Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Vypalování DVD

Zdravím, lze nějakým způsobem vypálit H.264 nebo HEVC nahrávku na DVD jako DVDVideo bez reencodingu? Snad všechny programy vynucují použití nenažraného kodeku MPEG2.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vypalování DVD

ano dá sa , ako udf iso mkv . to znamená na dvd disk ful hd ale len mkv.u panasonic blu ray to ide prehrať , ale nedá sa posúvať dopredu ani dozadu . ako to zvládajú iné prehrávače neviem .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Brumo

Jde mi o to používat to jako zálohu pro přehrání na PC. Akorát by mě zajímalo v jakém programu to vypaluješ

JanM

vypaľoval som to v nero 7 . či to zvládne aj ashampoo treba pozrieť do nastavení .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

Nedá sa. Formát DVD Video je špecifikovaný napr. tu:
https://en.wikipedia.org/wiki/DVD-Video

Všetko ostatné je "iba ako napálenie súboru na DVD nosič" v "ľubovoľnom formáte" a jeho prehranie je závislé na prehrávači, či vie spracovať príslušný kodek alebo kontajner.

kobram
Registrace: 4/2014

@kobram

Přehrávač tu mám SONY RDR-HXD870, co zvládne DVD Video a DivX, připadně datové DVD s DivX soubory. Potom ještě počítám s přehráváním v PC. No dobře, vyzkouším co to zvládne. Na co tady jinak zálohují ostatní? Na BluRay?

JanM

zálohy sú na webshare , fastshare , uložto a kade tade . dávať to na dvd je zastaralé .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

Zálohuje sa buď na HDD (dnes veľmi lacné terabytové disky/aspoň 2 krát kvôli strate dát), alebo Blu-ray (väčšinou ako MKV prípadne MP4 na UDF filesystem kvôli veľkosti súborov). Alebo nejaké NASko s RAIDom.

Ja preferujem HDD všetko 2 krát (a všetko v TrueCrypt-e) :)))

kobram

@kobram

Jsem myslel že se na to DVD dá vypálit HEVC. Většinu nahrávek mám v HEVC velikosti kolem 2-3GB a datovým tokem kolem 1.5-2mbit (s použitím ffmpeg to je celkem slušná kvalita) tedy se mi zdálo BluRay zbytečně velké. A s použitím BluRay lze vytvořit i disk s menu a v HEVC bez reencodingu? Protože podle výpočtů by se mi na 25GB BluRay vlezlo něco mezi 30-38 hodinama záznamu, což je docela dost. To by se mi libilo

JanM

Ja by som to potom riešil iba ako napálenie súborov na bluray disk (bez menu) a zadováženie si prehrávača, ktorý ti bude schopný to prehrať ako súbory (s tým asi nebude problém, to dnes asi zvládne väčšina). Akurát si musíš dať pozor, aby si si to ukladal/nahrával v jednotnom formáte/hevc mpeg profile, čo by si asi poriešil prehnaním cez FFMPEG.

kobram

@JanM

Čítam tu už dosť dlho Tvoju potrebu, či nutkanie neustále nahrávať. Je to Tvoja vec, ale už by si sa mohol pozrieť dopredu trošku. Dnes na Blueray a DVD už nikto nenahráva. Možno ak chce niekto za pol roka niečo nahrať, tak si nahrá tam. Uť konečne vyrieš tú Tvoju archiváciu. Urob si už z nejakého počítača linux server, nahoď tam napr. 4 TB úložiska. Vytvor si spoľahlivú sieť doma a môžeš nahrávať odkiaľ chceš, čo chceš. Môžeš pozerať odkiaľ chceš dokonca aj z hocikadiaľ vo svete. Samozrejme, čo tu píšu ostatní aj NAS je dobré riešenie.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Teoreticky keby si si vytvoril video s menu v Blu-Ray štruktúre (cez NERO alebo hocičo podobné), nemalo by to vadiť, že to je na DVD nosiči. Tam je špecifikovaný filesystém UDF 2.50u, takže by to nemal byť problém.(Ale že to prehraje Blu-ray stolný prehrávač ruku do ohňa za to nedám, neskúšal som to). V PC problém nebude.

kobram

Myslim si ze take videoredo to uz dost davno dokaze, ked som sa tym este zaoberal. A na rychlu zmenu kontajneru mkvtoolnix tusim bolo dobre. :)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

DVD nosič - a to ako vyzerá a k čomu je to ešte dobré?
:)))
DVDčko som nenapaľoval, ani nepamätám...
Je to veru pekných pár rôčkov dozadu.
Dnes len online úložiská, domáce HDD v linuxoch, prístup odkiaľ chcem a a z čoho chcem.
Toto má zmysel a budúcnosť, DVD a Bluray sú minulosť.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

to je taka vec, online ulozisko ti mozu odstrihnut kedykolvek a buducnost je v perd...li. To je dobre len kym to funguje. Ale rozhodne nie, na vecne udrzanie veci na ktorych mi zalezi.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

aj dvd je ešte užitočné , ale iba z príponou AMR

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@liquere

ty tu tiež nebudeš večne , doma na to nikomu nebude záležať . to sú zase príspevky ;P :zombie:

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@JanM

Mohu se připojit jen k tomu, co napsal kolega Petersk. Snažíš se o něco, co je možná krok zpátky. AV Reciever, televizi a PC jednoduše připojíš ethernetem do switche nebo routeru, nemusí to výt žádný zázrak, lepší je samozřejmě 1GB - nemusíš se ani starat o žádnou síť, jenom nastrkáš kabely a povolíš sdílení na HDD. Pak si pravým tlačítkem pošleš muziku nebo film odkud kam chceš. Televizí i PC nebo noťasů může být víc, stačí když je vidíš po síti. A je jedno, jestli je film SD, HD nebo 4K.
Nebo obráceně - zavoláš to přes DO a VLC nebo KODI do televize. Kabel může mít klidně 50m a v pohodě. Patlámo s DVD Ti žere čas a degraduje data

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Síť už tady víceméně provozuju, tedy 1TB disk vložený v boxu a dostupný přes FTP nebo SMB. Ale z hlediska zálohy stále více věřím fyzickým nosičům, asi to vyřeším tím že si někde seženu BluRay mechaniku. I hudbu stále kupuju na CD + k tomu Spotify Free. Jakým způsobem se degraduje kvalita kdybych to vypalil na BD bez reencodingu?

JanM

JanM

NAS s RAID 2xHDD 4/8/16TB, napr. ASUSTOR podľa peňaženky so zrkadlením a máš to na 100% bez nezmyslov mrhania času na napalovanie a prevod formátov, nezmyselnosť zaflákaného miesta v poličkách stovkami DVD atd atd.
Dnes máš NAS-y aj so všelijakými službami, HDMI výstupom, možnosťou rozšíriť sloty do budúcna keby si šiel napr. do 2TB HDD a bolo ti to za rok-dva málo.

Dagy2
Registrace: 11/2010

na blu ray len formát m2t . napaľovačka nepustí .
ty sa čo si našpekuluješ . vyzerá to tak , že tebe ide o pokec a nie o blu ray dvd a podobné (nevhodné slovo) .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@JanM

Dnes už se nevyplatí zálohovat videa na DVD/Blu-ray, protože nejjednodušší, nejrychlejší a nejlevnější je zálohovat na externí HDD.
Navíc mám pocit, že moc nerozumíš formátu DVD-Video, který má daný formát H.262/MPEG-2, takže pokud chceš vypálit film ve formátu DVD-Video, musíš to resamplovat v nějakém video editoru a pak ho přehraješ i v nejlevnějším DVD přehrávači. Pokud to vypálíš na DVD nosič pouze jako soubor, tak to zvládne i Windows7/10, ale ne všechny DVD přehrávače ti tento soubor přehrají.

mamk
Registrace: 7/2013

Další zásadní věc. Vypálené DVD není stejné, jako DVD koupené, tedy jako archivátor krajně nevhodné..
- Zálohování - pokud máš o něco eminentní zájem, tak to foukni na HDD a ten schovej do skříně a máš sklizeno na 20 let. Až přijdou nový technologie, tak to jenom přeinstaluješ.
- Raidový pole je šikovná věc, ale když to klekne, tak to klekne.
Další věc - velikost HDD. Když Ti klekne 4T, tak Ti odejde 4T. A když máš 2x2T, tak Ti půlka zbyde. Oba najednou Ti neodejdou
- Odcházející HDD poznáš že divně pochroustává, něco se děje s indexací, protože některý adresáře nebo fotky se pořádně nenačtou... a tady je nutné včas vše zazálohovat. Mě takhle vloni odešel 4Teráč, dal jsem 2x2T a jenom 5400ot. Paráda, nejsou proti 7200 vůbec slyšet. Osobně používám WD, ale mám ještě asi 4 IDE disky, starý 15 let a makají.

MMorous
Registrace: 10/2019

@JanM

Ešte jeden základný a zásadný rozdiel. Napáliš dáta na Bluray - ok. Aká kapacita dát ti tam vojde? Koľko Bluray diskov si budeš môcť pustiť naraz? Ja osobne využívam 3ks HDD v rámci domácej siete (ftp, samba), ich kapacity sú 2TB + 2TB + 3TB. Samozrejme pre mňa dôležité veci mám zálohované na všetkých 3ks HDD - to kvôli tomu, ak by niektorý z nich kľakol... Samozrejme okrem pre mňa dôležitých záloh mám na týchto HDD, aj napr. filmy, seriály dokumenty, ktoré si síce pozriem, keď si nájdem trochu času, ale tieto dáta iba jednoducho pozriem a potom vymažem. A teraz sa vrátim k mojej pôvodnej otázke, koľko filmov zálohuješ na jeden Bluray disk, bude sa dať ten disk zmazať a opätovne nahrať? Budeš mať trebárs 10 Bluray diskov z dátami, ktoré ťa zaujímajú a na každom disku
je niečo iné - bude sa ti chcieť prehadzovať medzi sebou jednotlivé disky v mechanike playera a to len preto, lebo si si rozmyslel napr. pôvodný svoj zámer chceš pozrieť nový film, ale radšej chceš počúvať hudbu, alebo pozerať koncert. A každé z týchto videí (audií) je na inom nosiči?
Pri HDD kopec takýchto zbytočných "manipulácií" odpadá.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

V dnešnej dobe akékoľvek zálohy na DVD sú nezmysel. Jedine HDD. U mňa 4x 6TB+2TB+1TB v PC a 2x 12TB externé disky. :)

Spacer
Registrace: 9/2017

@mmorous

raidový pole je práve na to, aby to nekleklo.

Dagy2
Registrace: 11/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra