Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Jakou anténu na DVB-T2

Soused chce přejít na pozemák a přemýšlí jakou anténu koupit.Colorka nebo některá z Emme Esse?Někdo zde kdysi psal,že EE není zrovna nejlepší. Příjem bude od Vyškova z jednoho směru na Zlín Ostrava.Já třeba mám EE 45... z doby začátku DVB-T ale nyní je větší výběr.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jakou anténu na DVB-T2

https://www.televizniweb.cz/2020/06/velky-test-anten-pro-prijem-dvb-t2-jake-jsou-mezi-nimi-rozdily-a-jaka-zachyti-signal-nejlepe/

bretah
Registrace: 9/2012

Tak od Vyškova by se měl spíš chytat Kojál ( na 20km od Vyškova to musí svítit i za roh) A myslím, že třeba VATEN VT16 nebo VT12 musí stačit

lubos32
Registrace: 2/2010

S kojálem máme problémy,protože jsme v dolíku.V jedné přímce máme Zlín,Ostravu a za zády Kojál.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

@Jarous

logáro EE 45UC

RAFI007

Obyčejný vidle za komínem :lookaround: :bigeyes:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

@jackino

Který typ je nejvhodnější ? Celokovové nebo dřevěné a 3 nebo 4 zuby? ;)

RAFI007

@RAFI007

Tož to jsi mě s touto anténou překvapil.Bere to i ze zadu když to nemá zářič?

Jarous

@RAFI007

Nejlepší jsou dvojky vidle na dřevěné násadě, to máš klasik U dipol :-) Třetí a čtvrtý zub už má zásadní vliv na impedanci :-)

Xmux
Registrace: 11/2009

@Jarous

Pokud se ptáš na EE45UC, tak ta má zářičů hned 16 :-)

Xmux

@Jarous

Docela by mne zajímalo jak se dá dostat do jedné přímky Zlín a Ostrava od Vyškova.

Před několika lety jsem něco řešil v Drnovicích a použil jsem z Zlín (1,2,3, Vyškov (4), a Javorinu. Kojál byl přes kopec rozbitý.

Dolinak
Registrace: 8/2007

@Dolinak

Tak přesně na jedné přímce to není ale téměř ano.A celé roky jsem vše chytal na jednu anténu z toho směru.
Xmux-zářič ta odrazová stěna si nyní nemohu vzpomenout na název

Jarous

@Jarous

Zářič je aktivní = napájený prvek, ostatní jsou pasivní - direktory a reflektory. To co máš tedy na mysli ty je reflektor (buď laděný nebo plošný (rovinný, úhlový,paraboloidní nebo parabolický)). A yagina a logpera fungujou na úplně jiným principu, takže logpera "reflektor" nepotřebuje, jeho funkci "zastávají" zrovna neaktivní zářiče, velmi zjednodušeně řečeno.

Xmux

Nedělej z toho vědu. Okoukni sousedy na co hrajou a jak jim to hraje v dešti a tak. Já kupoval na střechu tohle: FRACARRO BLU 10 HD - tím nejspíš nic nezkazíš. Šlape v pohodě již několik let.
Vedle si dali na barák logáro, ušetřili pár stovek a mají starosti.
Nebo si někde půjč starý síto a vyzkoušej signál.
Pokud jsou v místě složitější příjmový podmínky, zavolej technika - ale toho musíš zaplatit. Když se správně rozhodneš a uděláš si to sám, za ty prachy si koupíš pořádnou anténu. Klídek a tabáček.

MMorous
Registrace: 10/2019

Jarous

Jsem Vyškovák a mám anténu na Zlín, protože v tomto směru mám i Vyškovský vysílač Multiplexu 24 na 46K. Nevím tvé přesné umístění, ale já nemám problém z mého místa přijímat Zlín malým sítem, i jakoukoli malou směrovkou. Zlín teď chytám na Kathrein AOT 65 ve vertikální poloze - mám ji ve směru na Velkou Javorinu - takže 21V,23V,27V,39V a 22H,26H,33H a 46H.

