Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Lunix3 4K firmware

Před časem jsem si koupil přijímač Qviart Lunix3 4K (tu větší krabici). Asi každý ví proč. Chtěl jsem ho teď nasadit do běžného provozu. Nainstaloval jsem poslední běžnou verzi OpenPli a má zvláštní chybičku. Zcela náhodně po přepnutí programu padne síla signálu na 0 a už se nechytí, až po restartu. Také se to stává po zapnutí, když byl přijímač přes noc vypnutý. Zase pomůže jen restart. Vypadá to na zamrznují ovladače. Řešili jste už něco takového?
Je AOpen lepší než OpenPli? Myslím spolehlivost provozu. Má jiné nízkoúrovňové ovladače?
Mám dobré zkušenosti s VTI pro přijímače VU+. Existuje i verze pro jiné přijímače? Třeba Lunix ... :-/

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Lunix3 4K firmware

Tohle vypadá spíš na sw problém tuneru, (ale jisté to není, může to být taky chyba softu ovladačů pro tento typ přijímače).
Prostým zadáním "lunix openatv" do google jsem dostal dokonalé odpovědi, ale nemaje tento přijímač, těžko ověřím, zda fungující - ale zvenku to vypadá normálně.

Antonín
Registrace: 8/2005

sorry hw problém tuneru

Antonín

No, když jsem ho kdysi testoval s privátním OpenPLI, tak jsem tento problém nezaznamenal. Pak ležel ve skříni. Teď jsem ho dal k dispozici příbuzným na normální provoz a ejhle. Takže bych spíš věřil (doufal), že je to problém firmware. Ještě tam zkusím dát starší OpenPLI, jestli to není chyba až poslední verze. Tenhle stroj se už dnes neprodává (což je podle mne škoda), tak tomu možná nevěnovali dost pozornosti. Ale zase s tím nechci moc experimentovat, aby se mohl uživatel v klidu dívat.

Hugocz

to směřuje k kapacitorům v napájení tuneru, nelokne se to, protože napětí má místo zvlnění 30mV už třeba 130mV, ale je to jen jedna možnost...

Antonín

hodnoty jsem jenom tak plácnul pro představu řádu, může to být stejně dobře třeba 3mV a 15mV

Antonín

Rozumím. Ale nevím, jestli mi ten přístroj stojí za nějaké HW experimentování. Spíš jsem myslel radu aktivního uživatele, který by potvrdil SW chybu některých verzí OpenPLI.

Hugocz

@Hugocz

a napětí jsi měřil? 0% se může rovnat tomu, že není napájen konvertor.

hogofogo11
Registrace: 9/2014

v bežnom nasadení len ako server, funguje qviart spoľahlivo.

teda keď tam beží len kernel, inetd a os*am

VU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E

dbart
Registrace: 5/2006

Možná, že jsem na to přišel. Přijímač má dva tunery. Vypadá to, že poslední verze OpenPLI mezi těmi tunery přepíná, i když signál je jen na jednom vstupu. Zakázal jsem tuner B a všude nastavil prioritu na tuner A. Snad to pomůže.

Hugocz

@Hugocz

a mas to napojene 2x koax alebo unicable a jeden?, tento box som testoval s atv, pli, priv-pli, ak je tuner nastaveny spravne nebol problem, este daj prior.tunera aby bola auto alebo ak mas iba jeden koax tak nechaj iba tuner A zap a becko vypni a ostatne fbc daj auto, ak chces ale plnohodnotne vyuzit fbc tak bez 2xkoax alebo unicable to nedas, dalsia vec ze new pli moze mat chybu, na tomto boxe ma najviac stvalo rozchadzanie hodin

peterkozel
Registrace: 10/2019

ale aj tak ak mas nastavene acko a ostatne nastavene zle a mas jeden kabel klasika lnb a ak nenahravas a prepinas tak pri priorite tunera auto by malo pouzit vzdy volny tuner ktory ma signal a malo by to takto ist, iny pripad je zle nastavenie, viac stream...

peterkozel
Registrace: 10/2019

s OpenATV 6.3

Absolútne žiadny problém , skúsil by som nahrať úplne nové image , dať hneď Factory reset a sledovať .Ak problém bude stále pretrvávať , poslať na reklamáciu .

mercedes77
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra