![]() |
|
satelitní přijímač s OS linuxVážení satelitní fandové,je mi šedesát, o satelitní techniku se zajímám od 80-tych let minulého století, kdy jsem odebíral Technické noviny, psal jsem p.Kožehubovi, byla to fajn doba kdy každý článek o satelitní technice jsem hltal každým colem, pak vycházel moc dobrý měsíčník Parabola. Začínal jsem na přijímačích Opticum, Ferguson různé verze, nyní Openbox S2 mini HD. Rád bych si pořídil satelitní přijímač s OS linux(Octagon SF 8008 4K), ale mám minimální zkušenosti. Je prosím Vás nějaký zdroj, kde by se dali čerpat informace pro začátečníka. Díky za tipy. Satelitní fanda Fergi. |
fergi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 368 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58 | |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxnemyslím to nějak zle,ale nezbyde ti než "jezdit" po netu a studovat...nějaký zadávání přes ovladač,je u linuxu passé,nemyslím tím nastavení přizpůsobení přístroje...![]() |
jansmrz
Registrace: 3/2015 Příspěvků: 543 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxPoradím, v prvom rade si zadovaz si prijímač od predajcu co ti ho nastaví. Urob si zálohu a potom laboruj |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 365 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxza tie roky si fandil samým črepom a chceš kúpiť daľší . nerozumiem tomu .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
@fergiJsem na tom uplně stejně jako Ty.Koupil jsem Zgemmu combo nastavenou od prodejce.První co jsem udělal tak zálohu a nyní když se mě chce tak zkouším setingy, co je na co a podobně.Musíš fakt hledat,protože nic uceleného není.Kolikrát už mě tak bolí oči,že se na to hledání a čtení vyfláknu a nechám to až mám náladu což je každý den.![]() Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 068 |
![]() |
|
@Jarous, @fergiČuduj sa svete, vieš ty, že aj existuje aspoň "trošku" ucelený popis, že čo robiť, čo zvláda a čo dokáže linux stb!Ten "univerzálny návod/popis" je zverejnený na konkurenčnom sat fóre. Kvôli pravidlám tohto fóra, nechcem a nebudem zverejňovať link na ten pdf súbor, ale mpzno ti pomôže toto: ...Obsah fóra » VOLNÁ DISKUSE » Všeobecný F.A.Q. » Návody na inštaláciu sat reciverov a príslušenstva » Inštalujeme a konfigurujeme linuxový satelitný prijímač. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@fergiJsou jednoduší cesty,jak si zpestřit stáří.Taky jsem kdysi pořidil jakejsi tryplex a po dvou letech se ho zbavil,abych měl čas a něco ze života,než umřu![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
@korkoran![]() ![]() ![]() |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxNení to zase nic těžkého, pusť se do toho, na zimní dny, kdy se venku nic moc dělat nedá, ideální. Octagon není špatný, je jenom Tvojí otázkou peněz, jak vysoko "budeš rúbať", ze začátku můžeš koupit i něco použitého, staršího. Nebyl by špatný i přijímač s multibootem, kde bys měl systém "k používání" a systém na "učení a hraní" a pohodlně si mezi nima jenom přepínat. Myslím, že Tě to bude bavit, přeji hodně zdaru...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxdobrý nápad Octagon SF 8008 4K , vyníkající poměr cena kvalita vybavení ,ale kup si to u někoho kdo ti to dodá přednastavenéUdělej si backup na flešku a pak můžeš klidně experimentovat. Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.
|
lubos3nec
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 938 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linux@fergiv prvom rade zmen prijimac co ides kupit, chce to nieco so sachtou na modul, casy sa menia a za par rokov sa ti hodi, mozno aj skor, ak si ochotny dat za octagon cca 100e tak tejte cene sa blizi Zgemma H9 TWIN ktora ma sachtu, za lepsie znacky ako vu, gigablue si treba priplatit, taky vu+ ma minimalnu navratnost reklamacii takze je sanca ze roky pojde, ale vies ako to je, pokazit sa moze vsetko, co sa tyka infa o linux boxe, tazko nieco vysvetlovat bo nik nevie co uz vies a co nie, zhrniem ti zaklad - do linux boxu sa instaluje software, kazdy z nich ma svoje pre aj proti, ak si objednas napr z ellano tak ti poslu aj lajstro kde je strucny popis ako instalovat a samozrejme soft tam uz budes mat od nich, ale vzdy je lepsie nahodit si to sam, bo vela nainstalovaneho bordelu prinasa paseku, ujasni si cez koho mas tv a aky tuner chces, ci to bude napojene na net, ci chces nahravat a zaroven pozerat, ci mas 1 alebo 2 koax kable, ci chces sledovat na mobile..., najprv sa naucis ako nastavit tuner, treba vypnut v sieti dhcp a dat pevnu ip a prekutres cele menu, do boxu sa instaluju doplnky-plugins-nieco ako ked do pc nahras program, ak mas kartu v module tak nic nenastavujes, teda vacsinou nie a ak mas kartu v internej citacke potrebujes software ktory sa vola softcam, sluzi na to aby citacka komunikovala s kartou, vola sa napr oscam..., do urciteho systemu sa da oscam nahrat priamo z menu a do urciteho az po instalacii ineho softu, o config oscam a inych veciach ti nejdem pisat, nauc sa najprv zaklad a popripade napis rozpocet a cez koho mas tv |
peterkozel
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 199 |
![]() |
|
@fergiNejdrive si aktivuj soukrome zpravy,treba ti nekdo poradi vice,protoze na skle to vetsinou nekonci dobre.Co uzivatel to jiny nazor a jina mentalita.Nekdo je tu pro radu,nekdo pro ochotu nekomu pomoci ale ne vzdy to tak konci,takze bych asi zacal tou aktivaci SZ |
bistro
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 630 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxChybět nebudou satelitní znalosti, ale obecné počítačové. Provoz sítě, příkazový řádek, telnet prostě je potřeba si s počítačem vědět rady, pak už linux není problém.Kompletní popis není. Je to podobné jako bych se ptal: chci jezdit na motorce, je někde nějaký komplexní popis, jakou si mám koupit, jaké oblečení budu potřebovat, a kam je nejlepší jezdit... Ale není to nijak extra složité, tedy pro člověka se schopností ovládat počítač - pro moji ženu to složité je. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@korkoranNapsal jsi to výstižně ale stávající podmínky pro různé aktivity jsou nyní značně omezeny a tak si aspoň hrajeme.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
@lubos3necjasne ospevujes ho pretoze ten krap si si vyplakal jakosto centralni dovozce...pritom je to standartny linux box naviac so shitnym dialkovym a hlavne bez CI slotu..povedz mi tyx umelez ze trince kde si strci M7-mickovu kartu respektive ked by chcel vyuzit 4K ponuku od skylinku kam strci viaccess modul, hmm ? |
pelc
Registrace: 2/2020 Příspěvků: 143 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxAno, "přátelství s pc" je nutností, ale všechno, postupy a návody se dají vygooglit. Spousta lidí to považuje za aroganci a nezdvořilost a jáještěnevímco, když člověk napíše "najdi si to na googlu", nebo "a google jsi zkoušel?". Je to ale jednoduchý a nejúčinnější způsob pomoci. Všechno tam je, jen se správně zeptat, co není v češtině, je v angličtině/němčině, častokrát s videem...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxfergiJa som tiež po 60-ke,na linux sa absolútne nechýtam,preto som si kúpil OCTAGON SF 8008 4K s nainštalovaným DEFINE.CL slot nepotrebujem.Je pravda,že to diaľkové je tragédia.Funguje aj Stalker a Edem,som prekvapený aj veľmi dobrou kvalitou obrazu.Na android boxe X96 MAX+je obraz horší. |
stamar
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 1 364 |
![]() |
|
pelcJá mám Octagon SF 8008 4K taky, protože jsem chtěl dobrý linuxový přijímač. A vůbec nelituju. Uvažuji i o druhém. Zadavatel příspěvku poptává linuxový přijímač nikde nezmiňuje další požadavky.Jinak je to taky můj 1.linuxový přijímač a myslím si, že není až takový problém ho ovládat. Taky mi táhne už dávno přes 50 let a myslím si, že ten základ není až taková věda. Přijímač jsem koupil už nastavený a i další podpora je super. Je dost prodejců, co pomáhají. Jimmy Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 978 |
![]() |
|
pelcProč hned ta arogance, já si taky myslím, že to špatný receiver není, vstavaná wifi, hisilicon, multistream, ne každý požaduje skylink, za tu cenu to není špatné, to si musí rozhodnout kupující. Určitě bych neřekl, že je to šrot...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@mmiriboyDobrej návod něco jako kdysi "Jak na to u Arivy".Snad by to chtělo dát někam kde to není tak utajené.Mě na to strejda nikdy nenavedl,možná jsem se ho špatně zeptal.![]() Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
ještě dodámže 4K ponuka od skylinku mě pobavila...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@fergiPřečti si dreambook http://www.dreambook.unas.cz/, sice je to hodně staré, ale minimalně 2/3 se da použít i na dnešní E2 přijímače, jinak žádný návod nikde nenajdeš, a proč to to prodejci prodávají přednastavené? Protože potřebují ty, co to tomu nerozumí a vy sami jste na nich závislí jako tele na vemenu. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
k zamyšlení pro redakciMožná by bylo vhodné pro začátečníky vypracovat nějaký postup pro linuxové přijímače, třeba do sekce ABC.Je to univerzální pro více přijímačů. Jimmy Vždy může být hůř....
|
Jimmy
![]() |
|
matchboxxVážím si tvých příspěvků, ale teď s tebou nesouhlasím.Jsou prodejci, co po prodání tě neznají a jsou prodejci co pomůžou i později (a nemusí). Oni vědí, že další nákup udělám u nich a tak by to mělo být. Vždy může být hůř....
|
Jimmy
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxkym ti tu vyberu spravny linux box, nainstaluj si na pocitac nejaky dreamboxedit na fav zoznamy a nejakeho ftp clienta na pripojenie k boxu.![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
Fergi.Rád ti pomohu je to také můj první linux.Než ho dal k dokonalost picon atd mi trvalo rok.Hodně se dozvíš na Ab-foru Octagon80084K.Mám i multiboot 3 image.Nikdo tady mně ještě o lepším stroji pomněr cena výkon nepřesvědčil.Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.
|
ROSTA
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 713 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58 | |
![]() |
|
![]() |