hush

@hush

Jestli znáš Drnky tak víš jak to tam vypadá.Já se zde dotazoval již několikrát za ty roky co Parabola funguje a vždy se mě to podařilo vyřešit.Když jsem postavil ve dvaadvaceti barák tak jsem musel dát na střechu 10m stožár aby jsem něco chytl zvlášť pokud šlo o rakušáky.Antény jsem si dělal sám ale jen do doby kdy mě skončila kudla 8cm ve stehně když jsem ořezával izolaci s kabelu. ;) Jedinné antény které jsem kdy koupil tak byla tehdy krátká colorka kterou mám do dnes a to i díky zde jednoho čtenáře /dík za prvky/.Druhá anténa zmíněná EE kterou jsem koupil nástupem DVB-T.Colorku používám pro slováky,mimochodem nyní chytám všechny slováky včetně Pustelky.
Z Vyškova je vidět Kojál a na stranu Zlína je téměř rovina tak ten příjem není obtížný.

Jarous

@RAFI007

ani jedny z nich - správne sú "husté" na uhlie/koks s guľkami, nie zašpicatené.

mpatri
Registrace: 2/2019

vaše DVBT-2 si možete strčit do...cele leto to išlo ako hodinky a trochu sa zozimilo a 26,33,40 z Kojálu na večer ani ťuk...cez den to ide...čiže celé zle...24.kanál Orf-iek pri 12 db idú ako hodinky!!!

nick211
Registrace: 5/2018

@mpatri

na statku plyn nemám, nemohu tedy tento typ vidlí odzkoušet.Mám jen vidle se 3 zuby na hnůj a 4 na seno. ;) @MMOROUS doporučuješ anténu s horším ziskem bez 5G filtru za 2-násobek ceny. Za ty peníze jedině anténu 21Y

RAFI007

@RAFI007

Já jedny v kůlně mám, i když topím plynem a pro pohodu krbovkama na dřevo. Ale na kompost tyhle vidle stále používám :)))

decmen
Registrace: 2/2008

@Jarous

Když si dělal svoje antény sám, tak asi víš co a jak. Pak ale nechápu, na co se vlastně ptáš.
Taky jsem jich pár dělal, nejlepší výsledky byly s plzeňským sítem, taky backfire a nějaký yaginy. Teď už to nedělám.
Když kluk dostavěl barák a viděl jsem v okolí na střechách samý logára, který fungujou výborně jako bidlo pro holuby, tak jsem mu koupil to FRACARRO BLU 10 HD. Logáro bych si na střechu nikdy nedal. Když je nové, tak to asi funguje, ale co potom. Volala mi dcera, 2 roky jí to chodilo a teď mě prosí o radu. Hlavně že zaplatila montážníkovi za logáro a satelit 6000,-. Mě odmítla a vzala si odborníka.
No a pro sebe v bytovce v Plzni jsem napřed našel místo, a to tak že jsem vzal noťas a usb Evolve, u země ani škrt a ve 2. patře kde bydlím plná nabídka. A to jsem dal na balkonový plech jenom tu malou anténku na magnet. No a koupil jsem EMOS TX-27LTE DVB-T2, a to jenom proto, že je lehká a má úchyt na konci až za tím úhlovým reflektorem a dá se dát kolmo na zeď. Někdo říká, že plasty ven nepatří, ale neříká jaký. No uvidíme. Zatím žádný problém.
Píšeš o výšce - to je snad jasný. Osobně jsem tohle taky kdysi řešil, když není signál, tak babo raď.

MMorous

anténa se volí

podle síly pole v místě příjmu,buď to změříš,nebo zkusíš něco,třeba se trefíš

pierrepetr
Registrace: 5/2006

2x měř a jednou řež. Když je sluníčko a když zaprší.

MMorous

@RAFI007

Je to 20Y 2148, Kuba tam má chybu a lidi sou z toho zblblý :-) Co se týká 45UC, od 39 nahoru je to docela na prd. "Psychologicky odborné vyjádření" EE k tomu, proč je nyní koax připojenej na hulváta ( viz Saxon o vlákno výš) ti pošle Petr V. :-) Plus s nima má teď problémy jak do toho řádně napršelo a přestalo to hrát. Takže na půdu jo, ven bych si to nedal, ani žádnou jinou logperu, protože už je to na hulváta u všech komplet.

Xmux

To je další věc - když to není na krámu nebo je to přes shop, tak si to nemůžeš ani prohlídnout.

MMorous

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra