Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Jaký monitor k PC s reproduktory

Zdravim, chtel bych monitor k PC aby mel zabudovane repracky. Vim ze u vetsiny monitoru jsou nevalne kvality ale s tim pocitam. Velikost 24-27 palcu 1920x1080 do cca 3500Kc ktery by byl trosku setrny k ocim. A jeste me zajima jak ten zvuk do toho monitoru dostanu jestli pres 3.5 jack nebo jestli to jde i primo pres HDMI. Potreboval bych pres HDMI, pokud by to slo. Dekuji za pripadne rady.

DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100

Josef35
Registrace: 8/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaký monitor k PC s reproduktory

1. Choď na stránku zelenej príšery
2. Vyber si sekciu "Monitory"
3. Na ľavej strane si zvoľ Úhlopříčka: 24-27"
4. Na ľavej strane si zvoľ Typ rozlišení: FullHD
5. Na ľavej strane si zvoľ Hlavní funkce: Reproduktory
6. Na ľavej strane si zvoľ Typ připojení: HDMI
7. Na záložke si klikni: Od nejlevnějšího
8. Nepíš si do životopisu, že vieš používať internet. :lookaround:

kobram
Registrace: 4/2014

Jde me spis o to pripojeni toho audia. Nikde o tom nepisou. Mam jeste monitor kde je tohle resene pres 3.5 jack. Ja bych potreboval jestli je moznost i pres HDMI primo s obrazem kdyby mel nekdo nejaky tip nebo mel moznost ty monitory porovnat - nejaky prodejce po jakem sahnout.

Josef35

Ide to normálne cez HDMI. Niekedy je potrebné zmeniť si vo Windows v "Prehrávacích zariadeniach" zvukový výstup na príslušné zariadenie.
Pozri si: https://ibb.co/t8rLYjT

kobram

A takto je to uz u vsech monitoru uz co maji repracky a HDMI?
Premyslel jsem nad temato:
Acer SA240YAbmi
Acer VG220Qbmiix
Philips 243V7QDAB
Philips 243V7QJABF
Dell S2421H

Josef35

Vezmi ten dell...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Áno. Zvuk je prenášaný cez HDMI. Cez jack je prenášaný iba v prípade, že si dáš obrazový vstup, ktorý nemá AUDIO. Napr. VGA ...

Ešte jedno super tajomstvo ti prezradím:
Otvor si YOUTUBE.COM a tam si daj vyhľadať "názov monitora, ktorý chceš". Zobrazia sa ti desiatky videí, ako to ľudia rozbaľujú a oživujú. :))) :))) :))) :)))

kobram

Já jsem koupil 24"SMART telku s Full HD rozlišením a mám klid. Sice trochu kompromis,ale je to OK.

Cucerak
Registrace: 3/2008

@kobram - to delam vzdy kdyz mam neco v planu koupit a hledal jsem tak i monitory na youtube, ale videl jsem tam prave ten 3.5 jack jako mam na starem monitoru s repracky a nenapadlo me ze to muze byt kvuli vstupu vzvuku kdyz je pripojeny pres vga :-)

Josef35

Pokud chceš trochu lepší zvuk tak hledej monitor s TV.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Stale se nemuzu rozhodnout co vzit. I kdyz bych priplatil tak nevim do ceho jit. Premyslim nad tim Dell S2421H a hlavne aby netrpely moc oci.

Josef35

Na většině monitorů jsou režimy tak se to dá přizpůsobit na oči.Mám Asus ale nemohu si na něj zvyknout ať tam dám jaký koliv režim.Problém žádný nebyl s tim monitorem s TV.Zvuk dobrý a na oči taky ok.Dal jsem ho do kuchyně jako tv,protože manželka mě při přepínání programů tv přepínala obrazovku monitoru. :)

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Zajímavá diskuse. Především je třeba říct, že audio přes Jack a HDMI je nebe a dudy. Jack-jsou 3 dráty, kterými propojíš výstup ze zvukové karty se vstupem zesilovače v monitoru a hraje to
HDMI-plně digitální propojení, které nese další informace a aby to hrálo, musí to především obě strany umět zpracovat. Navíc to musí podporovat operační systém v PC. Když ne, tak se musí doinstalovat správný driver. U vyladěné soustavy to samozřejmě funguje, ale u nonename grafiky a monitoru za 3 tisíce, i když je na obou stranách HDMI - to fungovat hned nemusí.
Já používám od r. 2000 výhradně dvoumonitorové pracoviště, doma i v práci, takže tato vymoženost mě jaksi minula. Přesto jsem to jednou zkoušel a to tak, že jsem propojil PC a televizi kabelem, kde na jedné straně byl Display port a na druhé HDMI. Zvuk neprošel, protože grafika Quadro FX580 to v základu nepodporovala a neměla na desce ani další konektor pro bypas na zvukovku. Doinstalovat driver jsem nezkoušel. Jsou tam totiž ještě další záludnosti s přepínáním grafických karet/interní-externí/ a výstupů z ext. grafiky a konečný efekt je spíše minusový.
Vedle PC mám malou věž Philips a případnou muziku nebo jiné audio když něco stříhám, si pustím podle potřeby do sluchátek nebo do beden.

MMorous
Registrace: 10/2019

Ja mam mini PC INTEL NUC a kdyz ho pripojim na klasickou LED TV pres HDMI zvuk jde. Tak z toho monitoru snad pujde taky. Objednal jsem nakonec ten monitor DELL, je to novinka. V recenzich na zahr. forech jsem se docetl ze ma tento monitor pekny obraz i zvuk - oproti jinym monitorum (udajne nejlepsi)a zesilovani zvuku na monitoru, tak snad budu spokojen. Neni to sice herni TOP monitor, ma jen max 75Hz, ale na moje poreby snad bude stacit. Ted resim jeste koupe TV v jinem vlakne.

Josef35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra