![]() |
|
IPTV jaká je potřeba min.rychlost?Prosím o popsání vašich zkušeností s příjmem IPTV co se týče rychlosti internetu.Jestli by to fungovalo při 10 Mbps.Dík za všechny příspěvky do diskuse. |
ALEXCZ
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 829 |
![]() |
|
RE: IPTV jaká je potřeba min.rychlost?Pokud to bude stabilni bez vypadku tak u nasich beznych operatoru to staci. Telly jede na 5Ghz bezdratu DN 10/UP 5 stabilně a bez vypadku. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
@ALEXCZTaky záleží jestli to máš ofiko nebo z venku zkoušel jsem něco na měsíc a jelo mi to při 8 Mbps OK![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 662 Galerie: jackino |
![]() |
|
@ALEXCZHlavně stabilní internet. 10mega stačí, ale zaručí ti poskytovatel, že ve špičce to nespadne po 2 mega. Já např. internet 100/100 připjení optikou a stejně se občas stane, že to při přetížení spadlo i 10 mega.To znamená na desetinu. Při 10 mega připojení bys ty byl bez IPTV. |
kolenáč
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 954 |
![]() |
|
@ALEXCZtak nejde ani tak o tvoji rychlost jako o to ze je pripojeno mraky uzivatelu,a pri nejakem celoevropskem sportu nebo vecerni hlavni vysilaci casy tak to proste neutahne "dodavatel"jinak treba horizongo nebo telly2go na kabelu upc staci 30mega aby to jelo bez problemu. ale skylinklive na to nestaci jenze tam je problem jinde. |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: IPTV jaká je potřeba min.rychlost?Skylink OTT televizi dělat neumí. Nejlíp jede O2TV, ale jen v jejich síti, tam není prakticky výpadek, a Telly. Telly má absolutně nejlepší aplikaci pro Android TV. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 256 |
![]() |
|
RE: IPTV jaká je potřeba min.rychlost?Večerní hlavní časy neutahne jen Skylink, je to zdarma k kartě a jinak jiné služby v pohodě |
lglb
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 722 |
![]() |
|
@ALEXCZTeoreticky 10 Mbps by malo stačiť. Ak ti však klesne rýchlosť pod 7 Mbps, už bude s HD kanálmi problém. Mám to odskúšané, preto som po rokoch útrap s pomalým lacným internetom prešiel na rýchlejšiu optiku. Keď máš možnosť, urob to isté. Vzduchom šírenému internetu never, neudrží dlho deklarovanú rýchlosť. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 045 |
![]() |
|
RE: IPTV jaká je potřeba min.rychlost?Telly šlapalo bez problémů na 10Mbit (Wi-fi). Pro test jsem snížil rychlost portu na switchi.Měli akci 14dní + 14 dní komplet balík zdarma. Můžeš vyzkoušet, jestli ještě je. VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
RE: IPTV jaká je potřeba min.rychlost?Tak musím povedať, že Skylink sa od posledného update asi pred mesiacom a pol pochlapil. Už to v nedelu večer nevypadáva. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 007 |
![]() |
|
RE:IPTV jaká je potřeba min.rychlost?Pridavam sa ku SPACEROVI, Skylink sa už vôbec nezasekáva posledné mesiace. Ja mám net 8 Mbit a naraz púšťam v skylink live napr. dva programy HD naraz na 2 TV a ide aj tak stabilne |
Juri
Registrace: 3/2017 Příspěvků: 191 |
![]() |
|
@ALEXCZA bavíme se tu o nějakém oficiálním poskytovateli (IPTV/OTT, pozor velký rozdíl bo u OTT nemusí být i totožný ISP..) nebo něco z „východu“ ? Jinak třeba takové O2TV má bitrate kolem 5-6Mbit/s, takže je to tak na hraně.Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh
|
Scruffy
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 792 |
![]() |
|
RE: IPTV jaká je potřeba min.rychlost?Jen si všichni dejte IPTV. Ono stačí, když si děti zapnou tablety, tak podle agregace jdeš v průměru 10:1 dolů. . A to se týká i páteřních připojení. Když jsem seděl v Erláči u Siemense a server jsme měli v Paříži, tak ráno jsem změřil na ADSL 420,, odpoledne ve 4 už jenom 42.Bylo to i v tisku, aby lidi neblbli a sledovali televizi jak se má. Až to jednou klekne, tak Vám nepomůžou ani zlatý dráty. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
