![]() |
|
evolveo sigma t2, programy bez OSDDobrý den,Mám nevidomou přítelkyni, která si oblíbila nahrávání televizních pořadů do počítače, část z nich následně poslouchá a část si jen archivuje (jen zvukovou stopu) a některé pořady chce jen poslouchat. Přítelkyně pracuje s notebookem pomocí čtecího programu, který ji čte obsah dialogových oken, popis tlačítek apod. Pořídil jsem jí na to USB tuner evolveo sigma t2 a externí disk na nahrávání. K tuneru dodávaný Total TV player bohužel používá OSD menu zakomponované v obraze, takže to přítelkyni nečte a musím jí vybrané pořady programovat já. S jídlem roste chuť a přítelkyně by chtěla nahrávat současně i z různých multiplexů. Našel jsem duální tuner Evolveo Venus T2. Máte s ním někdo zkušenosti? Umí to opravdu spolehlivě nahrávat ze dvou nezávislých multiplexů? Neznáte nějaký program, který by nepoužíval pro EPG a správu nahrávání OSD menu, ale normální dialogová okna, že by to přítelkyni četlo? Nadějně vypadal DVScheduler, který se ovládá přes prohlížeč, ale i když je interface textový, tak to četlo jen někde, neví prosím někdo o něčem podobném, že bych to vyzkoušel, jestli to nebude lepší? Někde jsem četl, že prý linuxové přijímače umožňují se k nim připojit z počítače přes lokální síť a také je ovládat přes prohlížeč, ale když jsem nějaký s duálním DVB-T2 hledal, tak jsem našel jen vrcholné modely Vu+/DreamBox, které jsou v první řadě satelitní, musely by se dokupovat dodateční DVB-T2 karty a jsou cenově nedostupné. Přítelkyně ale žádný vrcholný model ani satelit nepotřebuje, hlavně, aby to bylo spolehlivé, aby se dal přes usb připojit stávající externí disk pro nahrávání (který by pak měl být také z počítače dostupný přes lokální síť) a aby nebyly potřeba nějaké pokusy s alternativními obrazy. Pokud by to stálo nižší jednotky tisíc, tak pokud by to přítelkyně mohla ovládat bez mé pomoci, tak by to stálo za úvahu i když by to bylo dražší než prosté dokoupení samotného duálního tuneru k notebooku. Děkuji všem za odpovědi. |
simunekj
Registrace: 11/2020 Příspěvků: 6 |
![]() |
|
RE: evolveo sigma t2, programy bez OSDPekne si to napsal, to se tu moc casto nevidi. Linux STB, a to vsechny se daji kompletne ovladat pres webif (www) to maji spolecne, je jedno jaka znacka. Napriklad VU+ UNO 4K SE je s dualnim tunerem pouze ve varinte pro DVB-T/T2 a mozna se daji najit i dalsi.Osobne bych si nasel nejakeho prodejce nekde kolem, vysvetlil bych se mu tento docela specificky problem, mozna jej pochopi a pokusi se pomoci. Prijmace a enigma2 predpokladaji alespon elementarni znalisti prace s Linuxem co do nastaveni, troufnu si odhadnout ze to je problem. ![]() |
chocholos
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 460 |
![]() |
|
@simunekjEvolveo Sigma T2 jsem kdysi používal a vím,že soft Total TV není z nejlepších.S tímto USB tunerem ale spolupracoval v pohodě soft ProgDVB - a to jsem měl jen free verzi.Poslední verze ProgDVB v7.37.8 určitě stojí za vyzkoušení.Nevím přesně co umí placená verze(test možný na 7 dní),ale s vývojářem lze komunikovat o zapracování dalších požadavků na jeho webu progdvb.com (formulář),nebo ve fóru s uživateli na tomtéž webu. |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
@chocholosNejsem úplný počítačový analfabet, takže s linuxem bych se byl schopen naučit, pokud by byly k dispozici nějaké dostatečně podrobné návody. Jde ale hlavně o to, jak moc by se o to člověk musel starat. Muselo by se to na začátku nastavit a pak by to mělo být víceméně "bezúdržbové". Ten Vu+ UNO 4K SE jsem v obchodech našel kolem 7000Kč, což mi už přijde v porovnání s koupí venus T2 příliš. Cenově snesitelný by mi přišel Formuler F4 TURBO, ale nevím, jestli zvládne 2 DVB-T a ostatní věci, ale hlavně nevím, jestli bych nemusel pokusničit s nějakými alternativními obrazy. |
simunekj
![]() |
|
@jerzy (ProgDVB)Starou verzi ProgDVB 6.65 používám u sebe na satlitní kartě, protože tahle u ve free verzi tehdy uměla nahrávat. V podstatě jsem s tím spokojený, ale v posledních dvou letech se občas stává, že to ukazuje plnou sílu signálu, ale nulovou kvalitu. Někdy to nic nehraje celý večer, jindy jde za hodinu zase normální obraz. Nepoznám, jestli to opravdu tak kolísá signál nebo jestli to není tím, že už je to tak stará verze.Zkoušel jsem to ovládat způsobem, jak s počítačem pracuje přítelkyně, ale nechtějí se rozbalovat menu. Tak jsem s tím zatím nepočítal. Ale možná by šla vyzkoušet testovací nová verze a pokud by to bylo výrazně lepší, než soft dodávaný s venusem, tak by to možná stálo za úvahu. Zatím se váhy překlápí spíš na variantu koupě duálního tuneru. |
simunekj
![]() |
|
RE: evolveo sigma t2, programy bez OSDMyslel jsem ze dualni DVB-T/T2 je podminka, ruzne combo E2 pristroje cim levnejsi tim castejsi udrzba, prave diky male pameti. |
chocholos
![]() |
|
RE: evolveo sigma t2, programy bez OSDPodmínky jsou v zásadě 3: 1)aby to dělalo to, co to potřebuji, tj., aby to umělo nahrávat ze dvou multiplexů současně, přičemž aby se jen z EPG zadali pořady a ono by si to samo rozdělilo mezi tunery, 2) bezúdržbovost a 3) dostupná cena, ne nutně úplně nejnižší. Proto jsem váhal s koupí některého levného linuxového přístroje a ptal se na zkušenosti, právě aby mi údržba nezabírala příliš času. Narazil jsem u jednoho prodejce na venus T2 s možností ho zdarma vrátit do konce ledna, tak jsme to objednali, protože to je jednak nejlevnější varianta a díky garanci, pokud by se ukázalo, že nebude vyhovující, tak to můžeme vrátit a přijdeme jen o poštovné. |
simunekj
![]() |
|
RE: evolveo sigma t2, programy bez OSDNevim o combo prijimaci se dvena DVB-T/T2 tunery. Combo = jeden DVB-T/T2 tuner, tedy dekoduje jen jeden MPX nikoliv DVA.Dva MPX = potreba dva tunery. Bud dva tunery jednoduche a nebo jeden dualni to je jedno. Enigma2 ma nastavitelnou prioritu tuneru, default je automaticky vyber prave voneho, u dualniho DVB-T/T2 neni co resit. Vis co? Klidne Ti stim pomuzu, linux je muj kamarad a kdyz pujdes na ab-forum najdi si tam chocholouska posli mu sz napis ze si strejda simunekj a dame to dohromady OKi? ![]() |
chocholos
![]() |
|
@chocholosDíky za nabídku. Nejdřív vyzkouším ten objednaný duální venus T2 a podle výsledku se uvidí. |
simunekj
![]() |
|
RE: evolveo venus t2Tak píšu, jak jsem s tím duálním tunerem evolveo venus t2 dopadl. Vlastní tuner v podstatě dobrý, ale obslužný program je úplná katastrofa. V EPG byly u některých stanic jen některé pořady a ještě přeházené, nebyly v časové posloupnosti. Když jsem nějaký pořad chtěl z EPG nahrát, tak se tam objevil nesmyslný datum a čas někde daleko v budoucnosti a když už jsem to tedy ručně přepsal a rozdělil různé multiplexy mezi oba tunery, tak mi to pak napsalo, že nahrávání selhalo a pak jsem zjistil, že si to samo všechno přenastavilo na stejný tuner, což samozřejmě nelze nahrát, když to jsou různé multiplexy. Napsal jsem to na heldesk distributora nejprve obecně, tam se nad mými zkušenostmi podivovali a chtěli podrobnosti, že prý oni to používají a žádné problémy nemají, tak jsem jim to popsal podrobně a doložil snímky obrazovky a pak se už znovu neozvali.Po zkouškách několika programů jsem nakonec zakotvil u programu DVScheduler, který se sice komplikovaněji nastavuje, ale s podstatě vyhovuje pro použití, kdy se nahrává, ale nekouká. Umí i to, že když se nahrává ze dvou různých multiplexů, tak si nahrávání sám rozdělí mezi tunery, nemusím mu říkat, co chci nahrávat z kterého tuneru. Pokud chce přítelkyně něco poslouchat, tak používá původní sigmu. Nahrávání běží na 15 let starém notebooku, na to to stačí, ale procházení EPG je dost pomalé. Přemýšlím, jestli by se oba tunery, každý se svým ovládacím programem snesly na přítelčině notebooku. |
simunekj
![]() |
|
![]() |