Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Sony KD43XF7596

Dobrý večer,jsem tu začátečník a děkuji všem za shovívavost.
Koupil jsem před 1,5 rokem Sony KD43XF7596,jde o funkci červené tlačítko.pustím např.ČT1 a zmačknu červené tlačítko najdu pořad který bych chtěl sledovat a pořad dříve naběhl po proběhnutí nezbytných reklam se dal pořad odkoukat.Nyní spustím pořad a koukám, po 5-10 minutách se pořad sám vypne a skočí to zpět na předem zvolený program,následuje to že zmačknu červené tlačítko znovu najdu onen pořad a musím najít kde to skončilo,po dalších 5-10 minutách hop zpět a tak pořád dokola.Volal jsem na Sony linku kde nějaká docela špatně mluvící dáma mi řekla že na tom pracují ,ale pracují na tom už od května a poslední termín který mi byl sdělen je jaro.Když zavolám do servisu tak mi řeknou že to nejdříve musím řešit na Sony lince.A celé se to spustilo nějakou aktualizací,jenže údajně ta aktualizace nejde vrátit zpět.Mám chut´televizi vrátit protože hlavní důvod koupě bylo že jsme nestíhali některé pořady a chtěli jsme je shlédnout zpětně.Poradíte nějaké řešení?

tondas2
Registrace: 11/2020
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sony KD43XF7596

Dát tv do továrního nastavení a jinak už nic nepomůže, jestliže jde uplatnit reklamaci tak vrátit, Sony už dávno není co bylo,taky jsem byl jeho příznivcem ;)

lglb
Registrace: 9/2017

pokud přístroj

nefunguje jako v době koupě,jedná se o vadu zboží,tedy prodejce a reklamuj

pierrepetr
Registrace: 5/2006

skusil by som stiahnut a znovu nainstalovat posledny fw cez usb. Podla mna sa nemoze nic pokazit.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Sony před dvaceti lety, a Sony dnes, to je nebe a dudy.
Bývala to prémiová značka s prémiovými službami. Dneska je to nespolehlivý partner, který záruku ochčívá, jak může.

Antonín
Registrace: 8/2005

to mi tedy dáváte, taky jsem uvažoval o SONY...

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

@Jimmy

Vyšší řady nebo spíš nejvyšší LED nejsou špatné.Obrazově velmi dobré.Parametry zobrazovače taktéž na urovni. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Sony

už nikdy více :fuming: ,jsou to předražené s........

pedro
Registrace: 9/2007

Tohle je levná 50ti hertzovka. Možná máte plnou paměť a buffery to nestíhají. Zkuste to vytáhnout ze zásuvky, přístroj se restartuje a uvidíte.

MMorous
Registrace: 10/2019

@pedro

Nakonec debata je správná věc,ale stojím si za tím,co jsem napsal výše.Souhlasím,že cena je vyšší,ale to se nakonec u Sony projevuje od minulosti až po dnešek.Stačí si připomenout ceny CRT a zdaleka ne těch nejlepších a největších.30-40 tisíc byla běžná cena. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@Antonin

kolko mas doma produktov Sony s realnymi skusenostami o ktorych pises?

Osobne mam niekolko produktov od Sony a ak ich menim tak ostavam verny znacke. Absolutna spokojnost z mojej strany.

Taktiez si treba uvedomit ze pokles premiovosti napriec vyrobcami prichadza cez velmi presaturovany trh lowcostami kde zakaznik je radsej ochotny zaplatit menej noname znacke a kupit aj kocku v mechu. Je to v priamom rozpore s tlakom na pokles ceny produktu vs naklady napr na ludi, ktore neustale vyzaduju narast svojich ocakavani. Na toto dopatilo uz vela znaciek a bud rad ze na trhu existuje este ako tak par premiovych znaciek ako je napr Sony.

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.

dvbinfo
Registrace: 9/2006

Sony a prémiová značka, ? Někdo zaspal dobu.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Do roku 2016 jsem kupoval prakticky jenom SONY. Stále mám jejich 55" TV s RGB LED, v pracovně mám kromě 50" Sony i jejich stereo zes a tuner, už třicet let. V roce 2016 jsem si koupil další SONY TV do domu na Tenerife - přestože byla o chlup dražší, než jiné modely, chápal jsme to jako příplatek za prémivou značku. Přivezli ji, nainstalovali, za dva měsíce při kouknání na TV - i s návštěvou sousedů -- se z ničeho nic obrazovka zalila nesmysly - vada obrazovky. Dobře stane se i u těch nejlepších, řekl jsem si. Akorát že SONY pravilo, že se na vadu nevztahuje záruka, protože obrazovka praskla. Takže mne šmikli o 1900e. Já jsem ji ani nemontoval, ani nemám malé děti, ani zvířata ani nic jiného, co by ji mohlo prasknout.
Už jenom, že jim obrazovka praskne znamená, že je to šunt. A to jak se chovají dále, je šunt na kvadrát. Není to jediný případ. SONY bejvávalo...

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

@Antonín - sklo může prasknout také při určitém kmitočtu. Viděl jsem to v nějakém filmu a myslel, že je to vymyšleno jen do té doby, než jsem to viděl naživo když to předváděla sopranistka Škopková v PLzni na Plzeň2015
- Moderní televize je složitý přístroj. Má spoustu možností, ale jenom jednu paměť. Zkuste tam dát několik tisíc satelitních kanálů a pak je třídit. Za chvíli to řekne dost. To samé s filmem. Android kontroluje a ukládá místo rozkoukaného filmu, her, pořadů z youtube, Web brouseru a na to všechno potřebuje paměť jako u počítače. Pamatuje si toho až neskutečně, no a když to někde přeteče, tak to spadne. Normálka.
- Kdoví co s tím máte. Já to před chvílí zkoušel/Hbb/ nechal jsem běžet nějakou pohádku a po půlhodině jsem to vypnul. Na Webbrouseru doporučuji občas vymazat historii. Stejně jako u PC.

MMorous

A tazatel je v karantene? ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere

Ja na blackliste :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Stejne jako nekdo v diskuzi vyse bych doporucil vratit do tovarniho nastaveni. Sam mam Sony Android TV 2015 a porad bezi, jak ma. Pokud jsem mel problem s aktualizaci, obratil jsem se primo na Sony, kde mi ochotne poradili. Jedina bolest je razeni kanalu, pokud mam na sat 1000 kanalu, je nemozne to v menu seradit. Na to jsem si stahnul sony editor a tridim v pocitaci. premiove znacka/tv zacina podle me od 20tis+. drzim palce.

MLOK
Registrace: 3/2007

@ MLOK Ten editor je dost primitivní, chvíli jsem ho zkoušel a nešel mi tam dopsat transpondér. Řazení kanálů funguje a jako záloha taky. Nebo když potřebuješ z 1000 kanálů 900 vymazat. Dál jsem to nezkoušel. Třeba to časem vylepší

MMorous

@MMorous - editor je primitivni a dela i radu nesmyslu, ale na serazeni 200 kanalu je super :) tusim, ze to delal nejak kluk z Nemecka, takze novejsi verzi nepredpokladam, ale i tak dobry :) usetrilo mi to dny casu :) zdar vsem!

MLOK
Registrace: 3/2007

@MLOK jj na tohle je to dobrý. Ale transpondér tam nepřidáš, přitom to tam někde musí sakra být. Jenom v menu to není. Někdy se na to mrknu nějak to zeditovat. Na druhé straně na sat přes to nekoukám, na to mám jiný mašiny. A to DVBT2 nebo Cabel v pohodě zedituju ze sedačky přes DO.

MMorous

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra