![]() |
|
Problém s WiFIPri sledovaní Skylink Live cez WiFi sa mi jeden android tv box po chvíli zastaví a oznámi, že mám prázdy zoznam kanálov. Chvíľu ich naťahuje a potom zase ide dobre. O dve minúty sa všetko opakuje. Začalo sa to diať asi odvtedy, ako som vymenil router a prešiel na optický internet 250 Mbt. Bude treba nejako spáriť box s routerom alebo ho "vyčistiť" s apkou FXR WiFi fix and rescue? |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 045 |
![]() |
|
RE: Problém s WiFICez ethernet kábel to ide dobre? |
Richard21
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 388 |
![]() |
|
@KarnerPrečo nepoužívaš ethernet LAN kábel... WiFi občas vzpadáva a nieje to až tak stabilné ako cez LAN.VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 718 |
![]() |
|
RE: Problém s WiFICez LAN kábel ide dobre. Na ňom mám pri veľkej tv druhý android box. Do spálne k druhému tv sa mi natrvalo kábel ťahať nechce, lebo je to zbytočné. Box išiel do výmeny routera aj tam. Chyba bude asi v spárovaní. Nový router je výkonný, chytám ho na lelefóne aj kus za činžiakom, čiže v ňom asi chyba nebude. Uvažujem aj o kúpe WiFI adaptéra AC - 600 Mbt za 4 € z AliExpresu. Neviem však, či bude kompatibilný s androidom. Uvádzajú iba WIN a Linux. |
Karner
![]() |
|
RE: Problém s WiFIStreaming spoľahlivo zaruší každú wifi. (kábel je istota) Tie blbosti za 4€ ti nepomôžu. Ak už chceš len wifi tak dokúp Access point, ktorý umiestniš bližšie k problémovému android boxu. |
Richard21
![]() |
|
@Richard21Neviem, či by pomohol, lebo android box som priložil k routeru bez kábla a Skylink Live často načítaval. Čiže chyba bude v spárovaní, lebo ani v tesnej blízkosti nového routera spoľahlivo nefunguje. |
Karner
![]() |
|
RE: Problém s WiFITesná blízkosť k wifi routeru nie je dobrá. Je tam príliš silný signál a zariadenie (android TV box) to nemusí zvládať. Bývaš v činžiaku, takže predpokladám, že máš zarušené pásmo. (určite tam vysiela mnoho wifi sietí) Najlepšie riešenie je jednoduché LAN kábel. |
Richard21
![]() |
|
@KarnerA takto prepnúť iný prenosový kanál na tom wifi routri, to si neskúšal?VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 010 |
![]() |
|
@mmiriboyPoraď ako? Ešte som to nerobil. |
Karner
![]() |
|
@mmiriboya proc by to delal ? automatika ti vybere nejmin zaruseny kanaly.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
@Karnerto ze chytas tvuj novej router i kus od cinzaku neznamena ze je vykonejsi. zapoj to kabelem a je po problemu. protoze to neresis naposled. mam tady takovyho experta co musi mit vsecko bezdratu a vazne jsem rad, ze takovy pitomosti resit nemusim :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Problém s WiFIveru tak, najlepšia wifina je kábel.Často rôzne boxy a dokonca aj tv sú na wifiny dosť tupé a v barákoch to býva ozaj pestré čo sa týka rušenia.Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 302 |
![]() |
|
@bublajsMôže, ale aj nemusí mu vybrať najmenej zarušený kanál. Sám autor priznáva, že nevie o čom je reč, t.j. netuší, že v akom režime má nastavené toto prepínanie.Ale samozrejme súhlasím z názorom, že kábel je kábel. U mňa v domácnosti sú bezdrôtové len mobily a tablety. Ostatné zariadenia, aj keď majú možnosť wi-fi pripojenia, sú pripojené cez LAN. A svätý pokoj. Nesťažujem si! Všetko funguje. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 010 |
![]() |
|
RE: Problém s WiFIEšte by som chcel vyskúšať apku FXR WiFi fix and rescue, ktorá vraj poriadne vyčistí tv box a oživí WiFi. Má niekto s ňou skúsenosti. |
Karner
![]() |
|
@Karnerto ti vycisti tak akorat bankovni konto :)) za me neni vetsi pitomostDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@mmiriboyja teda dynamicky kanaly nemam, ale na zacatku tohodle wifi silenstvi jsem obsadil kanal 13 a fakt se ho nehodlam vzdat. takze kdyz mi na nej nekdo vleze , tak si pustim pingy na vsecky zarizeni (cidla a tak) a do 10 minut jsou vsichni pryc :)) uplne senzacni fix and rescue :))Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Problém s WiFIZačal bych u pronájmu IP adresy a nastavení DHCP na jednotlivých přístrojích, jestli se to někde nehádá. Osobně jsem wifi vyhodil a koupil pořádnej switch a mám pokoj. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 425 |
![]() |
|
RE: Problém s WiFIAno kabel je kabel pokud se Ti ho nechce tahat tak nevím. Mám v tv strčený Chromecast taky na Wifi. Mám 200 Mbt. Ale přikoupil jsem redukci na LAN. Je to o ničem jiným.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Problém s WiFIManželka ďalší kábel v obyváku zamieta. Stačí jej, že máme natiahnutý koax z chodby cez kuchyňu až do obývačky k routeru a z neho k tv. Neprežila by ešte ťahanie káblu okolo ďalších stien a vŕtanie diery cez panel do spálne. Preto uvažujem a lepšom spárovaní boxu s routerom alebo kúpe USB WiFi adaptéru. |
Karner
![]() |
|
jaký párování??zapnu a jedem |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
a nejen domaberu box na cesty na dovolenou,zapnu a koukám |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@Karnera z elektromagnetickyho smogu kterej ta wifi produkuje pupinky nema ? :))hele a proc nezkusis powerline adaptery ? Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
![]() |