@MMoroustyhle kecy jsem od Tobě podobných slýchával už před 5 lety. Pravda je taková, že od 2015 je televize přes net moje hlavní (aktuálně O2 TV plus jeden ruský poskytovatel s originální satelitní - i 4K - kvalitou), bydlím od té doby v druhém bytě s třetím netovým připojením (aktuálně Nordic Telecom LAN30) a výpadek jsem zaznamenal snad před třemi lety naposled |
michalnew
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
SpacerSkylink Live ide OK až na zvuk pri TA3 ten je strašný, pritom z TA3.com ide v pohode , asi je to pre väčší záujem o TA3 |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 338 |
![]() |
|
RE:....oficialne IPTV sluzby, Skylink Live Netflix HBOGo AmazonPrime MagioGo Horizon Go atd ... 10mbit OK!neoficialne IPTV sluzby ... ano nie zalezi od koho si to kupis (tych premennych preco ti to bude aj na 500mbite sekat padat je viacero) nuz a treba este skromne dodat, a to sa tyka bez ohladu ci legal alebo nelegal, 10mbit by si musel mat cisto len pre seba, aby v susednej izbe syn nahodou netorentoval o stvo dvesto a potom sa ti moze stat ze napriklad HorizonGo ti prehodi to horsej kvality, respektive ti to zacne sekat ... vyuzitie linky v domacnosti tiez je jednou z premennych :) nech sa dari, ahoj ![]() Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
@michalnewJe úplně jedno, jestli Vám nebo komukoliv občas spadne televize. Problém je trochu jinde, ale pro někoho jsou to opravdu jenom kecy. Potěšilo mě, že jste již o tom něco zaslechl. . . . |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
@MMorousMě zajímá jedno.... jak MI (ne ostatím, ale jen mě samotnému) to hraje... a věř, že je to stabilnější, než SAT.... prostě bez výpadků a v TOP kvalitě, zbytek mi je ukradený |
michalnew
![]() |
|
@michalnewty si dobre mimo IPTV je stabilnejsí ako SAT![]() ![]() ![]() |
norberto15
Registrace: 12/2017 Příspěvků: 121 |
![]() |
|
RE: IPTV jaká je potřeba min.rychlost?Netreba sa báť internetovej konektivity. Tá stúpa priamoúmerne s jej potrebami. |
Spacer
![]() |
|
@norberto15Mýlíš se... 6 let jsem satelit (9 družic) měl, ale nyní nemohu parabolu díky orientaci bytu namontovat.... Věř tomu, že mám IPTV s kvalitou srovnatelnou se satelitem, čímž rozhodně nemyslím Skylink, ale NTV+.... 1920x1080x50, bitrate 15000+, u 4K 25000+... k tomu i Archiv.... Kvalita nekompromisní (55 palců OLED) a výpadek nevím, co je...Doba je jinde.... |
michalnew
![]() |
|
RE: IPTV jaká je potřeba min.rychlost?Hlavne to preverí, kto má mizerného internetového providera a mal by sa poobzerať po inom.![]() |
Spacer
![]() |
|
@michalnewok je to tvoja volba, ja len vravim že sat je podla mna stale kvalitou obrazu lepsia15000+ sa mi zdá nereálne v iptv ale budis , každý mame ine priority a hodnoty ![]() |
norberto15
![]() |
|
RE: IPTV jaká je potřeba min.rychlost?Nejde generalizovat. Záleží na konkrétní platformě. Mám v playlistech teď třeba kompletní PL nabídku. Některé C+ stanice se ale sekají. Pár jich má kolem 12-13t. kb/s. Měřeno ve VLC přehrávači. |
F4turbo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 2 344 |
![]() |
|
@norberto15Eurosport 4K mi jede v bitratu i 32000. To, že takovou službu neznáš není můj problém. je to jen o tom si přiznat, že doba se mění a jedna technoligie se tlačí na místo druhé.... a to je celé, z mé strany vše |
michalnew
![]() |
|
@michalnewok , nezdá sa mi to , urob screeny a postni to sempotom zmenim nazor. Je mi jasne že sa IPTV za tých pár rokov už o dost zmenila k lepsiemu ale také dat.toky sa mi nezdajú |
norberto15
![]() |
|
![]() |