![]() |
|
Vadný druhý tuner na DM8000?Ahoj všem, jdu na radu :-) Mám Dreambox DM8000 s dvěma zapojenými interními tunery, OpenPLI (verze 4 z roku 2016), CAM - dříve oscam a teď cccam. Zdá se mi, že jeden tuner odešel. Abych vyloučil chybu v anténě nebo přívodních kabelech, tak jsem připojoval do tunerů postupně vždy jen jeden kabel. Oba kabely fungovaly pouze v tuneru A. Při připojení kabelů do tuneru B se objevil obraz na cca půl vteřiny a poté hláška Ladění selhalo. Před 4 roky jsem měl tentýž problém a pomohl flash image. Ještě než odepíšu tuner ..... nemůže být ještě něco špatně nastavené v systému? Díky za rady, tipy, nápady ;-) |
dandyho
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 16 |
![]() |
|
RE: Vadný druhý tuner na DM8000?Co máš v nastavení tunerů,je tam několik pozic,jenže už si nejsem vědom jakých,satelit už 3r.prodaný.Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 907 |
![]() |
|
@spykoNastavení tunerů: https://uloz.to/tamhle/JJbPtJGcu8Ot |
dandyho
![]() |
|
RE: Vadný druhý tuner na DM8000?bohužel-nenajdu to.Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
![]() |
|
RE: Vadný druhý tuner na DM8000?Tuner by se dal vyzkoušet tak, že vypneš tuner A, pustíš jenom B a nastavíš v něm bez diseqc, nahradíš diseqc switch F-kovou spojkou a podíváš se, jestli hraje ta jedna družice, co jsi připojil...a pak můžeš pokračovat dále.Protože možností je mnoho. Taky je jistě možný vadný tuner. Ale můj tip jsou vyschlé kapacitory v letitém DM8000 a mírně zvlněné napětí pro ladění tuneruB. Časem odejde i tuner A, pokud hádám správně. (Ale jenom hádám.) |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@dandyhoZkusit tam nahrát originál image |
ostplus
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 50 |
![]() |
|
RE: Vadný druhý tuner na DM8000?Vím,přesněji matně si pamatuji,že v opepli je problém s prioritama u tuneru,pokud je prioritní A tuner musí byt u B tuneru nastaveno A ,jenže já měl motor,a to nastavení mohlo být jiné,zkus prioritu B-zjistíš jestli jede.Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
![]() |
|
Antonin by mohl mit pravduTaky je jistě možný vadný tuner. Ale můj tip jsou vyschlé kapacitory v letitém DM8000 a mírně zvlněné napětí pro ladění tuneruB.Mel jsem to podobne. Vymenil jsem vsechny male kondiky v cene 45 KC. Vse vali jako z praku. Ale mel jsem tez novy problem, nesla mi Nova a Prima vse na stejne freqvenci. Problem byl v v CI modulu Alphacrypt. Vytahl jsem ho a ejhle, vse bezi. Tak to zkus vcetne vytazeni harddiscu atd. |
Wata
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 174 |
![]() |
|
VýsledekDiky moc za tipy. Dopadlo to tak, ze jsem vypojil kabel z tuneru A a nastavil do stavu nenakonfigurovano. Tuner B jsem prenastavil ze stavu "stejne s tunerem A" do jednoducheho modu a programy hraly. Takze tuner B mrtvy neni. Pak jsem nastavil oba tunery stejne a Dreambox jede jak ma. Soubezne s tim jsem zjistil, ze byla vyviklana koncovka kabelu. Tu jsem take opravil. Budu ted testovat a az bude vic casu preinstaluji na novejsi image ... |
dandyho
![]() |
|
![]() |