Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

VU+ skin a seznam stanic?

Ahoj, pořídil jsem si VU+ a snažím ho postupně nastavit, jsem úplný začátečník s enigmou.
1) flashnul jsem VTi image
2) dnes chci zprovoznit skin HD Glass 17 s picony
3) jak to je prosím se seznamem stanic, obsahuje HD Glass přednastavených list třeba podle providera atd.?
4) nebo existuje nějaký editor stanic, kde bych třeba vybral Polsat a aktuální seznam by se mi vytvořil?

Děkuji za každou radu.

burianek
Registrace: 2/2017
Odpověď v diskusním vlákně

Burianku

Každý nějak začínal, takže chápu, že teď tápeš, ale těch věcí, co budeš potřebovat, je hodně, dnes Ti někdo pomůže a zítra to bude zase něco jiného, takže: zadej do googlu "vti skin hd glass" a studuj, hledej, použi jiné výrazy atd. Tohle Tě nenapadlo? Forum by se mělo používat, až když máš specifický problém a už si vše prohledal a skusil, popř to nemůžeš najít, nikdo to za Tebe nebude hledat /možná jo, já nevím/...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

Samozřejmě, že googluju a učím se :-)
Toto fórum a zkušenosti ostatních jsou také učební materiálem...

burianek

RE: VU+ skin a seznam stanic?

Jenže Ty po nás chceš, aby sme Tě učili malou násobilku, tu se prostě musíš naučit sám, pokud chceš umět velkou, nic ve zlým...

tukan

je na tebe co budes chciet ale ja osobne by som ako prvy system skusil openpli, je jednoduchy, rychly, nastavis tam iba par veci, skin a picony teraz nechaj tak, iba ti to postvara paseku, hdglass a ziadny skin nema v sebe tv stanice, vyhladas si zoznam sam cez fastscan, editor je a vola dreamedit ale da sa to pri troche trpezlivosti aj priamo v boxe, skusaj, testuj, hraj sa,ako ti tu pisu tak bola by to pre teba velka nuda a pre inych velka otrava radit ti tu krok po kroku co treba, nahod openpli, default skin, ziadne pikony, nastav siet, tuner, vyhladaj tv, uprav tv, nahod nejaky subor browser napr dream explorer..., v pc v zalozkach uloz adresu do webif...

peterkozel
Registrace: 10/2019

@burianek

2.1 Skin HDglass stáhneš tady: https://www.hdglass16.eu/download.htm soubor ipkg přesuneš do /tmp a v menu přes modré tlačítko - ruční instalace software - ipkg nainstaluješ. Dále v menu-nastavení-systém-skiny vybereš skin HDglass a restartuješ.

2.2 Picony nakopírovat do /usr/share/enigma2/picon, musí mít stejný název jako reference programu (najdeš v seznamu progamů v HDglass) tedy např. pro ČT1 SM HD v DVB-T2 je to 1_0_1F_118_2111_20CB_EEEE0000_0_0_0.png. Měly by se nejpozději po restartu načíst

3. přednastavené seznamy stanic, to nevim jestli tam je, ale nejlepší na úpravu fav skupin je program dreamboxEdit

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@burianek

Co se týká jiných image, tak je dobré ještě OpenATV, které má přehlednější strukturu nastavení a lepší nastavování tunerů, ale má pomalejší HbbTV a nejde tam FCC (pokud máš Zero 4K, tak ti to nebude vadit)

JanM

Všem moc děkuji za rady.
Prosím, je OpenPLi také vhodný pro začátečníka a je kompatibilní s HDglass?

Teď mě tak napadá, mohu hned flashnout jiný systém nebo se musí VTi nějak odinstalovat?

burianek

@burianek

preco sa zenies za tym hdglass?, nie je nad to nechat tam default skin, to zistis casom, hdglass na pli samozrejme pojde nainstalovat, ano mozes flashnut, postupuj tak ako ked si daval system co tam mas teraz, myslim ale ze aj ked das pli budes mat zmatok z toho, mas cas, najprv prelez vsetko co sa da a az potom sa zujmaj o hdglass

peterkozel

@peterkozel

Asi motám jabka s hruškama, ale myslel jsem, že HDglass je nejjednodušší cesta, abych měl funkční picony.

burianek

moja skusenost s hdglass+picony na openatv je taka ze openatv je je sice skvely system ale pomaly a ked tam das to slavne hdglass+picony tak je to este horsie, casom zistis ze picony a spekulovanie zo skin prinasa iba plno problemov, naj je nastavit box tak aby to slapalo, takze ziadne doplnky ktore netreba, ziadne ficurky ako picony, neviem v akom stadiu si teraz, uz si rozbehal obraz a zoznam stanic?

peterkozel

Najdi si (stiahni a nainstaluj) radsej iba plugin (modul) od chocholouska a budes vysmiaty. Google sa s ním pozna. Nech sa ti dari...

Torodial-90,all Enigma2 devices for a good watch TV :)

fesacik
Registrace: 6/2008

Presne chocholoušek picons a máš pokoj. :))) R^

VU+ UNO 4K, OpenPli 8.3, Oscam.Pozícia:23,5-19,2-16-13,0.TivúSat

Valto
Registrace: 12/2010

Ještě nemá setříděné programy, kdoví jestli naladěné, k čemu je mu Chocholoušek? Ještě půjde na pychiatrii, neblbněte ho... :)))

tukan

Tak teraz bude mať @burianek z toho všetkého už určite poriadny zmätok... Pritom stačí dať strýcovi len otázku ako nainštalovať VTi Image, prípadne si stiahnuť hotovú zálohu a postupne ju upraviť na svoj obraz... A keď už na to príde, tak picony a mnoho ďalšieho sa dá stiahnuť a nastaviť priamo v HDGlass... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@burianek

Pozri sa do pošty, poslal som ti tam odkaz na to čo ťa dostane do obrazu... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@burianek

aký vuplus si si kúpil . model .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@burianek

Vu+ a dalej?
VTi je ok,netreba uninstal

A je to
Registrace: 4/2019

@peterkozel

Provozoval jsem ATV na Vu+ UNO 4K SE a kromě HbbTV a YouTube si na rychlost nelze stěžovat i s piconama a Oscamem. I na tom VTI už to YouTube není rychlostně to co bývalo. Teď tam mám VTI 14 a přemýšlím zda se k tomu ATV vrátit

JanM

@JanM

islo mi o porovnanie rychlosti atv vs pli, tam nie je o com debatovat, pli je najrychlejsi system aky je, ze blbne youtube...to je problem doplnkov, myslel som cisto system v zmysle odozva ori stlaceni tlacidla n aovladaci

peterkozel

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra