kolísáním hlavně za inverze.Pak pomohly staré šuplíkové zásoby a to koncové účastnické zásuvky zapojené do serie před tv a kolísání je pryč,od té doby cca 14 dní jede vše bez výpaku. V domácnosti mám 4 tv,2xstb. ![]() |
waltr
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 29 |
![]() |
|
RE: Kojál K33, ví už někdo více? Měřil to někd...K33 je uplne v pohode a je s nim minimum problemu, narozdil od K26 diky SFN. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Kojál K33, ví už někdo více? Měřil to někd...Já to mám na Kojál 5km a žádné problémy nemám. Ale v dobách analogu jsem bral Javořici. Byla sice slabší, ale čistější.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
Re:.Spousta lidí má ještě staré filtry 29,40,59. Tam se té 33 moc nechce. |
Dolinak
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 170 |
![]() |
|
Kojál K33, ví už někdo více?K33 35km západně od Kojálu i v terénu hraje doma v přízemí stabilně naplno na ohnutý dipól a sym.člen na stěně za obrázkem. |
maruza
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 97 |
![]() |
|
RE: Kojál K33, ví už někdo více? Měřil to někd...Na hranicích se Slovenskem u Uh.Brodu jede kanál 33 z Kojálu v pořádku. |
jenik08
Registrace: 9/2020 Příspěvků: 16 |
![]() |
|
RE: Kojál K33, ví už někdo více? Měřil to někd...Kojál jede v pohodě. Měřeno v posledních 14 dnech na různých místech nejméně 10 x. V blízkosti vysílače je na první pohled spousta opravdu mizerně udělaných antenních systémů. |
Dolfino
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 98 |
![]() |
|
![]() |