Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Multimediální centrum

Hledám dobré multimediální centrum s T2 tunerem, rozlišením 4k a hbbtv. Máte někdo nějaké zkušenosti, případně typy? Zkoušel jsem STB s podporou hbb ale pohořel jsem jako papírový čert. HUMAX NANO T2 se ukázal jako dokonalý šrot! Zamrzá, hbb nefunguje, odezva hrozná. Takže hledám něco spolehlivějšího a užitkově lepšího. Doporučí někdo? Díky Enik.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Multimediální centrum

Já jsem donedávna dával lidem levný linux Hitube 4K Combo. HBBTV, FTP, tunery T2 a S2, stabilní , levný, spolehlivý. Minulý týden jsem ho potřeboval, ale měli ho až na Slovensku.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Hitube, Maxytec, Dinobot, DM one, DM 900, 920 máš to od nejlevnějšího k nejdražšímu, všechny umí HbbTV, 4K a multimedia

matchboxx
Registrace: 9/2012

Špatný není ani Octagon SF8008. Tisíckrát lepší volba, než nějaký předražený krám od Technisatu a pod.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Technisat kombo UHD

umí 4k, Hbb a má slušný tuner T2. Není to Linux. UHD na T2 funguje, tedy NASA program jede. Hbb na českých programech bez problémů. Další požadavek nebyl zadán.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Nejlepší, nejjednodušší a nejlevnější multimediální centrum je pořádná televize, kde přes VLC, Kodi, AV Reciever a SatBox přehraješ, co hrdlo ráčí. Wifi, Ethernet, BlueTooth, Miracast, Hbb samozřejmostí Současně minimalizuješ kabeláž, je to rychlý a v endu ještě ušetříš. Centra jsou už za zenitem.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous má pravdu

pro obyčejného usera je to nejlepší řešení,
jinak uvedené linuxy jsou fajn, ale určitě ne pro každého

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Octagon SF 8008 mini, výborný poměr cena - výkon ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček

Centra vôbec nie sú za zenitom, práve naopak. Je oveľa ľahšie vymeniť centrum, malú krabičku, ako riešiť obrovskú TV. Preto sa centrá vyvíjajú ako po huby daždi a sú stále vymakanejšie a sú cenove x-krát dostupnejšie. TV je u mňa len zobrazovadlo obrazu, nič viac

masto
Registrace: 9/2006

Nvidia shield TV pro 2019

Mám 4K TV Sony s androidem z roku 2017 a s obrazem jsem maximálně spokojený, ale reakce aplikací android jsou na dnešní dobu poměrně pomalé. Po pořízení Nvidia jsem nadšený, vše je mnohonásobně rychlejší, ale je pravda, že cena Nvidia ( 5700 Kč ) je vysoká. Za kvalitu se bohužel platí. Také to není klasický android box, ale android TV, takže většinu aplikací jsem si musel nainstalovat pomocí apkpure a to jsem ještě musel vyzkoušet u některých několik verzí, než jsem našel tu, která mi vyhovovala. Také k ovládání je vhodné přikoupit nějakou airmouse místo klasické myši, mám A3 od Minixu a sice nefungují všechna tlačítka, ale pohyb kurzoru po obrazovce je plynulý

chrdinka
Registrace: 9/2010

Drobeček už zmínil octagon mini, musím souhlasit, má všechno, co požaduješ a je to linux...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Ted jsem ho instaloval jako další receiver v domácí síti bez připojení na parabolu /tam je ultimo s fbc/, funguje bez chyby, dvb-t2 tuner je dobrý...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

Také je tam velmi dobrá SW podpora, což je také důležité...zajímavý je třeba FW DEFINE ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček

Pánové,

díky za rady. Jak je vidět, tak možnosti jsou. Problém je v tom, že moje požadavky splňují vlastně jen Linuxáky a tomu bych se rád vyhnul. Na tento systém nejsem zavedený a mám obavy, že bych s tím mohl dopadnout podobně jako kdysi s DM800. Nebylo možné to udržet v provozuschopném stavu. Takže asi nakonec koupím novou Tv a bude finito! :-) Ještě uvidím....

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@Enik

Linuxu se neboj, není to nic složitého. Pro začátek lze pořídit přednastavený a vše jede dlouhodobě OK. :8)

drobeček

@Saxon

Octagon 8008 mini ... super přijimač, za ty prachy a rozměry. Psal jsem do Německa, jestli jej nebudou dělat i s 2x DVB-S tunery ... ne ... odkazali mne na vyšší řadu

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

@Enik

Tak si to multimediálmí centrum postav. Bude to umět přesně to, co chceš. linuxu se neboj. Je kolem něj široká komunita a na každou tvoji otázku najdeš odpověď. :8)

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

současné linux přijímače už mají tak vymazlený soft, že se dají provozovat i bez znalosti linuxu. Samozřejmě je lepší umět se kouknout přes putty a telnet, a ftp, co se děje, protože to umožní lépe pochopit věci, ale asi to už není úplně nezbytně nutné.

Antonín
Registrace: 8/2005

Podle výprodejů a slev mi napadá, že se blíží větší změny. Jednak TV panely 10-12 bit jako standart, 8K, H.266, IPv6 a kdoví co ještě. Takže letovat dneska domácí udělátko asi ne.

MMorous
Registrace: 10/2019

Jen pozor, aby umelo AFR, nebo aby se dal nainstalovat AFR daemon. Jinak to bude v TV cukat.

aafroman
Registrace: 6/2014

@masto

Zdravím všechny. Masto moje řeč. Správný názor. TV jen jako zobrazovač.

tatin
Registrace: 8/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra